Connect with us

Μπάσκετ

Καλαϊτζάκης: Όνειρο μου να αγωνιστώ στην Εθνική και σε κάποια μεγάλη Ελληνική ομάδα

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης παραχώρησε συνέντευξη στο λιθουανικό Basketnews και μίλησε για την θητεία του στους Λιετκαμπέλις, τις προτάσεις που είχε από την EuroLeague αλλά και για την ευκαιρία που του έδωσε η Νέβεζις.

 

Ο Κρητικός γκαρντ, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης και οι καλές του εμφανίσεις με την Λιθουανική, Λιετκαμπέλις στο Eurocup και στην Λιθουανική λίγκα τον έκαναν έναν από τους κορυφαίους παίχτες του συλλόγου, με τον ίδιο να γράφει μία άνοδο στην μετοχική του αξία.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Καλαϊτζάκη:

“Νομίζω πως ο προπονητής της Λιετκαμπέλις με έβαλε στο σωστό δρόμο για να πετύχω. Ο καθένας έχει τον ρόλο του και αν η ομάδα πάει καλά, τότε πάω και εγώ. Είμαι ομαδικός παίκτης.

Πάντα είχα αυτοπεποίθηση, δεν αμφισβήτησα τον εαυτό μου. Απλά δεν είχα πολλά λεπτά στα πόδια μου για να δείξω τι μπορώ να κάνω. Πάντα δούλευα σκληρά και θεωρώ αυτό φέρνει αποτέλεσμα. Όταν παίζεις και δουλεύεις φαίνεται”.

Για το μαρκάρισμα πάνω στον Λάρκιν με την Εθνική ανέφερε: ” Ήμουν έτοιμος σωματικά και πνευματικά. Πάντα θέλω να μαρκάρω τους καλύτερους, αυτό θέλω να κάνω για την υπόλοιπη ζωή μου. Να είμαι ο καλύτερος αμυντικός στην κάθε ομάδα που είμαι”.

Όσο για το τι είπε μετά την παρουσία του στις μικρές Εθνικές το 2019: “Θα φύγω εκτός Ελλάδας. Δεν το ξανακάνω αυτό. Υπήρχαν ομάδες που ενδιαφέρθηκαν αλλά στην Ελλάδα δεν βοηθούν τα νέα παιδιά να πετύχουν. Δεν ήθελα να το κάνω αυτό για τρίτη διαδοχική σεζόν. Να παίζω 10-15 λεπτά ανά ματς και να έχω Αμερικανούς μπροστά μου.

Αν δεν ήταν η Νέβεζις δεν ξέρω που θα είχα καταλήξει Ήταν κάτι εντελώς καινούργιο για εμένα και οι γνώμες των άλλων δεν με επηρέαζαν. Είδα την βελτίωση στην επίθεσή μου. Πάντα προσπαθούσα πολύ και πάλευα. Είναι στο DNA της οικογένειάς μου”.

Για την κατάσταση και το μπάσκετ στην Ελλάδα: “Πριν 10 χρόνια οι νέοι έπαιζαν πιο πολύ. Πλέον έχουν 3-4 Αμερικανούς μπροστά τους. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Είναι λυπηρό να είσαι 23 ετών και να βλέπεις ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα. Έχω την εμπειρία από την Ελλάδα. Μου αρέσει να παίζω για την Εθνική και μπορώ να το κάνω όλη μου τη ζωή αλλά πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα”.

Για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στη EuroLeague: “Δεν θεωρώ τον εαυτό μου μικρό πια. Είμαι 23. Ίσως για τα ελληνικά δεδομένα να είμαι. Το όνειρό μου είναι να αγωνιστώ στην Εθνική τα επόμενα χρόνια και να παίξω είτε για τον Παναθηναϊκό, είτε για τον Ολυμπιακό είτε για κάποια άλλη μεγάλη ελληνική ομάδα. Ποτέ δεν κλείνω πόρτες”.

ΕΚΑΣΚ

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

Συνεχίστε την ανάγνωση

Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου

Μαραγκάκης: Νιώθω ολοκληρωμένος, επιτυχημένη η φετινή σεζόν

Συνεχίστε την ανάγνωση

Μπάσκετ

Τα συγχαρητήρια του ΟΦΗ στο 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO