Connect with us

Πόλο

Πρωταθλητής Ευρώπης με την Φερεντσβάρος ο Αργυρόπουλος – Κανακάκης!

Με τον Χανιώτη αθλητή να πετυχαίνει δύο γκολ στον μεγάλο τελικό κόντρα στην Προ Ρέκο, οι Ούγγροι στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης.

 

Την κυριαρχία της Προ Ρέκο σταμάτησε η Φερεντσβάρος του Στέλιου Αργυρόπουλου – Κανακάκη, καθώς τη νίκησε με 12-11 στον μεγάλο τελικό του Final-4 του Champions League στη Μάλτα, αργά το βράδυ της Παρασκευής (7/6) και πήρε τα σκήπτρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Η μαγυάρικη ομάδα, με κατάθεση ψυχής, εκθρόνισε δίκαια την -τρεις συνεχόμενες φορές- πρωταθλήτρια Ευρώπης ιταλική ομάδα και ανέβηκε στον θρόνο της βασίλισσας για δεύτερη φορά στην ιστορία της μετά το 2019. Η Φερεντσβάρος ολοκλήρωσε μια ονειρεμένη χρονιά αφού κατέκτησε το τρεμπλ με μόλις μια ήττα κι αυτή από τον Ολυμπιακό στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Μετά από ένα ισορροποιμένο πρώτο οκτάλεπτο, που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 2-2, η Φερεντσβάρος ανέβασε στροφές στη δεύτερη περίοδο και πήρε προβάδισμα δύο γκολ (6-4). Η ομάδα του Μπάλαζ Νιέκι αύξησε το προβάδισμα στα τρία γκολ (8-5) στα μέσα του τρίτου οκταλέπτου και διατήρησε τα ηνία μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης. Το μόνο που κατάφεραν οι Ιταλοί ήταν να μειώσουν σε απόσταση αναπνοής, αλλά ποτέ να ισοφαρίσουν και το έργο τους έγινε πιο δύσκολο όταν αποβλήθηκε με χωρίς αντικατάσταση ο Ζάλανκι με χρήση VAR στο 4:25 της τελευταίας περίοδου. Οι Έλληνες διεθνείς, Αργυρόπουλος από τους νικητές και Κάκαρης από τους ηττημένους, πέτυχαν από δύο γκολ έκαστος, ενώ πραγματοποίησαν σπουδαία εμφάνιση δείχνοντας την κλάση τους.

Απονομές μεταλλίων έκανε ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, με την ιδιότητά του ως Αντιπρόεδρος της European Aquatics, Κυριάκος Γιαννόπουλος.

Οκτάλεπτα: 2-2, 2-4, 3-3, 4-3.

ΠΡΟ ΡΕΚΟ (Σάντρο Σούκνο): Ντε Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 2, Ζάλανκι 1, Κανέλλα 1, Γιάνγκερ 2, Φοντέλι, Πρεσιούτι, Ετσενίκε, Κοντέμι, Κάκαρης 2, Γκράντα 2, Χάλλοκ 1, Νέγκρι.

ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ (Μπάλαζ Νιέκι): Ζάκονι, Μάντιτς 4, Πολ, Μερκούλοφ, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 2, Ντι Σόμα 1, Φέκετε, Βιγκβάρι 1, Νέμετ, Ντένες Βάργκα 2, Γιάνσικ 2, Νάγκι, Βόγκελ.

Πόλο

Πρεμιέρα με νίκη για την Εθνική Γυναικών – Γκολ η Μυριοκεφαλιτάκη

Συνεχίστε την ανάγνωση

Πόλο

Εθνική Γυναικών: Νίκη απέναντι στην Γαλλία του Λοράντου

Συνεχίστε την ανάγνωση

Πόλο

ΝΟΧ: Η κλήρωση των μίνι παίδων στα τελικά

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO