Connect with us

ΟΦΗ

Σε τροχιά πλέι-οφ ο ΟΦΗ, 2-1 τον Βόλο

Ζωντανός στη διεκδίκηση μιας θέσης στα πλέι οφ έμεινε ο ΟΦΗ, μετά τη νίκη του επί του Βόλου με 2-1 στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Ο ΟΦΗ μπορεί να προηγήθηκε 2-0 αλλά ο Βόλος μείωσε και έκανε το ματς θρίλερ με τους Κρητικούς να παίρνουν τελικά τη νίκη (2-1), την οποία πάντως θα μπορούσαν να είχαν καθαρίσει νωρίτερα.

Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια έφτασε στους 32 βαθμούς κι έπιασε τον Αστέρα Τρίπολης στην κατάταξη, αφήνοντας πίσω τους Θεσσαλούς (28β.) που επίσης έχουν ίδιο στόχο.

Το ματς

Ο Νίκος Νιόπλιας ξεκίνησε τον Επασί κάτω από τα δοκάρια, ο οποίος επέστρεψε από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Καμερούν, με τους Μαρινάκη, Μπαλογιάννη, Γιαννούλη και Βούρο στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή βρέθηκαν οι Τοράλ, Μεγιάδο και Ντε Γκούζμαν, με τους Λάμπρου, Νέιρα και Ντουρμισάι στην επίθεση.

Ο Βόλος είχε φέρει στα μέτρα του το παιχνίδι, με τον ΟΦΗ να μην μπορεί να βγάλει αντίδραση και τους φιλοξενούμενους να πατούν ξεκάθαρα καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Παρόλα αυτά, ο ΟΦΗ κατάφερε κόντρα στη ροή του αγώνα να ανοίξει το σκορ σε ένα εξαιρετικό σημείο, χάρη στην καρφωτή κεφαλιά του Βούρου που πρόλαβε τον Κλέιμαν στο 19ο λεπτό.

Το γκολ ελέγχθηκε για οφσάιντ από το VAR και μέτρησε κανονικά.

Παρότι προηγήθηκε στο σκορ, ο ΟΦΗ συνέχισε να κάνει συνεχόμενα λάθη και να μην μπορεί να κάνει το παιχνίδι του, με τον Βόλο να έχει όμως μία ανούσια κατοχή και μην απειλεί. Η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 30’ με τον Φαν Βέερτ, όμως ο ΟΦΗ βρήκε και δεύτερο γκολ στο 33’, βάζοντας τις βάσεις για μία πολύ σημαντική νίκη. Το 2-0 πέτυχε με μαγικό τρόπο ο Τοράλ στο 33’, με ένα πολύ όμορφο πλασέ μετά από εξίσου όμορφη ασίστ του Νέιρα.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε καλά για τον ΟΦΗ, με τον Φερνάντες να πετυχαίνει ένα εντυπωσιακό γκολ στο 51’ και να βάζει την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι. Ο ΟΦΗ χρειάστηκε να προσέξει πολύ στα επόμενα παιχνίδια για να κρατήσει το αποτέλεσμα, κάνοντας προσπάθειες να πετύχει και τρίτο τέρμα. Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 71’, με τον Μπαριέντος να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα λόγω φάουλ στον Μεγιάδο.

Το τελευταίο εικοσάλεπτο του αγώνα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, με τον Βόλο να πιέζει για το γκολ της ισοφάρισης και τον ΟΦΗ να θέλει με αριθμητικό πλεονέκτημα να «κλειδώσει» τη νίκη. Ο ΟΦΗ απείλησε μέσα σε λίγα λεπτά τρεις φορές λίγο μετά το 80’, δείχνοντας ότι ήθελε να τελειώσει το ματς. Σε μία περίεργη φάση, ο Νέιρα σκόραρε στο 86’, με τον Παπαδόπουλο να γυρίζει πίσω τη φάση, να ακυρώνει το γκολ και να δίνει πέναλτι σε χέρι παίκτη του Βόλου λίγο νωρίτερα από γύρισμα του Γαγιέγος.

Ο ΟΦΗ είχε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς με τον Λάμπρου να αναλαμβάνει την εκτέλεση, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει με τον Κλέιμαν να του λέει «όχι». Το άγχος παρέμεινε έως το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα, με τον ΟΦΗ να κρατάει το αποτέλεσμα πολύ δύσκολα και να παίρνει ένα υπερπολίτιμο τρίποντο!

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν (75΄ Στάικος), Νέιρα (90΄ Ουές), Τοράλ (68΄ Φελίπε), Λάμπρου (89΄ Μπουζούκης), Ντουρμισάι (66΄ Γκαγέγκος).

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Ρομέρο (89΄ Ροσέρο), Γκιουλέν (72΄ Μπαρτόλο), Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Φερνάντες, Σοάρες (46΄ Σοάρες), Ρεγκατέν (61΄ Κορέα), Φαν Βέερτ.

ΟΦΗ

Επέστρεψε στο Ηράκλειο και προπονήθηκε ο Τοράρινσον

Συνεχίστε την ανάγνωση

Σούπερ Λιγκ

Ο Ζαμπαλάς στο ΟΦΗ-Ατρόμητος, βοηθός στο Άρης-Λαμία η Κομισοπούλου

Συνεχίστε την ανάγνωση

ΟΦΗ

Συνεχίζεται η προετοιμασία με το μυαλό στον Ατρόμητο

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO