Connect with us

Στίβος

Συναρπαστικός τελικός στη σφυροβολία στον Βόλο – 1ος ο Φραντζεσκάκης, 2ος ο Αναστασάκης

Για μία ακόμα φορά οι Χανιώτες σφυροβόλοι πρωταγωνίστησαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου του Βόλου!

 

Οι προσδοκίες επιβεβαιώθηκαν και η σφύρα των ανδρών ήταν ένα από τα συναρπαστικότερα αγωνίσματα της πρώτης ημέρας του Stoiximan Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών/Γυναικών. Συνολικά εννέα αθλητές πέτυχαν βολές πάνω από τα 70,00 μ. και τον Χρήστο Φραντζεσκάκη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) να αναδεικνύεται νικητής με 76,86 μ. στην τελευταία του βολή.

Μέχρι εκείνη την ώρα ο Μιχάλης Αναστασάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος)ηγούνταν με 75,13 μ. στην τρίτη του προσπάθεια. Ο Φραντζεσκάκης ξεκίνησε με άκυρη προσπάθεια πέτυχε 74,98 μ. στη δεύτερη προσπάθεια και συνέχισε με 74,92 μ., 74,96 μ., άκυρη και το 76,86 μέτρα. Ο αγώνας ήταν εξαρχής συναρπαστικός, αφού μετείχαν σε αυτό σφυροβόλοι ικανοί για μεγάλες προσπάθειες.

Ο Αναστασάκης ξεκίνησε με 74,25 μ. και έπειτα πέτυχε 74,13 μ., 75,13 μ., 74,67 μ., άκυρο και άφησε την τελευταία του βολή. Οι δύο αθλητές έδειξαν την κατάλληλη στιγμή της σεζόν να βρίσκουν το ρυθμό τους, αφού σε περίπου ένα μήνα θα βρίσκονται στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Κώστας Ζάλτος (ΓΣ Μανδρών) κατέλαβε την τρίτη θέση με 74,06 μ. και πλέον θα αναμένει την 7η Ιουλίου για να δει αν θα είναι εντός πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Ιβάν Μενγκλεμπέη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ με 73,77 μ. και κατάλαβε την τέταρτη θέση, ενώ ο Γιάννης Κορακίδης (ΓΣ Μανδρών) ήταν πέμπτος με 72,63 μέτρα. Χαρακτηριστικό του υψηλού επιπέδου του σημερινού τελικού είναι πως ο Ορέστης Ντουσάκης με βολή στα 70,08 μ. δεν πραγματοποίησε έξι βολές, αφού ήταν ένατος.

Στίβος

“Ποστάρισμα” σοκ απο την Κατερίνα Στεφανίδη: “Καταγγελία; Μήνυση; Δεν ξέρω προσπαθώ να σκεφτώ”

Συνεχίστε την ανάγνωση

Στίβος

Στον δρόμο για το Παρίσι Φραντζεσκάκης και Αναστασάκης

Συνεχίστε την ανάγνωση

Στίβος

Πρωτιά για την 4Χ100 μ. Ανδρών του Ελευθέριου Βενιζέλου στον Βόλο

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO