Connect with us

Υγρός Στίβος

Χίνος: Έχουν γίνει σημαντικά βήματα με απίστευτες δυσκολίες

Ο Γιάννης Χίνος παραχώρησε μία μεγάλη συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του Ναυτικού Ομίλου Χανίων τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η ομάδα αξίζει πολλά περισσότερα σε όλους τους τομείς – Τι ανέφερε για το κολυμβητήριο, την ομάδα πόλο και το όραμά του

 

Την άποψη ότι ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων δικαιούται πολλά περισσότερα από αυτά που ήδη έχει καταφέρει να κερδίσει, εκφράζει σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα του ΝΟΧ ο Γιάννης Χίνος.

Λίγες ημέρες πριν τις επερχόμενες εκλογές ο κ. Χίνος δίνει μια αναλυτική συνέντευξη για όλα τα θέματα που αφορούν τον Ναυτικό Ομιλο, κάνοντας ουσιαστικά το ταμείο της διοίκησης για ό,τι κατάφερε να πετύχει ή να δρομολογήσει τους τελευταίους 18 μήνες.

Σύμφωνα με τον κ. Χίνο αυτό που τον ευχαριστεί περισσότερο είναι το χαμόγελο στο πρόσωπο των παιδιών, σημειώνοντας ότι αυτό είναι που έχει τη μεγαλύτερη αξία.

Κύριε πρόεδρε, πρώτη και βασική ερώτηση… Eνας απολογισμός του έργου σας σε αυτούς τους σχετικά λίγους μήνες που είχατε υπό την ευθύνη σας την προεδρία του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, πώς ήταν για εσάς αυτή η εμπειρία;

Πριν από 18 μήνες αναλάβαμε την ευθύνη της διοίκησης του Ομίλου σε μια πολύ δύσκολη περίοδο που παρατεταμένες δικαστικές διαμάχες, χωρίς ουσιαστικούς λόγους και αιτίες, κρατούσαν τον Ομιλο με δεμένα τα χέρια για αρκετό χρονικό διάστημα, που ευτυχώς τελικά δεν είχε συνέπειες στους αθλητές. Βασική μας προτεραιότητα ειδικά με την ένταση της περιόδου που παραλάβαμε, ήταν ο Ναυτικός Ομιλος να ξαναγίνει ομάδα. Σε επίπεδο διοίκησης, αυτό το πετύχαμε κυριολεκτικά από την πρώτη στιγμή και γι’ αυτό τον λόγο έγιναν τόσα πολλά πράγματα σε μικρό χρονικό διάστημα. Σε επίπεδο τμημάτων υπήρχαν μεγάλες αγκυλώσεις όχι όμως αξεπέραστες και για να είμαστε ειλικρινείς ακόμη υπάρχουν, όμως πλέον είναι σε όλους απόλυτα κατανοητό και αδιαπραγμάτευτο ότι ο Ναυτικός Ομιλος δεν είναι κάθε τμήμα και μία ομάδα, άλλα μία ομάδα με πολλά τμήματα… Αυτή νομίζω είναι και η μεγαλύτερη μας επιτυχία, αλλά και το στέρεο πρώτο βήμα για ν’ ακολουθήσουν πολλά μεγαλύτερα. Μην ξεχνάμε επίσης ότι πλέον ο Ομιλος έχει επίσημο διατροφολόγο ενώ υπάρχουν επικοινωνίες και συνεργασίες με ψυχολόγους – επικοινωνιολόγους που συμβάλουν στην σωστή ιεράρχηση των στόχων.

Ποιες είναι οι προθέσεις σας εν όψει των προσεχών εκλογών; Θα θέλατε να συνεχίσετε και πάλι από τη θέση που βρίσκεστε; Νιώθετε ότι υπάρχουν θέματα που είναι σε εκκρεμότητα και δεν έχουν ολοκληρωθεί;

Εφόσον πετύχαμε το κομμάτι της ομαδικότητας με αλληλοσεβασμό και συνεργασία, φυσικά και θέλουμε να συνεχίσουμε. Είναι μια ευχάριστη έκπληξη ν’ αγωνίζονται τόσοι πολλοί διοικητικά εθελοντές, πετυχαίνοντας συχνά να ξεπερνάνε και τους καλύτερους επαγγελματίες στο αποτέλεσμα. Αυτό έχει επαληθευθεί σε επίπεδο διοργανώσεων, αλλά και σε επίπεδο διεκδικήσεων. Για εμάς είναι πολύ σημαντική η διάθεση που βλέπουμε από τους συλλόγους γονέων και τους ίδιους τους γονείς να συμβάλλουν στην κοινή προσπάθεια. Δυστυχώς όμως τα μεγάλα θέματα που μας απασχολούν είναι στο σύνολο τους σε εκκρεμότητα και επειδή είμαστε της λογικής της ασφαλούς οδήγησης του Ομίλου, εφαρμόζουμε την τακτική ένα βήμα τη φορά. Το πρόβλημα είναι ότι μετά από κάθε βήμα εμφανίζονται άλλα δέκα και τελικά μπορεί να κάνουμε ένα βήμα την φορά, αλλά το κάνουμε τρέχοντας.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη περίπτωση που είχατε να διαχειριστείτε όλους αυτούς τους μήνες; Είναι το κολυμβητήριο;

Δεν θέλει συζήτηση. Οι εγκαταστάσεις και σε επίπεδο αδιάκοπης λειτουργίας αλλά και στη δρομολόγηση της ανακατασκευής. Και οι δύο αυτές προσπάθειες τελικά κρύβουν πολλές εκπλήξεις που η πλειοψηφία τους δεν είναι ευχάριστες.

Τι βλέπετε με την ανακατασκευή του κολυμβητηρίου; Η πολύ σημαντική εξέλιξη που σημειώθηκε πριν από καιρό ήταν σίγουρα η υπογραφή της προγραμματικής, τι πιστεύετε εν όψει της δημοπράτησης;

Εχουν γίνει σημαντικά βήματα με απίστευτες δυσκολίες. Είχαμε την τύχη οι προηγούμενες διοικήσεις να συνέβαλαν καθοριστικά στην υλοποίηση των μελετών που ήταν απαραίτητες για τη δρομολόγησης της προγραμματικής σύμβασης που με πολλές δυσκολίες και καθυστερήσεις τελικά υπογράψαμε. Ολοι γνωρίζουμε τους ρυθμούς του δημοσίου και παρόλο που μας υπερεπείγει η ανακατασκευή, δεν νομίζω ότι έως σήμερα υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις, ανησυχώ όμως για το από εδώ και πέρα… Τις επόμενες μέρες ίσως και μέσα στην εβδομάδα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της αδειοδότησης που είναι το τελευταίο βήμα πριν τη δημοπράτηση. Εχουμε την απόλυτη διαβεβαίωση του κ. Παπαδογιάννη από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης ότι οι διαδικασίες θα κινηθούν τάχιστα και πολύ γρήγορα και η πολυπόθητη δημοπράτηση θα γίνει πραγματικότητα.

Στο διάστημα που θα γίνονται τα έργα στην πισίνα ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων τι θα κάνει; Εχετε αναζητήσει άλλες λύσεις προκειμένου να μη μείνουν “ξεκρέμαστοι” οι αθλητές;

Η μελέτη προβλέπει την υλοποίηση του έργου σε δύο φάσεις, ώστε να λειτουργεί πάντα μία από τις δύο πισίνες και για μία μικρή περίοδο να κλείνουν και οι δύο για να “ενωθεί” το έργο. Στην πράξη αντικειμενικά είναι δύσκολο να καλυφθεί το σύνολο των αναγκών με μία πισίνα. Εχουμε ζητήσει από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού την παραχώρηση μίας προκάτ χαρακτηριζόμενης πισίνας και την τοποθέτηση της σε οικόπεδο που είναι πρόθυμος να μας παραχωρήσει ο Δήμος Χανίων αλλά φοβάμαι πως οι διαδικασίες αυτές θα είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες. Την ίδια στιγμή κοιτάμε και συζητάμε άλλες λύσεις που πιθανά να καλύψουν τις ανάγκες των μικρότερων παιδιών, αλλά δύσκολα θα λυθεί το πρόβλημα σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Είμαι όμως βέβαιος ότι η τοπική κοινωνία θα δείξει τα αντανακλαστικά της και με καλή πρόθεση απ’ όλες τις πλευρές θα ενωθούν δυνάμεις όπως ιδιωτικοί χώροι, ξενοδοχεία, πάρκα κλπ. και θα βρεθούν μεταβατικές λύσεις.

Είδαμε στο διάστημα που είχατε υπό την ευθύνη σας την προεδρία του Ναυτικού Ομίλου ότι υπήρξαν μία σειρά από αποφάσεις, ακόμη και αλλαγές προπονητών. Υπήρξαν δηλαδή δύσκολες αποφάσεις.

Ολες οι αποφάσεις είναι δύσκολες αλλά όταν μιλάμε για υγρό στοιχείο το σίγουρο είναι ότι αν κάτι δεν ανανεώνεται, βαλτώνει, επομένως απαιτούνται γρήγορες και ουσιαστικές κινήσεις. Συνολικά η διοίκηση μας έχει ξεκάθαρο στο μυαλό της ότι εκεί είμαστε εθελοντικά για να βοηθάμε τα παιδιά και για κανέναν άλλο λόγο. Πρώτη μας προτεραιότητα είναι το χαμόγελο και μετέπειτα οι διακρίσεις. Σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση θα κινούμαστε όσο υπηρετούμε τον ιστορικό Ναυτικό Ομιλο Χανίων.

Στο πόλο ποια είναι η επόμενη μέρα; Είναι στόχος η άμεση επιστροφή της ανδρικής ομάδας στην Α1 κατηγορία;

Η λογική εν αναμονή της ανακατασκευής λέει όχι. Ομως η καρδιά όλων μας είναι απόλυτη και λέει ναι! Εδώ και χρόνια η καρδιά οδηγεί την ομάδα μας και αυτό δεν πρέπει ν’ αλλάξει. Στόχος η άμεση επιστροφή στην Α1 λοιπόν.

Πριν από λίγες μέρες επισκέφτηκε τον ΝΟ Χανίων ο πρόεδρος της κολυμβητικής ομοσπονδίας, χαρακτηρίζοντας το σωματείο ως εργοστάσιο παραγωγής αθλητών. Τι έχετε να δηλώσετε γι’ αυτό;

Ο πρόεδρος επιβεβαίωσε αυτό που όλοι μας βιώνουμε καθημερινά. Οπως έχουμε ξαναπεί δεν παράγει το νερό των Χανίων πρωταθλητές αλλά η δομή του Ομίλου που παρά τις πιθανές της παθογένειες λειτουργεί στην σωστή κατεύθυνση, παρέχοντας στους συνεργάτες της προπονητές (ακόμη και αν δεν το αναγνωρίζουν πάντα) όλες αυτές τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις για να κατακτούν το αδύνατο.

Ποιο είναι το όραμα σας για τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων; Πιστεύετε ότι αυτή τη στιγμή ο Ναυτικός Ομιλος λαμβάνει αυτά που δικαιούται βάσει της εμβέλειας που έχει ως σωματείο;

Το όραμα της διοίκησης είναι να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί σε όλα τα αθλήματα που καλλιεργεί και να γεμίζει τους αθλητικούς χώρους με χαμόγελα. Αθλητικούς χώρους που θα είναι σύγχρονοι, βελτιωμένοι και εξελίξιμοι, ώστε οι προσπάθειες των παιδιών και η αγάπη τους για τον αθλητισμό να γίνεται σε αξιοπρεπείς συνθήκες. Πιστεύω ότι ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων δικαιούται πολλά περισσότερα, κυρίως σε επίπεδο εγκαταστάσεων, όχι μόνο για τις τεράστιες αθλητικές επιτυχίες, αλλά για τη συμβολή του στη διαμόρφωση των χαρακτήρων εκατοντάδων παιδιών κάθε χρόνο.

Πέραν των προβλημάτων, ποια κρίνετε ότι ήταν η πιο όμορφη εμπειρία που είχατε όλο αυτό το διάστημα στον Ναυτικό Όμιλο;

Θα ξαναπώ για τα χαμόγελα των παιδιών και θα γίνω γραφικός αλλά ομολογουμένως αυτή είναι η πιο μεγάλη αξία. Ενθουσιάζομαι που μετά από πολλές συναντήσεις με γονείς, τα μεγάλα προβλήματα που υπήρχε η αίσθηση ότι αφορούν αποκλειστικά το Ναυτικό Ομιλο Χανίων ή κάτι άλλο απρόσωπο, καταφέραμε να γίνει κατανοητό σε όλους πως αφορούν το σύνολο της τοπικής κοινωνίας και ως τέτοια συλλογικά να τα αντιμετωπίζουμε. Οφείλω να διευκρινίσω ότι αυτούς τους 18 μήνες δεν βρήκα ποτέ κλειστή πόρτα σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, αντιθέτως πάντα με προθυμία υπήρξε κοινή προσπάθεια για λύση σε ό,τι προέκυπτε. Μην ξεχνάμε ότι με τις καλές προθέσεις της διοίκησης του Ε.Α.Κ. και την αλλαγή του πετρελαίου σε θέρμανσης, διασφαλίστηκε η λειτουργία του συνόλου των κολυμβητικών δεξαμενών όλο το χρόνο που έχουν τεράστια ανάγκη οι αθλητές μας.

Πώς ήταν η συνεργασία σας με τα μέλη του ΔΣ; Είδαμε ότι πολλές φορές γινόταν λόγο για μια ομαδική συνεργασία.

Με μια λέξη τέλεια! Με πολύ μικρές και ασήμαντες εξαιρέσεις. Ολες οι προσπάθειες είναι ομαδικές με πολύ κόπο και πάθος, με σεβασμό και αλληλοεκτίμηση. Αυτός είναι και ο λόγος που συνεχίζουμε. Αλλωστε η πιο σημαντική παράμετρος του εθελοντισμού και για ν’ αντέξεις την κούραση που προκύπτει, είναι να περνάς καλά και να σε καλύπτει αυτό που ασχολείσαι. Επομένως ακόμη και σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα των μεγάλων προσπαθειών που πολλοί από εμάς ξεκινήσαμε γνωστοί, τολμώ να πω πως καταλήγουμε φίλοι.

Ποια είναι η άποψή του Ναυτικού Ομίλου Χανίων για τις διαβουλεύσεις που γίνονται για την ανακατασκευή του κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι;

Ο υγρός στίβος στα Χανιά χρειάζεται χώρο. Ζούμε σε νησί και όλα τα παιδιά πρέπει να μάθουν να κολυμπούν από επαγγελματίες. Ο αθλητισμός έχει μπει περισσότερο στην ζωή μας και συνεχώς σε όλες τις ηλικίες η επιλογή της πισίνας είναι στις πρώτες θέσεις. Πλέον και για ιατρικούς λόγους προτείνεται συνεχώς το κολύμπι για αποθεραπεία άρα υπάρχει τεράστια ανάγκη και το κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι θα καλύψει ένα σημαντικό μέρος αυτής. Θα ήταν ευχής έργον να προχωρήσει άμεσα.

Τώρα, τι βλέπετε εν όψει των επερχόμενων εκλογών και ποιος είναι ο στόχος της διοίκησης που θα εκλεγεί;

Η πιο καυτή πατάτα αν μπορούμε να το πούμε έτσι είναι η διαχείριση της περιόδου της ανακατασκευής. Από την μία πλευρά θα πρέπει να παρακολουθούμε την ροή των εργασιών ώστε να μην χαθεί χρόνος και ποιότητα στον βαθμό που θα μπορούμε να παρέμβουμε και από την άλλη πλευρά η δύσκολη διαχείριση των δυσκολιών που θα προκύψουν στην καθημερινότητα όπως αναφέραμε και παραπάνω.

Κλείνοντας, σε προσωπικό επίπεδο πώς σας φάνηκε η εμπειρία από τη θέση που βρεθήκατε όλο αυτό τον καιρό και ποιος είναι ο στόχος σας από εδώ και πέρα;

Είναι μια όμορφη και δύσκολη διαδρομή που όσο εξελίσσονται, βελτιώνονται, αποδίδουν και οριοθετούνται οι μεταξύ μας σχέσεις (διοίκηση, προπονητές, γονείς), τόσο θα βλέπουμε περισσότερα ευχαριστημένα παιδιά και καλύτερες επιδόσεις. Στόχος λοιπόν είναι το εργοστάσιο του ΝΟ Χανίων να συνεχίσει να παράγει ακατάπαυστα αθλητές και χαρακτήρες. Να συνεχίζει να συμβάλλει στο να δημιουργούνται αναμνήσεις και σχέσεις ζωής.

Πόλο

Πρεμιέρα με νίκη για την Εθνική Γυναικών – Γκολ η Μυριοκεφαλιτάκη

Συνεχίστε την ανάγνωση

Συγχρονισμένη κολύμβηση

Ασημένιο η Κουτράκη με την εθνική στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Συνεχίστε την ανάγνωση

Πόλο

Εθνική Γυναικών: Νίκη απέναντι στην Γαλλία του Λοράντου

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO