Connect with us

Εθνική Ελλάδος

Παπαδόπουλος: Πρέπει να εμπιστευτούμε τον Έλληνα παίκτη και τον Έλληνα προπονητή

Στην παρουσία του ως υπηρεσιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος στα φιλικά με Γερμανία και Μάλτα αναφέρθηκε ο Νίκος Παπαδόπουλος στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6.

 

«Πρέπει να εμπιστευτούμε περισσότερο τον Έλληνα παίκτη και τον Έλληνα προπονητή. Έχουμε ξενομανία», τόνισε ο 52χρονος τεχνικός, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης σε Πογέτ, Ιωαννίδη, Τζόλη, Γιοβάνοβιτς και όχι μόνο.

Αναλυτικά μίλησε για:

-την παρουσία του στην Εθνική Ανδρών ως υπηρεσιακός τεχνικός και την εικόνα της Εθνικής: «Φαίνεται ότι αυτή η Εθνική Ομάδα, πριν στα προκριματικά και μετά, είναι μία οικογένεια, το δείξαμε σε όλη αυτή τη διάρκεια που ήμασταν μαζί. Τα παιδιά έχουν πολύ καλές σχέσεις μεταξύ τους, έχουν αγάπη για την Εθνική Ομάδα. Σε ό,τι αφορά τη δική μου παρουσία, είναι σημαντικό να είσαι στην Ανδρών. Αυτό που προσπάθησαν, είναι μέσα από τις προπονήσεις, τη συμπεριφορά μου και την επικοινωνία από τους ποδοσφαιριστές, να κερδίσω τον σεβασμό τους, όπως κατάλαβα από τα κατάφερα. Αν κρίνω από τα λόγια τους, σε τετ-α-τετ και στα μίτινγκ. Ήταν μία δύσκολη περίοδος, έχω συνηθίσει στα δύσκολα αρκετά χρόνια, σε συλλογικό επίπεδο και τώρα. Το πρώτο έχει να κάνει με την ψυχολογία, λόγω του αποκλεισμού από τα τελικά, το δεύτερο είναι ότι παίζεις στη χώρα που γίνεται στο Euro. Το τρίτο είναι ότι πρόκειται για δύσκολη περίοδο για τους παίκτες. Αρκετοί είχαν σταματήσει τις προπονήσεις με τις ομάδες τους. Οι παίκτες ανταποκρίθηκαν πλήρως, είναι υπέρτατη τιμή για αυτούς και το δείχνουν κάθε φορά. Η παρουσία μας σε αυτά τα φιλικά ήταν άψογη. Από τους ποδοσφαιριστές, το τεχνικό τιμ, το σταφ, ήταν άψογη».

-το αν θέλησε να αλλάξει στοιχεία στην ομάδα και τη φιλοσοφία που είχε: «Ένας προπονητής για να εμπνεύσει τους παίκτες του, πρέπει να δουλέψει πολύ στο τακτικό κομμάτι και να πείσει τους παίκτες για το τι πρέπει να κάνουν μέσα στο γήπεδο. Κόντρα στη Γερμανία βγήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο ό,τι δουλέψαμε. Για παράδειγμα θα σας δώσω κάποια στοιχεία, για να έχετε άποψη. Ένας παίκτης-κλειδί της Γερμανίας είναι ο Κρόος. Προσπαθήσαμε να τον απομονώσουμε στην αριστερή πλευρά, να τον οδηγούμε για να μην παίζει κάθετα, να του κλείνουμε το δεξί πόδι. Όσο άντεξε, το έκανε άψογα ο Τάσος Μπακασέτας. Παίζουν πολύ στον άξονα με τον Γκιντογκάν και τους δύο εξτρέμ. Το τρίτο ήταν να κερδίσουμε μπάλες στο πρέσινγκ και να φύγουμε στη μετάβαση. Έγινε και αυτό. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε στις ευκαιρίες που είχαμε. Είχε να κάνει και με τις στατικές φάσεις, αλλά δεν μπόρεσε να βρει καλύτερα την μπάλα ο Τζόλης για να σκοράρουμε. Αυτό που δεν πήγε καλά και το περίμενα είναι ότι δεν θα μπορούσαν να έχουν τόσο μεγάλη ένταση για 90’ οι παίκτες που είχαν σταματήσει λίγο. Δυστυχώς δεχθήκαμε γκολ στο 90’ και ήταν άδικο για την εικόνα μας. Πρέπει να μείνουμε στη γενική εικόνα της Εθνικής. Η ομάδα είχε πλάνο που της βγήκε, την παρουσία των παικτών που ήταν πολύ σοβαροί και ανταγωνιστικοί απέναντι σε πολύ καλό αντίπαλο. Παρόλο την πικρία που υπάρχει για τον αποκλεισμό από τα τελικά. Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα, έδειξαν οι παίκτες πόσο αγαπάνε την Εθνική Ομάδα».

-το φρέσκο αίμα που έβαλε στην Εθνική κόντρα στη Μάλτα: «Είναι άδικο ένας ποδοσφαιριστής όταν είναι τρία χρόνια στην ομάδα να μην έχει μία συμμετοχή. Ήθελα να δώσω αυτήν τη χαρά-ικανοποίηση στον Γιώργο Αθανασιάδη. Πολλοί μπορούν να πουν ό,τιδήποτε, αλλά είναι σημαντικό που έδωσα χαρά σε αυτό το παιδί. Σε ό,τι αφορά το βάθος, υπάρχουν πολλά ταλέντα, καθώς είμαι δύο χρόνια στην Ελπίδων. Υπάρχουν καλοί παίκτες, έρχεται καλή φουρνιά από πίσω. Αρκεί να μην έχουμε αυτήν την ξενομανία, όπως έχουμε σε ποδοσφαιριστές και προπονητές. Οι δύο νεαροί τερματοφύλακες είναι αξιόλογοι, όπως και σε Ντόη-Τσιγγάρα, το μέλλον τους ανήκει. Ο επόμενος προπονητής θα κρίνει, αλλά πρέπει να τους εμπιστευτούνε, να αγωνιστούν στις ομάδες για να μπορούν να παίξουν. Υπάρχουν και παίκτες που δεν ήρθαν λόγω τραυματισμού. Κωνσταντέλιας, Πέλκας, Τσιμίκας, και Γιακουμάκης, παιδιά που για διαφόρους λόγους δεν ήταν μαζί μας, αλλά κυρίως λόγω τραυματισμού».

-τη συνεργασία του με τον Πογέτ: «Είχα πολύ καλή συνεργασία με τον Γκουστάβο Πογέτ. Είχαμε βρεθεί αρκετές φορές και μιλήσαμε, είδαμε παιχνίδια ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη για να δει και αυτός τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Είχαμε πολύ καλή συνεργασία μαζί του. Μιλούσαμε για τα νέα παιδιά, είχε στο μυαλό του να εντάξει νέα παιδιά στην ομάδα Αυτό που μας έφερε να συνεργαστούμε καλά είναι η παρουσία του Κώστα Κωνσταντινίδη. Είναι άψογος επαγγελματίας σε πολύ δύσκολη θέση, βοήθησε τα μέγιστα, όλες τις Εθνικές. Καθημερινά ήμουν σε επαφή μαζί του, θα πρέπει να τον ευχαριστήσω δημόσια. Είναι άξιος. Σε αυτήν τη θέση είναι ο καταλληλότερος για την επόμενη ημέρα, αλλά αυτό το αποφασίζουν άλλοι».

– τον Τζόλη: «Τον Χρήστο είχα την τύχη να τον έχω και στην Ελπίδων. Πρέπει να γνωρίζεις τους ποδοσφαιριστές και στην ψυχή τους, πέρα από το ταλέντο τους. Όλο αυτό που βλέπετε, πολλούς ποδοσφαιριστές πρέπει να τους γνωρίσεις και στην ψυχή τους για το πόσο το θέλουν και πόση εμπιστοσύνη έχουν σε αυτό που θέλουν να καταφέρουν. Το μέλλον του ανήκει. Θα είναι σημαντικός και για την Εθνική Ανδρών πιστεύω τα επόμενα χρόνια. Θα παίξει σημαντικό ρόλο στα προκριματικά. Είμαι σίγουρος ότι ο επόμενος προπονητής θα του δώσει ρόλο».

– τον Ιωαννίδη: «Η αλήθεια είναι ότι μας έλειψε. Ήταν πάρα πολύ καλός και ο Βαγγέλης (σ.σ. Παυλίδης) που μπήκε να παίξει. Ήθελε να μπει ξανά να παίξει ο Φώτης, αλλά θέλαμε να τον προστατέψουμε και νομίζω ότι κάναμε καλά. Μόνο και μόνο αυτό δείχνει την επιθυμία των ποδοσφαιριστών. Ζητούσε να περιμένουμε για να μπει ξανά και με δική μου απόφαση τον αφήσαμε στον πάγκο για να μην γίνει χειρότερα. Είναι σημαντικός παίκτης, ένα από τα νέα παιδιά που έχουν να προσφέρουν πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχει τρομερή εξέλιξη ο Φώτης. Έχει να κάνει με το γεγονός ότι αγωνίζεται και είναι σημαντικό να δείξουν εμπιστοσύνη στα νέα παιδιά οι ομάδες».

-τις λίγες επιλογές στο «6» και στο «8»: «Είναι πραγματικότητα. Η σκέψη μου είναι το μετά. Από την Ελπίδων υπάρχουν ποδοσφαιριστές για να ενσωματωθούν στην Ανδρών. Αυτό που έχει σημασία είναι να παίξουν στις ομάδες τους. Ένας παίκτης που είχαμε στη σκέψη μας, παρότι δεν αγωνίζεται, είναι ο Γαλανόπουλος, υπάρχει ο Αλεξανδρόπουλος, ο Παπανικολάου. Αυτά τα παιδιά θέλουν χρόνο για να φανούν, να νιώσουν σημαντικοί στις ομάδες τους.. Υπάρχουν παιδιά στην Ελπίδων για να εξελιχθούν και μπουν στην Ανδρών».

-το αν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει Έλληνας προπονητής στην Εθνική: «Είναι μία ερώτηση που μου κάνετε για τον Έλληνα προπονητή και με πονάει. Δεν έχει να κάνει με εσάς. Αν ήταν ξένος με τη Γερμανία και είχε αυτήν την εικόνα η Εθνική, όλα τα Μέσα θα ήταν πιο θετικά προς τον προπονητή. Γενικά απαξιώνουμε τον Έλληνα προπονητή, βεβαίως φταίμε και οι ίδιοι. Το έχω συζητήσει με συναδέλφους μου, για το πώς πρέπει να είμαστε. Κανένας Σέρβος δεν κατηγορεί Σέρβο συνάδελφό του ή κανένας Πορτογάλος, Ισπανός. Πρέπει να το αλλάξουμε οι Έλληνες αυτό. Υπάρχουν καλοί Έλληνες προπονητές. Το προσπαθώ. Στην Ελπίδων προσωπικά έχω δείξει τη δουλειά μου, όπως το έκανα και στην Ανδρών. Οπότε στο ερώτημά σας θα πω ότι πιστεύω ότι μπορεί. Μπορεί να καταλάβει τους παίκτες, να μπει στην ψυχή τους, με λέξεις-κλειδιά. Υπάρχουν και ξένοι που είναι χρόνια εδώ και γνωρίζουν τη νοοτροπία, αλλά μιλάνε και ελληνικά».

-τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Με τον Ιβάν γνωριζόμαστε από παλιά στη Θεσσαλονίκη, ήμασταν αντίπαλοι μετά στην Κύπρο. Έχει τον απόλυτο σεβασμό μου, είναι αξιόλογος προπονητής, ένας αξιόλογος άνθρωπος και θεωρώ ότι θα είναι μία επιλογή από τις πολύ θετικές για την Εθνική Ομάδα».

Εθνική Ελλάδος

“Περίπατος” για την Εθνική μας στο μπάσκετ 86-57 το Μαυροβούνιο

Συνεχίστε την ανάγνωση

Μπάσκετ

Νέων Γυναικών: Στο Βελιγράδι για φιλικά με τη Σερβία

Συνεχίστε την ανάγνωση

Εθνική Ελλάδος

Στα Προημιτελικά η Εθνική Κωφών με Ερηνάκη στην αποστολή

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO