Connect with us

FlashNews

Χανιά: Πρωτοποριακή δράση για τον ρόλο του αθλητισμού στην αντιμετώπιση παραβατικότητας ανηλίκων

Στόχος να εφαρμοστεί πολιτικά από το Φθινόπωρο η ένταξη ανηλίκων με ήπια παραβατικότητα σε ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία

 

Με στόχο να αναδειχθεί ο θετικός και αναμορφωτικός ρόλος του αθλητισμού στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας ανηλίκων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 26/6 στο θέατρο Δημήτρης Βλησίδης, συνάντηση εργασίας εκπροσώπων του Αθλητισμού και της Δικαιοσύνης.

Θέμα της συνάντησης ήταν ο «Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων αθλητισμού ως νέο αναμορφωτικό μέτρο ανηλίκων – ο ρόλος των αθλητικών σωματείων».

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα – δράση των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Αθλητισμού, προκειμένου ο αθλητισμός να συμβάλει στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας των νέων.

Στόχος είναι η συγκεκριμένη δράση – για πρώτη φορά σε πανελλαδικό επίπεδο – να ξεκινήσει να εφαρμόζεται πιλοτικά από το ερχόμενο Φθινόπωρο σε Χανιά και Λασίθι και αφορά στην ένταξη νέων με ήπια παραβατικότητα σε αθλητικά σωματεία, προκειμένου μέσα από την αλληλεγγύη, τις αξίες και τα ιδεώδη του αθλητισμού να πάρουν έναν διαφορετικό δρόμο από εκείνον που πήραν για διάφορους λόγους.

Στην συνάντηση εργασίας ομιλητές ήταν η Ευτυχία Κατσιγαράκη (Γενική Διευθύντρια Ειδικών Νομικών Ζητημάτων και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων – Υπουργείο Δικαιοσύνης) και ο Βασίλης Κάκκος (Διευθυντής Αγωνιστικού Αθλητισμού – Γενική Γραμματεία Αθλητισμού).

Χαιρετισμούς απεύθυναν οι Ιωάννα Καρυοφύλλη (Διευθύντρια Γραφείου Υπουργού Δικαιοσύνης), Αμαλία Καπερώνη (Διευθύντρια Γραφείου ΓΓΑ), Χρήστος Πραματευτάκης (Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων), Στέλιος Μιχαηλάκης (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Χανίων) και Ελένη Ζερβουδάκη (Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Χανίων).

 

Επικαιρότητα

Χανιά: Σε διαδικασία αφύπνισης ο 18χρονος τραυματίας του σοβαρού τροχαίου στην Αγυιά

Συνεχίστε την ανάγνωση

Επικαιρότητα

Χανιά – Ρέθυμνο: Καραμπόλα στον ΒΟΑΚ – Απεγκλωβίστηκε ένα άτομο

Συνεχίστε την ανάγνωση

Επικαιρότητα

Κρήτη: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Δευτέρα (1/7)!

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO