Connect with us

Πινγκ Πονγκ

Απίστευτο περιστατικό με Τούρκο αθλητή να γλυτώνει το “ντισκαλιφιέ” χάρη στους Έλληνες προπονητές

Στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ένας Τούρκος αθλητής χτύπησε με δύναμη το μπαλάκι στο τραπέζι και αυτό τραυμάτισε τον διαιτητή. Αν και η αρχική απόφαση ήταν αποβολή από την διοργάνωση, ως απο μηχανής Θεός, οι Έλληνες προπονητές υπερασπίστηκαν τον μικρό και γλύτωσε τα χειρότερα.

 

 

Ένα περιστατικό στη διάρκεια του δεύτερου επί μέρους αγώνα στον ημιτελικό των παίδων με την Τουρκία, στο Βαλκανικό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων στην Αλμπένα, αποτέλεσε σήμερα 06/06 την αφορμή για ν’ αναδυθούν αξίες του αθλητισμού και υπέροχα μηνύματα.

Ήταν το φινάλε του 1ου σετ στην αναμέτρηση του Φάκαρου με τον Καχραμάν με το σκορ ομάδων στο 1-0 για την Τουρκία. Ο Έλληνας διεθνής κατακτά το σετ από 5-9 που ήταν πίσω στο σκορ και ο αριστερόχειρας αντίπαλος από τα νεύρα του χτυπάει δυνατά το μπαλάκι προς τα πλάγια. Εκείνο όμως, βρίσκει τον διαιτητή στο πρόσωπο και κάτω από το μάτι!

Ο διαιτητής σηκώνεται άμεσα, πηγαίνει εκνευρισμένος στον πάγκο της Τουρκίας, ενημερώνει τον αθλητή και τον προπονητή του ότι η ανάρμοστη αυτή ενέργεια επισείει τιμωρία και καλεί τον επιδιαιτητή. Ο τελευταίος σπεύδει δίπλα στο τραπέζι, ακολουθεί διακοπή αρκετών λεπτών στο ματς και συζητήσεις των δύο πλευρών.

Η απόφαση επαφίετο στον επιδιαιτητή, ο ίδιος και ο διαιτητής είχαν την πρόθεση για αποβολή στον Καχραμάν! Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ντισκαλιφιέ γενικά από τη διοργάνωση, δηλαδή να μην πάρει μέρος ούτε στα ατομικά αγωνίσματα, πάντως ενδεχόμενη αποβολή στο συγκεκριμένο ματς θα σήμαινε σίγουρα ότι και τον αγώνα με τον Φάκαρο θα έχανε και τον επόμενο, στον οποίο θα ήταν κανονικά η σειρά του! Οι Τούρκοι, 1οι Βαλκανιονίκες πέρσι στο αγώνισμα, τόνιζαν ότι η κίνηση έγινε απερίσκεπτα, αλλά όχι επίτηδες και ζητούσαν επιείκεια…

Η ελληνική πλευρά δεν χρειαζόταν να πάρει θέση, αλλά ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Παπαδημητρίου, όπως και ο συνάδελφός του Χρήστος Βατσακλής, που παρακολουθούσε από κοντά το ματς, πλησίασαν στις συζητήσεις. Η στάση τους αμέσως μετά αποτέλεσε θαυμάσιο παράδειγμα σωστής νοοτροπίας και αθλητικής παιδείας ότι όλα πρέπει να κρίνονται στο τραπέζι. Εφόσον η αντίδραση του αθλητή ήταν στην κρίση διαιτητή και επιδιαιτητή η ελληνική αποστολή έδειξε, προς τιμήν της, ότι δεν είχε καμία πρόθεση να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία!

Ο Τούρκος κόουτς Γιακούπ ζήτησε από τον επιδιαιτητή ν’ ακουστεί η πλευρά του αντιπάλου και τότε ο Παπαδημητρίου μίλησε σε αυτό ακριβώς το πνεύμα.

«Το παιδί έκανε ένα λάθος, είναι 14 ετών, μην εξαντλήσετε την αυστηρότητά σας, ελάτε να συνεχιστεί το παιχνίδι κανονικά, συμβαίνουν αυτά», σημείωσε, ο Βατσακλής συμφώνησε απόλυτα και η γειτονική χώρα γλίτωσε την αποβολή του αθλητή της και την πολύ πιθανή ήττα!

Ο Τούρκος συνάδελφος αγκάλιασε αμέσως τους δύο προπονητές, τους φίλησε και τους χαρακτήρισε φίλους κι εκείνοι του επανέλαβαν την άποψή τους και του τόνισαν ότι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Ο Καχραμάν γύρισε στο τραπέζι, ζήτησε συγνώμη και δέχτηκε απλά κίτρινη κάρτα. Έχασε το συγκεκριμένο παιχνίδι από τον Φάκαρο, αλλά η Τουρκία έφτασε στο τελικό 3-1 και την είσοδο στον τελικό… Στο τέλος οι χειραψίες όλων ήταν ζεστές και οι δύο προπονητές αγκαλιάστηκαν ξανά και βγήκαν και φωτογραφία!

Πινγκ Πονγκ

Βαλκανικό πρωτάθλημα νέων: Έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά του απλού οι Μπουλά και Μαυροματάκη του ΟΑΧ

Συνεχίστε την ανάγνωση

Πινγκ Πονγκ

Εθνική Ελλάδος: Στα προημιτελικά Μαυροματάκη και Μπουλά του ΟΑΧ

Συνεχίστε την ανάγνωση

Πινγκ Πονγκ

Με Μανωλόπουλο η εθνική εφήβων στην 4η θέση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO