Connect with us

Στίβος

Τεντόγλου: Μπορώ να κάνω 8,60μ. στον τελικό

Χαλαρός και ήρεμος (όπως το συνηθίζει άλλωστε) εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Μίλτος Τεντόγλου, μετά τη… σύντομη εμφάνισή του στον προκριματικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου της Ρώμης.

 

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης του μήκους χρειάστηκε μόνο ένα άλμα για να εξασφαλίσει την πρόκριση στον αυριανό (8/6, 21:06) τελικό και εξήγησε ότι «μου βγήκαν πολύ εύκολα σήμερα τα 8,00μ. (σ.σ. τόσο ήταν το όριο πρόκρισης στον τελικό), κάθε φορά μου βγαίνουν εύκολα, ωστόσο σήμερα ήταν πολύ μαζεμένο άλμα στα 8,14μ. Ένιωθα πολύ καλά σήμερα».

Σε ό,τι αφορά την καινοτομία του υπερυψωμένου διαδρόμου που χρησιμοποιούν οι διοργανωτές, ο Τεντόγλου παραδέχθηκε ότι δεν του αρέσει, αν και ευνοεί τις μεγάλες επιδόσεις: «Είναι καλός ο διάδρομος, για μεγάλες επιδόσεις σίγουρα. Δεν είμαι υπέρ αυτών των διαδρόμων, γιατί παίρνουν λίγο από τις ικανότητες του αθλητή. Στην ουσία βοηθάει αυτούς που δεν έχουν αυτό που έχω εγώ στο πάτημα της βαλβίδας και σίγουρα τους πιο δυνατούς. Σε κάθε περίπτωση, μου αρέσει να είμαι εντός αγωνιστικού χώρου και όχι σε μια εξέδρα ψηλά, όπως αυτή της Ρώμης».

Πρωταγωνιστής του προκριματικού ήταν αναμφίβολα ο Ελβετός Σιμόν Εχάμερ, ο οποίος πέτυχε την καλυτερή φετινή επίδοση στον κόσμο με 8,41μ. Ο Έλληνας πρωταθλητής, πάντως, δεν… τρόμαξε: «Ο Εχάμερ έκανε ένα πολύ καλό άλμα σήμερα. Αν αύριο είναι σε θέση να πάει ακόμη μακρύτερα, μπορεί και να κερδίσει. Είναι δύσκολα, δεν μπορώ να πω πως θα κερδίσω τώρα. Δεν ξέρεις πώς θα πάει ένας αγώνας, μπορεί να μη το βρω. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση θεωρώ πως μπορώ να κάνω 8,60 μέτρα. Πολύ καλό άλμα έκανε και ο Φουρλάνι και δεν θα μου κάνει εντύπωση, αν αύριο έχουμε μετάλλια με άλματα πάνω από τα 8,40 μέτρα!».

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι αναφέρθηκε -με αρκετή δόση χιούμορ- και στην τακτική που θα ακολουθήσει αύριο στον τελικό: «Το πρώτο θα είναι άκυρο, μπορεί να είναι το τέλειο πάτημα και να βγει έγκυρο. Ωστόσο στο πρώτο μπαίνω με το σκεπτικό να κάνω άκυρο!».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στίβος

“Ποστάρισμα” σοκ απο την Κατερίνα Στεφανίδη: “Καταγγελία; Μήνυση; Δεν ξέρω προσπαθώ να σκεφτώ”

Συνεχίστε την ανάγνωση

Στίβος

Στον δρόμο για το Παρίσι Φραντζεσκάκης και Αναστασάκης

Συνεχίστε την ανάγνωση

Στίβος

Πρωτιά για την 4Χ100 μ. Ανδρών του Ελευθέριου Βενιζέλου στον Βόλο

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO