Connect with us

Σούπερ Λιγκ

Hλιόπουλος: Να οδηγήσω σε τίτλους την ένδοξη ΑΕΚ

Αποφασισμένος να οδηγήσει σε τίτλους την “ένδοξη” ΑΕΚ -όπως τη χαρακτήρισε αρκετές φορές- Εμφανίστηκε ο νέος μεγαλομέτοχος του συλλόγου, Μάριος Ηλιόπουλος.

 

Στην πρώτη του συνέντευξη τύπου, ο γνωστός επιχειρηματίας μίλησε για το όραμά του που έγινε πραγματικότητα, για το μονοπάτι που τον οδήγησε στην Ενωση, για τις μεταγραφές και για την απόλυτη εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει τον Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στις μεταγραφές.

“Καλησπέρα σε όλους αλλά κυρίως σε αυτούς που αγαπούν ανιδιοτελώς την ΑΕΚ. Συνήθως σήμερα στη ζωή δεν υπάρχει ανιδιοτέλεια. Η ΑΕΚ όμως έχει διαφορετικό mentality Περνάει αυτή την ανιδιοτέλεια σε όλους για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα καλύτερο αύριο. Η ΑΕΚ είναι ένα μεγαλείο, είναι ο νέος σταθμός, ο νέος μου στόχος,το νέο μου μεγάλο όραμα.
Η ΑΕΚ προσδιορίζει το σθένος όλων των Ελλήνων στα δύσκολα, στους πολέμους.

Είμαστε στα ηνία της ΑΕΚ μόλις 10 μέρες και θα μιλήσουμε με πράξεις” είπε κατά την εισαγωγική του ομιλία και στη συνέχεια κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας που διήρκεσε πάνω από μια ώρα, μίλησε:

Για την απόφασή του να επενδύσει στην ΑΕΚ

Πολλά χρόνια πριν υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού μου επιθυμία να πάρω τα ηνία του συλλόγου. Αυτά βέβαια είναι πράγματα που μπορεί να μη συμβούν ποτέ στη ζωή. Καμιά φορά όμως το σύμπαν συνωμοτεί. Έτσι ήρθε μία ευκαιρία μοναδική την οποία την άρπαξα. Χάρη στην εμπιστοσύνη του Δημήτρη Μελισσανίδη πραγματοποιήθηκε ακόμα ένα παιδικό μου όνειρο, το ένα ήταν η easyJet’s το άλλο η ΑΕΚ.

Για τους ανθρώπους που θα έχει δίπλα του:

Δεν θέλω να μιλάω πολύ για το τι θα κάνω γιατί έχω μάθει να μιλάω με πράξεις. Αντιλαμβάνομαι όμως ότι ο κόσμος έχει τις δικές του ανησυχίες. Τις κυρίες αποφάσεις θα τις παίρνω εγώ μαζί με άτομα και της παρούσας και της προηγούμενης διοίκησης γιατί το μαγαζί είναι καλοκουρδισμένο. Θα έλεγα ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης με τίμησε πάρα πολύ όταν ξεκίνησε λέγοντας ότι θα ειμαι προστάτης της ΑΕΚ . Βάλτε ζώνες ασφαλείας ψύχραιμα, θα γίνει αυτό που πρέπει.

Για το ενδιαφέρον του για τα υπόλοιπα τμήματα της ΑΕΚ:

Το μεγάλο μου όνειρο ξεκινάει από τις ακαδημίες. Είναι ώρα να αναδείξουμε ταλέντα, ξεκινάμε με τις ακαδημίες. Γιατί να μην μπορούμε να φτάσουμε στο επίπεδο μετά από κάποια χρόνια, να έχουμε στην εντεκάδα μας περισσότερους Έλληνες; Θέλουμε ανάδειξη ταλέντων, αξιοποίηση ταλέντων με υποδομές, με προπονητές και όλο το υλικό που απαιτείται. Επίσης σιγά-σιγά θέλουμε να κάνουμε την ΑΕΚ ένδοξη και στα άλλα αθλήματα που βρίσκεται πίσω. Κάθε χρονιά θα προσπαθούμε να δίνουμε έμφαση σε κάτι καινούργιο.

Για τις σχέσεις του με τον Ματίας Αλμέιδα:

Το Ματίας τον γνώρισα εδώ και τρεις μήνες. Ήταν ο άνθρωπος που πρώτος ενημερώθηκε και που είπε το “ναι” γνωρίζοντας με εδώ και μήνες. Είναι ο άνθρωπος μας. Χθες ήρθε από την Αργεντινή καθίσαμε και μιλήσαμε περίπου για 3 ώρες και μου είπε, είμαι εδώ για να γράψουμε λαμπρές σελίδες για την ΑΕΚ.

Για τις μεταγραφές:

Δεν είναι δυνατόν σε 50-60 ανθρώπους μπροστά να σας πω τι μεταγραφές θα κάνουμε δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ομάδας κάτι τέτοιο. Σας διαβεβαιώνω όμως το εξής: Από την πρώτη μέρα που ήρθα συζητάμε για μεταγραφές. Δεν πατάς ένα κουμπί για να γίνει μεταγραφή, θέλει στρατηγική και φυσικά πάντα την τελική απόφαση του Ματίας. Πρέπει όμως κάποια πράγματα να τα κρατήσουμε μυστικά γιατί αλλιώς θα εκτεθούμε και θα ρίξουμε σφαίρα στα πόδια μας.

Θα επαναλάβω κάτι που είπα και πριν:

Δέστε τις ζώνες σας, ψυχραιμία και φύγαμε για τον αγώνα.

Για την οικονομική πολιτική του και το μοντέλο διοίκησης:

Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ήταν νοικοκύρης. Σφιχτός αλλά νοικοκύρης γιατί έτσι έχουν μάθει οι άνθρωποι που πέρασαν δύσκολα παλιά. Οι περισσότερες ΠΑΕ συνήθως είναι καταχρεωμένες. Δεν ήρθαμε εδώ για να ανακαλύψουμε την Αμερική, ούτε για να πειράξουμε τα καλοκουρδισμένα ρολόγια. Σίγουρα πολλά στελέχη θα παραμένουν στη θέση τους. Στόχος μας είναι οι τίτλοι και όχι το σύνηθες ελληνικό φαινόμενο που κάποιος έρχεται για να τα αλλάξει όλα. Θέλουμε το καλοκουρδισμένο ρολόι να το κάνουμε πιο καλό, πιο ουσιαστικό γιατί ο χρόνος είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος στη ζωή μας. Αυτό το ρολόι πρέπει να μας θυμίζει ότι ο χρόνος είναι αντίπαλος μας και πρέπει να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο για την ένδοξη και μεγάλη ΑΕΚ.

Για τα μέτρα κατά της βίας:

Είναι τραγικό να πληρώνουμε αμαρτίες άλλων και μάλιστα σε άλλα αθλήματα. Από την άλλη πλευρά όμως η ΑΕΚ πρωτοπορεί στο να προσπαθήσουμε να πείσουμε την πολιτεία να υπάρξει ένα περιβάλλον ώστε να έρχονται οικογένειες αλλά και οπαδοί των αντιπάλων ομάδων στο γήπεδο. Τα μέτρα είναι σκληρά αλλά με αυτά πρέπει να πορευτούμε. Τα όπλα μας είναι το γήπεδο και ο κόσμος μας.

Σύντομα θα καλέσουμε αντιπροσωπείες όλων των συνδέσμων οπαδών για να τους δω και να γνωριστούμε. Οι οπαδοί και οι φίλαθλοι είναι καρδιά της ομάδας, αλλά ο εγκέφαλος της ομάδας είμαστε εμείς. Εμείς αποφασίζουμε για να μπορέσει αυτό το ενιαίο σώμα να είναι πρωταθλητής.

Για τους άμεσους στόχους που έχει θέσει:

Δε χρειάζεται να λέμε λόγια παχιά. Ήρθαμε για τίτλους, να πρωταγωνιστήσουμε. Ήρθα από πάθος, αδρεναλίνη από αγάπη για να προσφέρω στην ΑΕΚ. Θα κάνουμε τον απολογισμό μας, όχι μετά από δύο χρόνια αλλά μετά από 150 μέρες.

Για τη σχέση της κυβέρνησης με το ποδόσφαιρο:

Έχουμε μία πολύ καλή κυβέρνηση, αξιόπιστη, που κατάφερε να κερδίσει το σεβασμό της Ευρώπης. Όμως δεν έχει σταθεί στο πλευρό των μικρών και των φτωχών. Θα έπρεπε να σταθεί περισσότερο στους ανθρώπους που υποφέρουν. Όσο δεν στριμώχνονται οι συστημικές τράπεζες να βοηθήσουν την κοινωνία και τις επιχειρήσεις που αγωνιούν για να μην τους βάλουν λουκέτο και όσο συνεχίσουν αδιαφορούν για τα λουκέτα που μπαίνουν δεν θα πάει μπροστά αυτή η χώρα, θα υπάρχει πρόβλημα. Σε όλες τις συστημικές τράπεζες πρέπει τα δύο πόδια να μπουν σε ένα παπούτσι για να μην κάνουν μόνο τα μεγάλα deals αλλά να βοηθάνε και όλους τους μικρούς και τους μικρομεσαίους που έχουν ανάγκη. Με αυτά λοιπόν πρέπει να ασχοληθεί η κυβέρνηση και όχι με το ποδόσφαιρο αν μία φάση είναι πέναλτι ή δεν είναι”

Για τις υποψηφιότητες Μπέου, Γκαγκάτση:

Ο κύριος Γκαγκάτσης πρέπει να αναλύσει δημόσια το σχέδιο του για την ΕΠΟ Όμως εμείς δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το σπρώξιμο στον Αλμέιδα στο ματς της Τούμπας. Όσον αφορά τις εκλογές, κάθε πράγμα στον καιρό του.

Για τους Πόνσε και Γκαρσία:

Η διαδικασία για την πώληση του Πόνσε κράτησε ενάμιση μήνα. Το ποσό είναι μεγάλο, θα έλεγα ρεκόρ, και καταλήξαμε να πουλήσουμε τον παίκτη με τη συναίνεση του Ματίας. Ο προπονητής μας είναι ένας έξυπνος άνθρωπος, δεν έχει παρωπίδες και βλέπει την μεγάλη εικόνα. Ξέρει ότι τα χρήματα αυτά δεν πάνε σε κάποια τσέπη και ότι θα πάρουμε κάτι άλλο, πιο κοντά στα δικά του “θέλω”.

Όσο για τον Γκαρσία είναι ένας παικταρας. Εάν κρίνουμε ότι πρέπει να φύγει, θα φύγει αν κρίνουμε ότι δεν πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο, θα μείνει. Αυτή τη στιγμή μένει. Εάν έρθει κάποια πρόταση, θα κρίνει ο Ματίας.

Για τη σχέση του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη:

Η πραγματικότητα είναι η εξής: Πριν από 35-40 χρόνια ήταν στενότατος φίλος μου και πριν από 20 χρόνια κουμπάρος μου. Τα τελευταία περίπου 18 με 20 χρόνια έχουμε εντελώς διαφορετικές πορείες, ο καθένας έχει τραβήξει το δικό του δρόμο και μπορεί να βρεθούμε μια δυο φορές το χρόνο σε χώρους που μπορεί να μαζεύονται οι πλοιοκτήτες και αυτή είναι όλη η πραγματικότητα. Ο αδερφός μου ο Αντώνης υποστηρίζει τον Ολυμπιακό. Στο στενό μας οικογενειακό κύκλο τον αποκαλούμε παριζιάνο κι εμένα παρτιζάνο. Ο παριζιάνος είναι Ολυμπιακός, ο παρτιζάνος είναι ΑΕΚ!

Εννοείται ότι για την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου θα πρέπει όλοι να κάνουμε βήματα προσέγγισης. Δεν έχουμε κακές σχέσεις (με τον Β. Μαρινάκη) Απλώς ακολουθήσαμε διαφορετικούς δρόμους. Εγώ τον πήρα τηλέφωνο να τον συγχαρώ για την κατάκτηση του Conference league, εκείνος όμως δεν με πήρε να με συγχαρεί που ανέλαβα τα ηνία της ΑΕΚ.

Για την ΑΕΚ που θα ήθελε να βλέπει στο γήπεδο:

Μου αρέσει να βλέπω μία ΑΕΚ για την οποία θα είμαστε περήφανοι, θα κερδίζουμε με την αξία μας και να μας ζηλεύουν οι Ευρωπαίοι για το πως πήγε τόσο μπροστά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μια ΑΕΚ για την οποία να παραμιλάνε στην Ευρώπη, να μην πιστεύουν και να τρίβουν τα μάτια τους.

Η συνέντευξη Τυπου ολοκληρώθηκε με τον Μάριο Ηλιοπουλο να αγκαλιάζει τον Ματίας Αλμέιδα στον οποίο απευθύνθηκε στα ισπανικά!

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σούπερ Λιγκ

Ανανέωσε με τον Παναιτωλικό ο Μπελεβώνης

Συνεχίστε την ανάγνωση

ΟΦΗ

Ξεκινά το χτίσιμο του ΟΦΗ της νέας σεζόν ο Δέλλας

Συνεχίστε την ανάγνωση

ΟΦΗ

Χριστόπουλος: Έχω μεγάλο κίνητρο – Θέλω να ξεκινάω στην βασική ενδεκάδα | video

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO