Connect with us

Στίβος

Ξεκίνησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου – Στη μάχη οι σφυροβόλοι

 

Οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές βρίσκονται στη πρωτεύουσα της Μαγνησίας, προκειμένου να λάβουν μέρος στην 110η διοργάνωση των ανδρών και την 88η των γυναικών, με κάποιους από αυτούς να έχουν μια τελευταία ευκαιρία να διεκδικήσουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου), καθώς το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα είναι η τελευταία διοργάνωση που θα μετρήσει στο ranking για το κορυφαίο αθλητικό «ραντεβού» στη γαλλική πρωτεύουσα.

Παράλληλα, τα σωματεία διεκδικούν τον τίτλο στη σημαντικότερη εγχώρια διοργάνωση του στίβου, καθώς η κατάκτηση της πρώτης θέσης στη βαθμολογία αποτελεί σημαντικό έπαθλο γι’ αυτά.

Το μεγάλο «αστέρι» του Πανελληνίου Πρωταθλήματος είναι ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, ωστόσο υπάρχουν αρκετοί ακόμη εξαιρετικοί αθλητές που θα βρίσκονται στο Βόλο και αναμένεται να προσφέρουν θέαμα στους φίλους του κλασικού αθλητισμού.
Σε ό,τι αφορά τα άλματα, ο Τεντόγλου δεσπόζει στο μήκος, καθώς ο αθλητής του ΓΣ Κηφισιάς κερδίζει ανελλιπώς το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα από το 2017, με εξαίρεση το 2020 που δεν μετείχε, ενώ η τελευταία ήττα του καταγράφηκε το 2016, όταν κατέλαβε την τρίτη θέση σε ηλικία 18 ετών. Ο έμπειρος άλτης, ο οποίος πρόσφατα στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στη Ρώμη, είναι σε εξαιρετική κατάσταση, καθώς «πέταξε» δύο φορές στα 8,65μ. στην ιταλική πρωτεύουσα, «αγγίζοντας» το πανελλήνιο ρεκόρ του Λούη Τσάτουμα (8,66μ. από το 2007).

Το πρωινό πρόγραμμα της πρώτης ημέρας

Το πρωινό πρόγραμμα της πρώτης ημέρας περιλαμβάνει προκριματικούς. Απευθείας τελικός θα γίνει στο επί κοντώ των Ανδρών, όπως έγινε από χθες γνωστό, αλλά και στο ύψος Γυναικών.

Ο Βασίλης Παναγιωτόπουλος (ΓΣ Γλυφάδας) τερμάτισε πρώτος στην τέταρτη σειρά με 48.94 και τον Γιάννη Λιόλιο (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) να ακολουθεί με 49.14.

Ο Γιάννης Σιμόνι (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) ήταν νικητής στη δεύτερη σειρά των 400 μ. με 48.40 και στην τρίτη ο Κυριάκος Τσίκιλης (ΑΟ Ερμής) με 49.52.

Ο Γιάννης Ντέτσικας (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) τερμάτισε σε 48.19 στην πρώτη προκριματική σειρά των 400 μ. και το απόγευμα θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα.

Ωραία κούρσα για την Αναστασία Ράπτη (ΑΓΣΙ) και πρώτη θέση στην τρίτη σειρά των 400 μ. με 55.39.

Συνολικά 14 αθλήτριες προκρίθηκαν στον τελικό του τριπλούν, αφού ξεπέρασαν το όριο των 12,20 μέτρων. Κορυφαία επίδοση σημείωσε η Πούρτσα με 13,57 μ. και ακολούθησαν Κορένεβα (13,52 μ.) και Ράπτη (12,85 μ.).

Η νικήτρια στα 400 μ. στον κλειστό στίβο, Λαβντιγέ Ζυλαλί (Πανιώνιος), ήταν νικήτρια στη δεύτερη σειρά των 400 μ. με 54.86.

Εννέα αθλήτριες πέτυχαν το όριο των 41,00 μ. στη δισκοβολία των γυναικών. Καλύτερη όλων ήταν η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (ΓΣ Ηλιούπολης) με 51,53 μ., ακολούθησαν η Σοφία Κεσσίδη (ΑΣ Κένταυρος) με 45,29 μ. και Ιωάννα Αραμπατζή (ΜΓΣ Εθνικός Αλ.) με 44,23 μ.

Η Μαρία Πούρτσα (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) κατέγραψε σήμερα την πρώτη της συμμετοχή σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Η αθλήτρια μετά την πρώτη άκυρη προσπάθεια προσγειώθηκε στα 13,57 μέτρα.

Η Οξάνα Κορένεβα (ΓΣ Κηφισιάς) έκανε ένα άλμα στα 13,52 μ. και ολοκλήρωσε την παρουσία της στον προκριματικό του αγωνίσματος. Το απόγευμα θα κληθεί να υπερασπιστεί την περσινή της νίκη.

Πολύ δυναμικό ξεκίνημα για την Ζωή Ράπτη (ΑΓΣΙ) που στο πρώτο της άλμα έκανε 12,85 μ. και προκρίθηκε στον τελικό του τριπλούν.

Πολύ καλή παρουσία από τη Σάρα Αουντί (Ερμής Ιλιού) που παρότι έμεινε λίγο πίσω στα πρώτα εμπόδια κάλυψε τη διαφορά της από την προπορευόμενη Σοφία Καμπερίδου (Πυγμή Ευόσμου) και τερμάτισε πρώτη σε 13.58 και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ. Η Καμπερίδου τερμάτισε σε 13.78.

Το όριο πρόκρισης στον τελικό του τριπλούν γυναίκες είναι 12,20 μέτρα.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΓΣ Ηλιούπολης) έκανε μια σχετικά χαλαρή κούρσα και τερμάτισε άνετα στην πρώτη θέση των 100 μ. εμπ. με 13.37 (1,3). Η αθλήτρια το απόγευμα θα διεκδικήσει ένα χρόνο κάτω από τα 13.00, προκειμένου να διατηρήσει τις ελπίδες πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στη δεύτερη σειρά η Σοφία Ιωσηφίδου (ΟΚΑΚ) πρόσθεσε μία ακόμη καλή παρουσία στη σεζόν, αφού τερμάτισε σε 13.59 (1,2).

Ο Κώστας Δουβαλίδης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) παρότι ταλαιπωρήθηκε από ίωση βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ στη διάρκεια της δεύτερης προκριματικής σειράς των ψηλών εμποδίων με 13.88 (1,5), που είναι η κορυφαία επίδοση φέτος στη χώρα.

Ο Χρήστος Ρούμτσιος (ΟΦΚΑ Σέρρες) ήταν νικητής στα 110 μ. εμπ. με 14.02 και έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση.

Στη σφυροβολία των Ανδρών ο αγώνας είναι σε εξέλιξη και ήδη 11 αθλητές έχουν πετύχει το όριο των 60,50 μ. με τον Μιχάλη Αναστασάκη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) να πέτυχε 70,29 μ., την καλύτερη μέχρι τώρα βολή του προκριματικού.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου έχει πραγματοποιηθεί άλλες πέντε φορές στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στα Τρίκαλα (η μία ήταν μόνο ανδρών). Οι φίλοι του στίβου θα έχουν την ευκαιρία να γεμίσουν το Πανθεσσαλικό στάδιο και να στηρίξουν τις προσπάθειες αθλητών και αθλητριών, την ώρα που η είσοδος στο γήπεδο θα είναι ελεύθερη.

Συμμετοχές σκυταλοδρομίες

Στίβος

“Ποστάρισμα” σοκ απο την Κατερίνα Στεφανίδη: “Καταγγελία; Μήνυση; Δεν ξέρω προσπαθώ να σκεφτώ”

Συνεχίστε την ανάγνωση

Στίβος

Στον δρόμο για το Παρίσι Φραντζεσκάκης και Αναστασάκης

Συνεχίστε την ανάγνωση

Στίβος

Πρωτιά για την 4Χ100 μ. Ανδρών του Ελευθέριου Βενιζέλου στον Βόλο

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO