Connect with us

Σούπερ Λιγκ

Το επικαιροποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο – Πότε αναβάλλεται ένας αγώνας

Ενημέρωση από την Σούπερ λιγκ αναφορικά με τους κανόνες που ισχύουν γύρω από το υγειονομικό πρωτόκολλο

 

Η εξαρση του κορωνοϊού τις τελευταίες βδομάδες στην Ελλάδα έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα και στις ομάδες οι οποίες καθημερινά, πλέον ανακοινώνουν νέα κρούσματα κορωνοϊού σε ποδοσφαιριστές τους.

Για την πληρέστερη ενημέρωση όλων των φιλάθλων, ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης και με αφορμή την έξαρση της πανδημίας, η Super League παρουσιάζει τα δεδομένα σχετικά με τις επικαιροποιημένες οδηγίες για τη διαδικασία ελέγχων COVID-19 και για τη διαχείριση κρούσματος στον αθλητισμό, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Χαρακτηριστικά αναφέρει

«Η απαρέγκλιτη τήρηση των επικαιροποιημένων οδηγιών για τη διαδικασία ελέγχων COVID-19 και για τη διαχείριση κρούσματος στον αθλητισμό, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη διεξαγωγή των αγώνων, ενώ βάσει όσων προβλέπονται, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων (ΓΓΑ, Υγειονομική Επιτροπή), καθίσταται σαφές ότι η διαφύλαξη της υγείας όλων των εμπλεκομένων αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της Super League.

Η επιτυχημένη εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της ΓΓΑ από όλες τις ομάδες της Super League καταδεικνύεται και από το γεγονός πως μόλις 3 αγώνες έχουν αναβληθεί, επί συνόλου 105 αγώνων των 15 αγωνιστικών μέχρι σήμερα (την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο), ήτοι ποσοστό μόλις 2,8%.

Οι επικαιροποιημένες οδηγίες για τη διαδικασία ελέγχων COVID-19 και για τη διαχείριση κρούσματος στον αθλητισμό, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, είναι αναρτημένες στην επίσημη ιστοσελίδα της ΓΓΑhttps://gga.gov.gr/, όπου μπορεί να ανατρέξει ο καθένας.

Οι οδηγίες καθορίζουν τις απαραίτητες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν όλες οι Π.Α.Ε. που συμμετέχουν στους αγώνες του Πρωταθλήματος Super League Interwetten αγωνιστικής περιόδου 2021-2022 .

Επιγραμματικά, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στις επικαιροποιημένες οδηγίες για τη διαδικασία ελέγχων COVID-19 και για τη διαχείριση κρούσματος στον αθλητισμό, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ότι “αν στην ομάδα εντοπισθούν 4 ή περισσότερα νέα κρούσματα σε αθλητές κατά τους δύο τελευταίους ελέγχους πριν τον αγώνα (αθροιστικά), τότε ο αγώνας αναβάλλεται. Ειδικά για το ποδόσφαιρο, λόγω του αυξημένου αριθμού αθλητών, ο αριθμός αυτός είναι 7.” (σελ. 6, παρ. 5).

Επίσης σε σχέση με τη διαχείριση των κρουσμάτων: Η επάνοδος στην αθλητική δράση γίνεται χωρίς μοριακό τεστ PCR μετά από 10 ημέρες από την ημέρα της πρώτης εργαστηριακής επιβεβαίωσης COVID-19 λοίμωξης και εφόσον δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα συμβατά με Covid-19 λοίμωξη. Επιπλέον, με αρνητικό μοριακό τεστ PCR που δεν μπορεί να ληφθεί νωρίτερα από την 5η μέρα της πρώτης εργαστηριακής επιβεβαίωσης COVID-19 λοίμωξης. Αν το PCR τεστ είναι θετικό περιμένει την παρέλευση 10ημέρου.

Επικαιροποιημένες οδηγίες για τη διαδικασία ελέγχων COVID-19 και
για τη διαχείριση κρούσματος στον αθλητισμό

 

Σούπερ Λιγκ

ΑΕΚ ενόψει Ολυμπιακού: Αγνοήστε τυχόν προκλήσεις

Συνεχίστε την ανάγνωση

ΟΦΗ

Επέστρεψε στο Ηράκλειο και προπονήθηκε ο Τοράρινσον

Συνεχίστε την ανάγνωση

Κρητικοί εκτός... Κρήτης

Παραμένει στην ίδια μανατζερική «στέγη» με το βλέμμα στο καλοκαίρι ο Κουλιεράκης!

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO