Connect with us

Ποδόσφαιρο

Πρωταθλήτρια κόσμου η Τσέλσι |video

Ότι δεν κατάφερε να κάνει στην κανονική διάρκεια που έληξε ισόπαλη 1-1, το πέτυχε στην παράταση με τον Χάβερτς, η Τσέλσι κατακτώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων απέναντι στην Παλμέριας.

 

Με χρυσό σκόρερ τον Χάβερτς η Τσέλσι κατέκτησε το τρόπαιο, ο Χάβερτς σκόραρε το νικητήριο γκολ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 117′.

Ο Τόμας Τούχελ και η ομάδα του λύγισαν την Παλμέριας με σκορ 2-1 (1-1 στην κανονική διάρκεια) χάρη σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Χάβερτς στο 117′ λεπτό και να πανηγυρίζει για πρώτη φορά στην ιστορία της το συγκεκριμένο βαρύτιμο τρόπαιο και τον τίτλο της πρωταθλήτριας κόσμου.

Η τρίτη κατά σειρά αγγλική ομάδα που κατακτάει τον συγκεκριμένο τίτλο αφού πρωτύτερα τον είχαν κατακτήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2008 και η Λίβερπουλ το 2019.

Ο χρυσός σκόρερ της αναμέτρησης Κάι Χάβερτς κατέγραψε ακόμη ένα ρεκόρ μετά τον Μέσι είναι ο δεύτερος που σκοράρει το νικητήριο γκολ στον τελικό του Champions League και κατόπιν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.

Η αναμέτρηση έλαβε μέρος στο Άμπου Ντάμπι, με την Τσέλσι να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων έχοντας υπέρ της το 69% της κατοχής επιβάλλοντας τον ρυθμό της με την Παλμέριας να επεμβαίνει με όπου χρειαστεί με φάουλ για να καταφέρει να διασπάσει τον ρυθμό της αντίπαλης ομάδας.

Η Λονδρέζοι ήταν αυτοί που ευτύχησαν να προηγηθούν με τον Λουκάκου να “καρφώνει” με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα μετά από μία σέντρα του Χάντσον-Οντόι στο 55′. Με την Παλμέριας να βρίσκει την λύση από την άσπρη βούλα μετά από χέρι του Τιάγκο Σίλβα και μετά από χρήση VAR να καταλογίζεται πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Ράφαελ Βέιγκα που νίκησε τον Μεντί από τα 11 βήματα.

Αυτό ήταν και το σκορ της κανονικής διάρκειας με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ της νίκης χωρίς όμως να καταφέρουν να το πετύχουν. Στο πρώτο μέρος της παράτασης δεν υπήρχαν ιδιαίτερες φάσεις και λίγο πριν το φινάλε του δεύτερου μέρος από ένα σουτ του Αθπιλικουέτα η μπάλα βρήκε στο χέρι του Λουάν, με τους παίκτες της Τσέλσι να φωνάζουν για την παράβαση και τον διαιτητή να οδηγείται στο μόνιτορ για να δει τη φάση μετά από έλεγχο της φάσης από το VAR.

Μετά τον έλεγχο μέσω VAR ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και ο Χάβερτς από την άσπρη βούλα χάρισε τη νίκη και τον τίτλο στην ομάδα του.

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Τιάγκο Σίλβα, Κρίστενσεν, Ρίντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Χάντσον-Οντόι (76′ Βέρνερ), Κόβατσιτς (91′ Ζιγές), Καντέ, Χάβερτς, Μάουντ (31′ Πούλισικ), Λουκάκου (76′ Σαούλ)

ΠΑΛΜΕΪΡΑΣ: Γουέβερτον, Πικέρες, Γκόμες, Λουάν, Ρότσα, Ντανίλο, Βέιγκα (78′ Ατουέστα), Σκάρπα, Ραφαέλ (60′ Ζαΐλσον), Ντούντου (103′ Ναβάρο), Ρόνι (77′ Γουέσλεϊ)

Η Τσέλσι έχει κατακτήσει πλέον κάθε πιθανό τρόπαιο επί εποχής Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Παγκόσμιο Συλλόγων 🏆
Champions League 🏆🏆
Europa League 🏆🏆
UEFA Σούπερ Καπ 🏆
Premier League 🏆🏆🏆🏆🏆
Κύπελλο Αγγλίας 🏆🏆🏆🏆🏆
League Cup 🏆🏆🏆
Community Shield 🏆🏆

 

Σούπερ Λιγκ 2

Τα γκολ της πρεμιέρας σε play off και play out | video

Συνεχίστε την ανάγνωση

Εθνική Ελλάδος

Μπουχαλάκης: Πρέπει να βρούμε την δύναμη να σηκωθούμε ξανά

Συνεχίστε την ανάγνωση

Σούπερ Λιγκ

ΑΕΚ ενόψει Ολυμπιακού: Αγνοήστε τυχόν προκλήσεις

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO