Connect with us

Χανιά

Σπανός στο sportcaster.gr: Υπόσχομαι στον κόσμο μια ομάδα – μαχήτρια μέσα στο γήπεδο

Ο Δημήτρης Σπανός στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη ως προπονητής των Χανίων, μιλάει από καρδιάς στο sportcaster.gr και αποκαλύπτει τα σχέδια που έχει στο μυαλό του και τα χαρακτηριστικά της ομάδας που θέλει να παρουσιάσει τη νέα χρονιά στα Περιβόλια.

 

Η εποχή Σπανού ξεκίνησε και επίσημα το απόγευμα της Πέμπτης με την ΠΑΕ ν’ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον έμπειρο προπονητή.

Ο πετυχημένος τεχνικός που έχει πανηγυρίσει δύο φορές την άνοδο στην Super League 1 με τον Άρη και τον Ιωνικό και που φιλοδοξεί να τριτώσει το καλό με την φόρμα του προπονητή των Χανίων, στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη άμα την ανάληψη των καθηκόντων του μιλάει στο sportcaster.gr και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα χαρακτηριστικά που θέλει να έχει η ομάδα του λέγοντας ότι “θέλουμε να έχει αγωνιστικό τσαμπουκά” και παράλληλα υπόσχεται προς τον κόσμο ότι “να γνωρίζει και να είναι σίγουρος πως θα δει μέσα στο γήπεδο μια ομάδα – μαχήτρια”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Σπανός στο sportcaster.gr

Aρχικά κύριε Σπανέ πως πήρατε την απόφαση ν’ αποδεχτείτε την πρόταση των Χανίων;

“Πρέπει να σας πω ότι αρχικά ήταν λίγο δύσκολη η απόφαση γιατί όταν βρίσκεσαι σε μια ομάδα (σ.σ. Ιωνικός) για τέσσερα χρόνια, με ένα διάλειμμα, και έχεις αναπτύξεις σχέσεις με όλους, τους θεωρείς οικογένεια σου τότε πρέπει να είσαι ηθικά σωστός απέναντι τους. Και μιλάω για την οικογένεια Τσιριγώτη. Όμως το βασικό είναι να είσαι εντάξει μαζί τους και πραγματικά θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια Τσιριγώτη για την συμπαράσταση τους όλα αυτά τα χρόνια”.

Από εκεί και πέρα, οι λόγοι που έχουν να κάνουν με τα Χανιά ήταν αρκετοί για να πω το ναι. Κάποιοι από αυτούς και ο πιο σημαντικός είναι ότι πρόκειται για μια σοβαρή διοίκηση, όλα αυτά τα χρόνια που είμαι αντίπαλος των Χανίων, βλέπω καλές και ωραίες συμπεριφορές και έναν άνθρωπο που πραγματικά έχει δώσει αρκετά για την ομάδα. Δεν έχει ακουστεί ποτέ καμία κακή κουβέντα για τα Χανιά, κανείς δεν έχει πει τίποτα άσχημο και πραγματικά έρχομαι με μεγάλη χαρά. Βέβαια το γεγονός ότι τα Χανιά έχουν στόχο τον πρωταθλητισμό είναι κάτι που συμβαδίζει με τα δικά μου θέλω και μπορούμε να τα συνδυάσουμε για να καταφέρουμε την επίτευξη του στόχου”.

“Tο βασικότερο στοιχείο είναι το πάθος και η όρεξη για πρωταθλητισμό”

Πως μπορούν τα Χανιά να κάνουν πρωταθλητισμό;

“Το βασικό στοιχείο είναι να υποστηριχθεί από την διοίκηση αυτό το πλάνο. Από εκεί ξεκινάει η διαδικασία και είμαι πεπεισμένος πως αυτό θα συμβεί. Είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων, η ικανότητα των ποδοσφαιριστών κάτι για το οποίο είμαι σίγουρος, τόσο για τα παιδιά που μένουν όσο και για εκείνα που θα έρθουν. Όμως το βασικότερο όλων είναι το πάθος και η όρεξη για πρωταθλητισμό. Θα πρέπει να λειτουργήσουν όλα άψογα και να δουλέψουμε όλοι μαζί μέσα στο γήπεδο”.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεστε στα Χανιά, αφού είχατε φορέσει και την φανέλα του ΑΟΧ…

“Κοιτάξτε έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε, που καμία φορά μπορεί να το ξεχάσει κάποιος. Για μένα το σημαντικότερο όλων είναι ότι είμαι σε μια ομάδα που έχει ένα πολύ καλό όνομα και βαριά ιστορία. Το dna της είναι αυτό που έχει χαρακτήρα πρωταγωνιστή. Έχουν περάσει τόσα πολλά χρόνια και οι εποχές περνούν. Ισως κάποιοι να το έχουν ξεχάσει πως αγωνίστηκα στον ΑΟ Χανιά και άλλοι να μην το θυμούνται καθόλου”.

 

Τι είναι αυτό που έλειψε και πρέπει να μπει στην ομάδα για να πετύχει τον στόχο της ανόδου;

“Δύο πράγματα, για μένα έλειπαν από τα Χανιά και αυτό δεν έχει να κάνει με τον Γιάννη (σ.σ. Ταουσιάνη) που είναι πραγματικός μου φίλος και η ικανότητα του φαίνεται από την επιλογή της ΕΠΟ να τον χρίσει προπονητή της Εθνικής Ελπίδων. Το πρώτο στοιχείο που πρέπει να βάλει μια ομάδα για να κάνει πρωταθλητισμό, είναι ο λεγόμενος αγωνιστικός τσαμπουκάς. Υπάρχουν παιχνίδια που θα πρέπει να τα πάρεις με το “έτσι θέλω” και μιλάω μόνο ποδοσφαιρικά. Μιλάω για δύναμη, για μονομαχίες με πάθος και όρεξη για διάκριση αλλά και καθαρό μυαλό στις δύσκολες στιγμές”.

Πάντως όλα τα χρόνια που εργάζεστε, ένα χαρακτηριστικό σας είναι ότι φημίζεστε για τα ισχυρά αποδυτήρια που δημιουργείτε…

“Για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό, από εκεί ξεκινούν όλα. Βλέπεις προπονητές που λατρεύουν ποδοσφαιριστές γιατί αυτοί είναι τα εργαλεία της δουλειάς τους. Άρα αυτό το εργαλείο πρέπει να το αγαπάς και αυτό είναι κάτι που χτίζεται κομμάτι – κομμάτι. Πρέπει να έχεις σχέσεις πατέρα – παιδιών. Πρέπει να υπάρχει τόσο ισχυρό δέσιμο που τα παιδιά σου να παίζουν για τον “μπαμπά” τους. Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αυτά είναι πράγματα που καμία φορά πάνε περίπατο όμως είναι πολύ σημαντικό και ειδικά σε αυτές τις κατηγορίες”.

“Τα Περιβόλια πρέπει να είναι πάντα γεμάτα”

Πως σχολιάζετε μια πιθανή αλλαγή format του πρωταθλήματος;

“Η διαφορά μας είναι πως είτε βρισκόμαστε σε έναν όμιλο, είτε σε δύο, κάθε αγωνιστικό λεπτό, κάθε ημίχρονο, κάθε παιχνίδι πρέπει να το αντιμετωπίζεις σαν το τελευταίο. Είτε δίνεις 30 ματς την χρονιά, είτε 40 θα είναι μια μάχη μεγάλης διάρκειας”.

Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε στον κόσμο των Χανίων;

“Όταν ήρθα στο τελευταίο μου παιχνίδι στα Περιβόλια ως αντίπαλος, είδα ένα γεμάτο γήπεδο. Αυτές τις εικόνες θέλουμε να τις βλέπουμε σε καθημερινή βάση και κάθε Κυριακή. Το να το ζητάμε από τον κόσμο ή να το “παρακαλάμε” δεν είναι θεμιτό και με πράξεις πρέπει να τους αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο ότι θα βλέπουν μια ομάδα που κάθε 90λεπτο θα δίνει τα πάντα και θα είναι μια ομάδα – μαχήτρια. Πιστεύω πως αυτό θα δείξει μέσα στο γήπεδο και εμείς, με την καλή έννοια, θα τους αναγκάσουμε να έρθουν στο γήπεδο. Αυτό που υπόσχομαι είναι πως δεν ήρθα στα Χανιά για να κάνω διακοπές αλλά με την βοήθεια των παιδιών, της διοίκησης και του κόσμου θα κάνουμε ότι μπορούμε για να δούμε την ομάδα εκεί που αξίζει να βρεθεί, στην Super League 1″.

Χανιά

Το αντίο του Μπάτζιου στα Χανιά – “Ήταν τιμή να είμαι αρχηγός της ομάδας!”

Συνεχίστε την ανάγνωση

Χανιά

Τα πρώτα δείγματα για το ρόστερ που θέλει ο Σπανός

Συνεχίστε την ανάγνωση

Χανιά

Δυνατοί επιχειρηματίες των Χανίων στο πλευρό του Ροκάκη – Κλίμα συσπείρωσης γύρω από την ομάδα

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO