Connect with us

Ακαδημίες

Ο Στέλιος Λιοδάκης για τις Ακαδημίες του Γρανίτη: “Θέλουμε τα παιδιά να εξελίσσονται και να διασκεδάζουν”

Ο Τεχνικός Διευθυντής των Ακαδημιών του Γρανίτη Στέλιος Λιοδάκης μίλησε στο Sportcaster.gr για τις Ακαδημίες του Γρανίτη και την προσπάθεια που γίνεται από τον σύλλογο της Αγίας Μαρίνας, τους στόχους, τις δυσκολίες και τα “θέλω” τόσο της διοίκησης όσο και του ίδιου.

 

Ο Στέλιος Λιοδάκης και οι Ακαδημίες του Γρανίτη βαδίζουν μαζί τα τελευταία επτά χρόνια και όπως φαίνεται και για πολλά ακόμα καθώς η “χημεία” ανάμεσα στις δυο πλευρές, είναι δεδομένη.

Έχοντας το δύσκολο έργο της διαπαιδαγώγησης των νεαρών αθλητών, ο Στέλιος Λιοδάκης, μίλησε στο Sportcaster.gr για τις δυσκολίες ενός συλλόγου να έχει Ακαδημίες, για τις εγκαταστάσεις που αποτελούν πάντα “αγκάθι” για όλους τους προπονητές αλλά και για την συνεργασία του με τους γονείς.

Παράλληλα ο τεχνικός των Ακαδημιών του Γρανίτη δεν λησμόνησε να αναφέρει πως ο μεγάλος στόχος, όσο δύσκολο και αν φαντάζει είναι κάποια στιγμή η ανδρική ομάδα να απαρτίζεται στο μεγαλύτερο τουλάχιστον μέρος της απο παιδιά της Ακαδημίας.

Σίγουρα το γεγονός πως Στέλιος Λιοδάκης και Γρανίτης βαδίζουν μαζί δείχνει και την ικανοποίηση της διοίκησης προς το πρόσωπο του σε έναν εξαιρετικά δύσκολο ρόλο καθώς πέρα από το προπονητικό κομμάτι υπάρχει και αυτό της διαπαιδαγώγησης.

Ακόμα και οι “διαφωνίες” που υπάρχουν, όπως αναφέρει στην συνέντευξη του παρακάτω, δείχνουν ένα δείγμα του ζήλου που υπάρχει και μιας αμοιβαίας εκτίμησης καθώς αυτό ειναι που βοηθάει ένα σύλλογο να μη μένει στάσιμος αλλά να κάνει βήματα μπροστά.

 

Στέλιο πόσα χρόνια βρίσκεσαι στην Ακαδημία του Γρανίτη;

Βρίσκομαι στην ακαδημία του Γρανίτη από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Τα παιδιά αυξάνονται όλα αυτά τα χρόνια, αν σκεφτούμε και ότι η Αγία Μαρίνα είναι κατά βάση τουριστικό μέρος;

Τα παιδιά αυξάνονται σταθερά τα τελευταία χρόνια. Η Αγία Μαρίνα είναι μια μεγάλη περιοχή με πολλά παιδιά και σε συνδυασμό με το καλό επίπεδο που διατηρούμε στις ακαδημίες μας είναι οι σημαντικότεροι λόγοι που κάθε χρόνο προστίθενται νέα παιδιά. Σαφώς  προσπαθούμε να προωθούμε με διάφορους τρόπους την Ακαδημία μας,  αλλά η καλύτερη διαφήμιση είναι το στόμα με στόμα που λέμε, την οποία την κάνουν οι γονείς και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτό. Μας χαρίζει μεγάλη δύναμη όταν βλέπουμε τη χαρά με την οποία φέρνουν οι γονείς τα παιδιά τους στην ακαδημία μας. Είναι μεγάλη ώθηση για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όλο και πιο πολύ και όσο καλύτερα γίνεται.

Ποια είναι τα θετικά και ποια είναι τα αρνητικά, στη συγκεκριμένη ακαδημία;

Κατά την άποψή μου τα θετικά είναι ότι όλοι δείχνουμε ενδιαφέρον και μεράκι αφιερώνοντας πάρα πολύ από τον προσωπικό μας χρόνο. Και η διοίκηση και οι προπονητές προσπαθούμε για το καλύτερο.

Τα αρνητικά είναι ότι δυστυχώς είμαστε σε ένα δύσκολο σημείο το οποίο εκτός του ότι είναι μακριά κατά τα λεγόμενα διαφόρων γονιών που θέλουν να φέρουν τα παιδιά τους στην ακαδημία μας από τα Χανιά είμαστε επίσης και ανάμεσα σε άλλες 3  ακαδημίες. Πλατανιά, ακαδημία Νέας Κυδωνίας και Ιδομενέα Γαλατά με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε πάρα πολύ στο λεγόμενο «παιδομάζωμα». Επίσης μην ξεχνάμε ότι έχουν ανθίσει και τα υπόλοιπα αθλήματα τα τελευταία χρόνια.

Πόσους προπονητές απασχολεί η ακαδημία σας και με ποια εφόδια αναλαμβάνουν το οποιοδήποτε τμήμα;

Οι προπονητές που απασχόλησε φέτος  η ακαδημία μας είναι τρεις. Στο τιμ βρίσκονταν την φετινή χρονιά και οι Αμαραντίδης Δημήτρης και Βουρδουμπάς Νίκος. Οι προπονητές που ασχολούμαστε είμαστε όλοι κάτοχοι διπλώματος και σε καθημερινή βάση προσπαθούμε και ψάχνουμε την μέγιστη καλύτερη βελτίωση των αθλητών μας τόσο ποδοσφαιρικά αλλά και κοινωνικά.

Η προτεραιότητά μας όσον αφορά τα εφόδια είναι πρώτα από όλα να περνάνε όμορφα τα παιδιά και να το διασκεδάζουν για να μας έρθουν και την επόμενη μέρα με την ελπίδα ότι θα φέρουν και κάποιον άλλον φίλο τους και ύστερα να προσπαθήσουμε να τους εξελίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούμε σαν αθλητές αλλά και σαν ανθρώπους.

Να κάνω εδώ μια παρένθεση ότι τα παιδιά μας φέρνουν τις βαθμολογίες τους από το σχολείο και με σωστή προσωπική κουβέντα προσπαθούμε να ενθαρρύνουμε το κάθε παιδί να τις βελτιώσει.

Πως βλέπεις τις ακαδημίες στα Χανιά και γενικά το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο στο νόμο μας;

Οι ακαδημίες στα Χανιά κατά την προσωπική μου άποψη είναι παραπάνω από ότι μπορούμε να σηκώσουμε σαν νομός και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στα πρωταθλήματα 11×11 που αναγκάζονται πολλές φορές κάποιες ομάδες είτε να ενώσουν Κ14 με κ16 είτε να συνεργαστούν για να μπορέσουν να κατέβουν σε πρωτάθλημα.

Σε σχέση με το επίπεδο θα πω ότι είναι αρκετά ανεβασμένο και αυτό φαίνεται από τις πορείες που κάνουν οι Μικτές μας. Σίγουρα μπορούμε να τα πάμε και πολύ καλύτερα γιατί τα εφόδια για να βελτιωθούν πιστεύω ότι αν ψάξεις τα βρίσκεις.

Είναι δύσκολη η συνεργασία με τους γονείς;

Οι σχέσεις με τους γονείς είναι σε πάρα πολύ καλό βαθμό και αυτό φαίνεται που δεν έχουμε απώλειες προς το παρόν. Είναι αρκετά συνεργάσιμοι θα έλεγα. Η συνεργασία με τους γονείς όπως προανέφερα στην ακαδημία μας είναι σε πάρα πολύ καλό βαθμό και αυτό ωφελείται στο ότι τους ξεκαθαρίζουμε από την αρχή ποιος είναι ο ρόλος τους.

Πως είναι η σχέση με τη διοίκηση της ομάδας μετά από τόσα χρόνια εμπιστοσύνης και από τις δύο πλευρές;

Από θέμα προπονητικού υλικού η διοίκηση μας προσφέρει πάντα οτιδήποτε χρειαζόμαστε. Επίσης το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι έχουμε δικό μας γήπεδο που αυτό σημαίνει πάρα πολλά για μια ομάδα.

Η σχέση με την διοίκηση είναι άψογη από την δικιά μου την πλευρά. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες φορές διαφωνίες αλλά μέσα από αυτές γινόμαστε όλοι καλύτεροι μαζί και η ακαδημία μας.

Πόσο δύσκολο είναι, να είσαι προπονητής μικρών παιδιών;

Το να είσαι προπονητής παιδιών είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο το οποίο θέλει πολλές μέρες κουβέντα.

Σίγουρα είναι πιο δύσκολο από αντρική ομάδα γιατί στις αναπτυξιακές ηλικίες εκτός του ότι έχεις να διαχειριστείς μικρά παιδιά και γονείς πρέπει να είσαι και το παράδειγμα προς μίμηση σαν χαρακτήρας αλλά και σαν άνθρωπος γενικότερα.

Πρέπει να τα κάνεις να αισθανθούν ότι είσαι κάτι σαν καλύτερος τους φίλος σαν πατέρας τους, ώστε να μπορούν να σου ανοιχτούν σε κάθε πρόβλημα που τα ανησυχεί και τα προβληματίζει. Παράλληλα με αυτό πρέπει όμως οπωσδήποτε να τους μάθεις και την κόκκινη γραμμή την οποία δε πρέπει να την περνάνε ποτέ πράγμα το οποίο θεωρώ ότι γίνεται όλο και πιο δύσκολο όσο το παιδί πλησιάζει στην εφηβεία.

Είσαι ευχαριστημένος από τις γηπεδικές εγκαταστάσεις, αν σκεφτούμε ότι άλλες ακαδημίες υστερούν σε αυτό;

Όσον αφορά τις γηπεδικές εγκαταστάσεις είμαι ικανοποιημένος αλλά όχι αρκετά. Πιστεύω ότι το ίδιο και η διοίκηση για αυτό και έχουμε βάλει κοινό στόχο κάποιες σημαντικές βελτιώσεις.

Ποιες οι προσδοκίες της ομάδας για την ακαδημία και ποιες οι δικές σου προσδοκίες σαν προπονητής;

Οι προσδοκίες της ομάδας για την Ακαδημία μας είναι κάποια στιγμή η ανδρική ομάδα να απαρτίζεται αποκλειστικά και μόνο από παιδιά δικά μας. Η δικά μου προσδοκία είναι μακάρι αυτό που είχα όνειρο εγώ σαν παιδί και δεν το κατάφερα να το καταφέρει κάποιο παιδί από την ακαδημία μας. Να παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο και να καταφέρει να γίνει επαγγελματίας.

Ο Γρανίτης τα τελευταία χρόνια, πρωταγωνιστεί στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Χανίων. Αυτό έχει θετικό ή αρνητικό αντίκτυπο στην ακαδημία, με γνώμονα τα χρήματα που επενδύονται σε αυτήν;

Το ότι ο Γρανίτης πρωταγωνιστεί στο Α τοπικό σίγουρα έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχολογία των παιδιών μας αλλά και άλλων παιδιών γιατί είναι ωραίο πράγμα να πρωταγωνιστείς και να διεκδικείς πρωτάθλημα και κύπελλο κάθε χρονιά.

Τι θα ήθελες να ευχηθείς για τη νέα σεζόν;

Η ευχή που δίνω για την νέα σεζόν είναι πρώτα από όλα υγεία για όλους μας να καταφέρει η ακαδημία μας να κάνει το βήμα παραπάνω και σε τεχνογνωσία αλλά και σε παιδομάζωμα να συνεχίσουμε όλοι μαζί με την ίδια αγάπη και τον ίδιο ζήλο που έχουμε μέχρι τώρα να προσπαθούμε για το καλύτερο της Ακαδημίας μας και τέλος η αντρική ομάδα να καταφέρει να εκπληρώσει όλους τους στόχους της.

Ακαδημίες

Στο GERARDS CAMP ο Τεχνικός Διευθυντής των Ακαδημιών του Γρανίτη Στέλιος Λιοδάκης

Συνεχίστε την ανάγνωση

ΕΚΑΣΚ

Συνεχάρη τις ομάδες της η ΕΚΑΣΚ

Συνεχίστε την ανάγνωση

Ακαδημίες

Με Στέλιο Βαμβακά η γιορτή της Ακαδημίας του Κρητικού Αστέρα

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO