Connect with us

Ποδηλασία

Έκανε τον γύρο της Κρήτης για 2η φορά ο Χρήστος Τάλλας | pics

Για δεύτερη φορά ο Χρήστος Τάλλας έκανε τον γύρο της Κρήτης, διανύοντας συνολική απόσταση 565 χιλιομέτρων, ενώ… καβαλούσε το ποδήλατο του για 23 ώρες και 19 λεπτά! Η αφήγηση της εμπειρίας του και οι δυσκολίες που συνάντησε.

 

Ο Χρήστος Τάλλας για δεύτερη χρονιά έκανε τον γύρο της Κρήτης με το ποδήλατο του και διένυσε όλο το νησί, σε μια απόσταση 565 χιλιομέτρων την οποία έκανε σε χρόνο 23 ώρες και 19 λεπτά.

Το ταξίδι του περιείχε φυσικά όλους τους νομούς της Κρήτης, πέρασε από την Ιεράπετρα μέχρι και τα Χανιά, ωστόσο αν και είχε την εμπειρία του ταξιδιού από την πρώτη του προσπάθεια, αυτή τη φορά συνάντησε αρκετές δυσκολίες. Το ταξίδι του ξεκίνησε την Τρίτη (18/6) και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή (21/6).

Ο ίδιος μάλιστα με δημοσίευση του, αναφέρθηκε εκτενώς στην διαδρομή που ακολούθησε, ενώ σημειώνει πως θα συνεχίσει εξίσου δυναμικά και μετά την ολοκλήρωση αυτού του στόχου.

Η δημοσίευση του:

I did it again… Πριν από κάθε μεγάλο αθλητικό στόχο , συνηθίζω να κάνω μια δύσκολη προπόνηση για να εκτιμήσω την κατάσταση που βρίσκομαι. Και αφού μας βγήκε καλά πέρσι (Paris Brest Paris) , ακολουθώ το ίδιο μοτίβο..
Γύρος Κρήτης για δεύτερη χρονιά. Με περισσότερη εμπειρία φέτος, αλλά με περισσότερη δυσκολία..
Τρίτη απόγευμα παίρνω το υπομονετικό μου ποδήλατο, και ξεκινάω για νότια.
Πολύ ζέστη, αλλά οκ…πρώτη στάση Σπήλι για νερό και καφέ. Μπαίνουμε στην πρώτη νύχτα..Κατηφορίζω για Αγία Γαλήνη, Τυμπάκι, μέχρι το μνημείο στην Βιάννο. Εδώ κλείνουν τα πρώτα 200 χλμ. Έρχεται η πρώτη μεγάλη νύστα, και έχω ένα δίωρο μέχρι να ξημερώσει. Αποφασίζω να κοιμηθώ μέχρι τότε, ώστε να κερδίσω χρόνο στην κατηφόρα μέχρι Ιεράπετρα.
Πρωί Τετάρτης, πρωινό σε φούρνο Ιεράπετρας και προμήθειες για την διαδρομή.. συνεχίζω παραλιακά και ακολουθώ τον επαρχιακό δρόμο για Σητεία.. από εκεί αρχίζω να νιώθω ένα αεράκι να έρχεται κόντρα… Έλεγα ότι θα σταματήσει…
Δεν σταμάτησε ποτέ…
Φτάνω αφυδατωμένος και πεινασμένος στην παραλία Σητείας. Καφές, και βάφλα παγωτό..φέρτε θερμίδες!!!!
Τετάρτη μεσημέρι…ξεκινάω για Άγιο Νικόλαο…ο αέρας είναι ανελέητος, και κόντρα στην διαδρομή μου και τις φιλοδοξίες μου για ένα καλό χρόνο… Ζέστη, νταλίκες, αέρας, έργα στον δρόμο,ένα χάος… Μετά από πολύ κόπο φτάνω Παχιά Άμμο για ανεφοδιασμό.. εκεί κοιμάμαι στην παραλία να πέσει λίγο ο ήλιος..(σε αλμυρίκια)..
Όλα έδειχναν ότι ο αέρας δεν θα έπεφτε, και η αίσθηση ήταν ότι ανέβαινα μόνιμα μια ατέλειωτη ανηφόρα. Ακόμα και στις κατηφόρες έπρεπε να πιέζω για να συνεχίσω να κινούμαι. Βγαίνω από την Εθνική στα Μάλια.αρχιζει να νυχτώνει. Μπαίνω σε αστικό ιστό και έχει πολύ κίνηση να με εμποδίζει.
Εκεί αποφάσισα να κοιμηθώ σε hostel. Εξαντλήθηκα. Κουράστηκα. Και δεν είχα καθαρό μυαλό. Ο στόχος χρόνου είχε χαθεί, και πάλευα απλά να γυρίσω σπίτι.
Κοιμήθηκα 6 ώρες. Πέμπτη πρωί 5:30 ξεκινάω από Ηράκλειο. Ο αέρας τα ίδια και σήμερα..
Ανηφόρα Δαμάστας…με κόντρα αέρα..10 χιλιόμετρα συνεχόμενη ανηφόρα.. πέρασα φανταστικά…
Φτάνω Πέραμα, και από εκεί τα μέρη μας είναι πλέον οικεία από προπονήσεις.


Ρέθυμνο για καφέ και φαγητό..
Πολλοί φίλοι μου στείλανε μυνήματα υποστήριξης, που εκεί μου ήταν πολύ σημαντικά και χρησιμα..
Γεωργιούπολη, Βρύσες… Και εκεί με καλωσορίζει ο φίλος Σάκης, που ήρθε να μου δώσει κουράγιο. (Ευχαριστώ φίλε για το κουράγιο και τις φωτογραφίες..)
Καλύβες, Σούδα, άντε και φτάσαμε…. Πέμπτη μεσημέρι 14:00.
Ολοκληρώθηκε και για φέτος ο γύρος.
Έμαθα πολλά και αυτή τη φορά όπως σε κάθε ταξίδι.
Είναι δύσκολο να είναι κανείς μόνο με τον εαυτό του σε δύσκολες συνθήκες, που θα πρέπει να διαχειριστεί για πολλές ώρες και μέρες.
Αλλά είμαστε για τα δύσκολα και συνεχίζουμε…

Ποδηλασία

Χάλκινο μετάλλιο Ορφανουδάκης και Τσισμενάκη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα!

Συνεχίστε την ανάγνωση

Ποδηλασία

Έρχεται στην Παλαιόχωρα το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων Παμπαίδων και Πανκορασίδων!

Συνεχίστε την ανάγνωση

Ποδηλασία

Πρωταθλητής Ελλάδας στον αγώνα αντοχής ο Μαραγκουδάκης – Δευτεραθλητής ο Ζεντέλης στην χρονομέτρηση!

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO