Connect with us

Εθνική Ελλάδος

Με Καρεμπέ, Ματεράτσι και Μεντιέτα οι UEFA All Stars απέναντι στους Legends 2004!

Οκτώ ακόμα υπερπαίκτες επισημοποιήσε η UEFA για το ρόστερ των UEFA All Stars στο παιχνίδι απέναντι στους Legends 2004 στο Έσσεν στις 11 Ιουλίου.

 

Πρόκειται για τους Γενς Λέμαν, Μικαέλ Σιλβέστρ, Μάρκο Ματεράτσι, Γουίλιαμ Γκαλάς, Κριστιάν Καρεμπέ, Γκαΐθκα Μεντιέτα, Κλοντ Μακελελέ και Ρόμπι Κιν, οι οποίοι έρχονται να προστεθούν στους Λουίς Φίγκο, Μπακαρί Σανιά, Ντέιβιντ Τζέιμς και Φερνάντο Γιορέντε, ενώ αναμένονται και οι τελικές προσθήκες που θα ολοκληρώσουν το ρόστερ των UEFA All Stars!

Μάλιστα οι Σιλβέστρ, Μακελελέ και Γκαλάς, οι οποίοι ήταν βασικοί στον προημιτελικό του 2004 όταν η Ελλάδα απέκλεισε τη Γαλλία, αποσκοπούν σε μια ρεβάνς απέναντι στον Θοδωρή Ζαγοράκη και την παρέα του.

Υπέρλαμπρα αστέρια του διεθνούς ποδοσφαίρου με πολύ πλούσια βιογραφικά, θα αντιμετωπίσουν τους Legends 2004, σε έναν αγώνα χωρίς προηγούμενο:

Ο θρυλικός Γερμανός τερματοφύλακας Γενς Λέμαν, μέλος των “Invincibles” της μεγάλης Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ, με θητείες σε Μπορούσια Ντόρτμουντ και Σάλκε και με 61 διεθνείς συμμετοχές. Στο EURO 2004 όπου η Γερμανία αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων, ήταν αναπληρωματικός του Όλιβερ Καν.

Ο Μικαέλ Σιλβέστρ, ένας πολυσύνθετος Γάλλος αμυντικός, ο οποίος γνώρισε επιτυχία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κατακτώντας πέντε πρωταθλήματα και ένα UEFA Champions League. Ο Σιλβέστρ εκπροσώπησε 40 φορές τη Γαλλία και έπαιξε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002. Ήταν βασικός στον προημιτελικό του EURO 2004 απέναντι στην Ελλάδα και ακόμα θυμάται τον Χαριστέα να “καρφώνει” τη μπάλα στα δίχτυα του Μπαρτέζ.

Ο καλός φίλος του Γιώργου Καραγκούνη, Μάρκο Ματεράτσι, φημίζεται για το στιβαρό στυλ παιχνιδιού του και τον βασικό του ρόλο στον θρίαμβο της Ιταλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006. Η καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο απογειώθηκε με την Ίντερ, με την οποία στέφθηκε πέντε φορές πρωταθλητής Ιταλίας και κατέκτησε το UEFA Champions League. Στο EURO του 2004, όπου η Ιταλία αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων, έπαιξε σε έναν αγώνα, καθώς βασικοί ήταν οι Νέστα και Καναβάρο.

Ο Γάλλος αμυντικός Γουίλιαμ Γκαλάς, μια ηγετική προσωπικότητα που αγωνίστηκε σε κορυφαίους συλλόγους της Premier League, όπως η Τσέλσι, η Άρσεναλ και η Τότεναμ. Με 84 συμμετοχές στους “τρικολόρ”, συμμετείχε σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα και δύο Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Στο EURO 2004 ήταν εκ των βασικών της άμυνας της Γαλλίας, αγωνίστηκε στον προημιτελικό απέναντι στους μετέπειτα Πρωταθλητές Ευρώπης. Ακόμα θέλει ρεβάνς για εκείνη την ήττα!

Ο Κριστιάν Καρεμπέ, νυν Αθλητικός Διευθυντής του Ολυμπιακού, ήταν μέλος της γαλλικής ομάδας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998 και το UEFA EURO 2000. Σε επίπεδο συλλόγων, διέπρεψε με τη Ρεάλ Μαδρίτης, κατακτώντας δύο UEFA Champions League, ενώ στην Ελλάδα, ως ποδοσφαιριστής, πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό. Ο Καρεμπέ ήταν γνωστός για την τεχνική του ικανότητα και την ευελιξία του.

Ο Γκαΐθκα Μεντιέτα ήταν ένας από τους πιο ευφυείς μέσους της εποχής του. Έλαμψε στη Βαλένθια, οδηγώντας την σε δύο τελικούς Champions League. Έπαιξε επίσης για τη Λάτσιο και την Μπαρτσελόνα, ενώ κατέγραψε 40 συμμετοχές με την Ισπανία με την οποία συμμετείχε στο UEFA Euro 2000 και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002.

Ο Κλοντ Μακελελέ επαναπροσδιόρισε τη θέση του αμυντικού χαφ αγωνιζόμενος σε Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι. Γνωστός για την τακτική του ευφυΐα και την αντοχή του, ο Μακελελέ κέρδισε πολλούς τίτλους και έκανε 71 συμμετοχές για τη Γαλλία, παίζοντας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 και στο UEFA Euro 2004, όπου αγωνίστηκε 90 λεπτά στον προημιτελικό απέναντι στην Ελλάδα.

Ο Ρόμπι Κιν είναι ο κορυφαίος Ιρλανδός σκόρερ όλων των εποχών με μια καριέρα που εκτείνεται σε πάνω από δύο δεκαετίες. Γνωστός για τα “κλινικά” του τελειώματα και την συνεχή κίνηση χωρίς τη μπάλα, ο Κιν αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε Τότεναμ, Λίβερπουλ και LA Galaxy. Είχε 146 συμμετοχές για την Ιρλανδία, σκοράροντας 68 γκολ.

Εισιτήρια του σπουδαίου αγώνα προπωλούνται στα

www.ticketmaster.de , www.ticketmaster.gr και www.legends2004.com

και θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του γηπέδου, την ημέρα του αγώνα.

Εθνική Ελλάδος

Εθνική Ελλάδας: H φανέλα που θα φορέσουν οι Legends 2004 στο επετειακό φιλικό με τους UEFA All-Stars

Συνεχίστε την ανάγνωση

Εθνική Ελλάδος

Οι κλήσεις της Εθνικής γυναικών για τα παιχνίδια με Ανδόρα και Μαυροβούνιο

Βεατρίκη Σαρρή
Συνεχίστε την ανάγνωση

Εθνική Ελλάδος

“Περίπατος” για την Εθνική μας στο μπάσκετ 86-57 το Μαυροβούνιο

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO