Connect with us

Πινγκ Πονγκ

Βαλκανικό πρωτάθλημα νέων: Έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά του απλού οι Μπουλά και Μαυροματάκη του ΟΑΧ

Οι δύο αθλήτριες του ΟΑΧ έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά του βαλκανικού πρωταθλήματος νέων στο πινγκ πονγκ

 

Στις θέσεις 5-8 του απλού πλασαρίστηκαν η Στέλλα Μαυροματάκη και η Βασιλική Μπουλά του ΟΑΧ στις κορασίδες, κατά την τέταρτη μέρα του Βαλκανικού πρωταθλήματος νέων. Έδωσαν ό,τι είχαν για την είσοδο στα μετάλλια, έβγαλαν απαιτήσεις, αλλά γνώρισαν την ήττα στους καθοριστικούς προημιτελικούς για να γραφτεί έτσι και το φινάλε της ελληνικής αγωνιστικής παρουσίας στην Αλμπένα της Βουλγαρίας. Στην ίδια θέση πλασαρίστηκε και ο Φάκαρος.

Ο Φάκαρος και η Μπουλά κάμφθηκαν στα έξι σετ, η Μαυροματάκη στα τέσσερα, αλλά σίγουρα έχουν να κρατήσουν πολλά θετικά από τις εμφανίσεις τους. Όπως μπορεί γενικά η ελληνική αποστολή να έχει την ικανοποίηση ότι σε αρκετές περιπτώσεις έδειξε ξανά τη δική της αξία, άσχετα αν φέτος δεν ήρθε κάποιο μετάλλιο στον θεσμό. Μπορούσαν ψηλότερα οι Αλέξανδρος Μαδέσης, Γιάννη Κούτρα, που έφτασαν μέχρι τη 16άδα του απλού εφήβων, δυνατοί ήταν και οι Θεοφάνης Μήτκας, Γιάννης Κιοσελόγλου, Γεωργία Σπανού, που είχαν ανάλογο πλασάρισμα στην κατηγορία Κ15.

Στο απλό κορασίδων άρχισε το μεσημέρι το ταμπλό των «32». Η Μπουλά αγωνίστηκε με πολύ καλό ρυθμό απέναντι στην Τουρκάλα Μελίκε Ακσού κι έφτασε σε ευρεία νίκη με 4-0 σετ (11-9, 11-3, 11-9, 11-3). Στο 2ο γύρο είχε ξανά την μπαλιά παραπάνω στην αναμέτρηση με τη Μολδαβή Αντρέα Ντέλεφ και πήρε τη νίκη με 4-1 σετ (11-9, 11-9, 11-6, 3-11, 11-7). Οι Μολδαβές θυμίζουμε, κατέκτησαν προχτές το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό κορασίδων. Η Χιώτισσα πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού κορασίδων συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις και στην 8άδα κόντρα στη Ρουμάνα Ιάρινα Πρέκαπ. Έβγαλε απαιτήσεις για την είσοδο στα μετάλλια ώσπου κάμφθηκε με 4-2 σετ (8-11, 6-11, 11-9, 6-11, 11-9, 4-11).

Η Μαυροματάκη πήγε χωρίς αγώνα στις «16» κι εκεί τέθηκε αντιμέτωπη με την Ίννα Λεσίνσκαγια. Από την πρώτη Μολδαβή είχε χάσει οριακά στα πέντε σετ στον συναρπαστικό ημιτελικό του ομαδικού και τώρα της πήρε τη… ρεβάνς. Μετά το 1ο σετ ήταν απόλυτα συνεπής απέναντι στην άμυνα, είχε καλές μετακινήσεις και πίστη για να επικρατήσει με 4-2 σετ (6-11, 11-7, 11-2, 11-6, 10-12, 11-4). Στα προημιτελικά βρήκε μπροστά της τη δυνατή Σέρβα Μάγια Βάνιο, 6ο φαβορί του αγωνίσματος. Μέσα σε λίγη ώρα αντιμετώπισε άλλο στυλ παιχνιδιού, δεν μπόρεσε να βγάλει την ίδια απόδοση και αποκλείστηκε με 4-0 σετ (2-11, 5-11, 6-11, 9-11). Θυμίζουμε ότι Μπουλά και Μαυροματάκη είχαν προκριθεί ως 1ες από τους ομίλους τους.

Πινγκ Πονγκ

Εθνική Ελλάδος: Στα προημιτελικά Μαυροματάκη και Μπουλά του ΟΑΧ

Συνεχίστε την ανάγνωση

Πινγκ Πονγκ

Με Μανωλόπουλο η εθνική εφήβων στην 4η θέση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα

Συνεχίστε την ανάγνωση

Πινγκ Πονγκ

Απίστευτο περιστατικό με Τούρκο αθλητή να γλυτώνει το “ντισκαλιφιέ” χάρη στους Έλληνες προπονητές

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO