Connect with us

Διεθνή

Η Αυστρία υπέταξε την Πολωνία και… αγγίζει την πρόκριση | video

Οι Αυστριακοί νίκησαν 3-1 την Πολωνία και έμειναν στο κόλπο της πρόκρισης – Τράουνερ, Μπαουμγκάρτνερ και Αρναούτοβιτς τα γκολ των νικητών

 

Σε έναν όμιλο με Γαλλία και Ολλανδία, ήταν δεδομένο ότι ο νικητής του παιχνιδιού Πολωνίας-Αυστρίας στο “Olympiastadion” του Βερολίνου, θα διατηρούσε ελπίδες πρόκρισης και ο ηττημένος θα αποχαιρετούσε νωρίς την διοργάνωση.

Η ομάδα που κατάφερε να αντέξει και να ελπίζει είναι η Αυστρία, η οποία αφού ζόρισε στην πρεμιέρα του ομίλου την Γαλλία, σήμερα επικράτησε με 3-1 της Πολωνίας και θα το παλέψει την τελευταία αγωνιστική με τους Ολλανδούς.

Αντίθετα η Πολωνία μετά από τις δύο ήττες από Ολλανδία και Αυστρία, ουσιαστικά μετά την φάση των ομίλων θα επιστρέψει σπίτι της, έχοντας να παίξει την 3η αγωνιστική με την Γαλλία.

Ήταν μια νίκη ιστορική για Αυστρία, καθώς επικρατεί για πρώτη φορά της Πολωνίας σε επίσημη μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ο αγώνας 

Οι Αυστριακοί πατούσαν… καλύτερα στο χορτάρι στα πρώτα λεπτά. Το γεγονός αυτό κατάφεραν να το εκμεταλλευτούν μόλις στο 9′, όταν μετά από μία σέντρα του Εμουένε από τα δεξιά, ο Τράουνερ πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και νίκησε τον Σέζνι για το 1-0.

 

Οι Πολωνοί επιχείρησαν να αντιδράσουν και είχαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ζαλέφσκι στο 18′, όμως το τελείωμά του από κοντά ήταν πολύ άστοχο. Όσο περνούσε η ώρα όμως έπαιρναν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Κάπως έτσι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 30′, όταν μετά από μία φάση διαρκείας ο Πιόντεκ εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

 

 

Στο 39′ ο Ζάμπιτσερ έχασε τεράστια ευκαιρία όταν βγήκε τετ α τετ, αλλά δεν νίκησε τον πορτιέρε της Γιουβέντους. Τρία λεπτά αργότερα απείλησε ξανά με ωραίο μακρινό σουτ που πέρασε οριακά άουτ.

Οι παίκτες του Πρόμπιερζ μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο να ανατρέψουν την κατάσταση. Λίγο πριν το 60′ μπήκε ως αλλαγή και ο αμφίβολος Λεβαντόφσκι. Ωστόσο, στο 67′ οι Αυστριακοί προηγήθηκαν εκ νέου, με τον Μπαουμγκάρτνερ να βγαίνει τετ α τετ με τον Σέζνι και να τον νικά για το 2-1.

 

Ο Σφιντέρσκι είχε μία εξαιρετική στιγμή δύο λεπτά αργότερα, αλλά δεν κατάφερε να κάνει το 2-2. Ο εκνευρισμός της ομάδας του όμως ήταν εμφανής, με το σύνολο του Ράνγκνικ να το εκμεταλλεύεται. Στο 77′ ο Ζάμπιτσερ βγήκε απέναντι από τον Σέζνι και αφού τον πέρασε ανατράπηκε, κερδίζοντας πέναλτι. Ο Αρναούτοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

 

ΓΚΟΛ: 30′ Πιόντεκ – 9′ Τράουνερ, 67′ Μπαουμγκάρτνερ, 78′ Αρναούτοβιτς (πεν.)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 53′ Σλιζ, 62′ Μόντερ 64′ Λεβαντόφσκι, 77′ Σέζνι – 56′ Βίμερ, 70′ Αρναούτοβιτς

Πολωνία (Μίχαλ Πρόμπιερζ): Σέζνι, Μπεντνάρεκ, Νταβιντόβιτς, Κίβιορ, Φρανκόφσκι, Πιοτρόφσκι (46′ Μόντερ), Ζαλέφσκι, Σλιζ (75′ Γκροσίτσκι), Μπούκσα (60′ Σφιντέρσκι), Ζιελίνσκι (87′ Ουρμπάνσκι), Πιόντεκ (60′ Λεβαντόφσκι).

Αυστρία (Ραλφ Ράνγκνικ): Πεντς, Εμουένε (63′ Πρας), Τράουνερ, Λίνχαρτ, Πος, Ζάιβαλντ, Γκρίλιτς (46′ Βίμερ), Λάιμερ, Μπαουμγκάρτνερ (81′ Σμιντ), Ζάμπιτσερ, Αρναούτοβιτς (81′ Γκρέγκοριτς).

πηγή φωτό: uefa

Διεθνή

Στη Νιούκαστλ ο Βλαχοδήμος, στην Μπενφίκα ο Παυλίδης

Συνεχίστε την ανάγνωση

Διεθνή

EURO 2024: Ξεχωρίζει το Γαλλία – Βέλγιο, κόντρα σε “Έλληνες” η Πορτογαλία

Συνεχίστε την ανάγνωση

Διεθνή

Πρόκριση με μπόλικο άγχος για την Αγγλία κόντρα στην Σλοβακία!

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO