Connect with us

Υγρός Στίβος

Γ. Μαραγκάκης: Πρώτος στόχος του ΝΟΧ η ανακατασκευή του κολυμβητηρίου

Η ανακατασκευή του κολυμβητηρίου Χανίων αποτελεί τον μεγαλύτερο στόχο για τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα και έφορο εγκαταστάσεων του ΝΟΧ

 

Ο επί σειρά ετών διοικητικός παράγοντας και αυτή τη στιγμή γενικός γραμματέας και έφορος εγκαταστάσεων του ΝΟ Χανίων, Γιώργος Μαραγκάκης  σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα του ΝΟΧ κάνει έναν σύντομο απολογισμό για το μέχρι σήμερα έργο της διοίκησης ενώ παράλληλα αναφέρεται στους μελλοντικούς στόχους του Ομίλου, μην παραλείποντας να επισημάνει τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από όλους στον Ομιλο ώστε να διατηρεί το υψηλό του επίπεδο.

Δείτε τι αναφέρει ο κ.Μαραγκάκης:

Κύριε Μαραγκάκη, είσαστε ένα από τα στελέχη που συμμετέχετε τα τελευταία αρκετά χρόνια στο ΔΣ του Ναυτικού Ομίλου Χανίων. Πώς θα χαρακτηρίζατε το έργο σας και των διοικήσεων που έχετε συμμετάσχει;

Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων επιτελεί ένα σπουδαίο έργο, ξεκινώντας από την εκμάθηση κολύμβησης στα παιδιά της περιοχής μας -μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε νησί- και φτάνοντας στην παραγωγή υψηλού επιπέδου αθλητών. Συγχρόνως εκγυμνάζει παιδιά με ειδικές ανάγκες, διατηρεί Ναυαγοσωστική Ομάδα αλλά και προσφέρει σε κάθε ευκαιρία στην τοπική κοινωνία με διάφορους τρόπους. Το ΔΣ του Ομίλου είναι ένα σύνολο εθελοντών που κάνουν ό,τι μπορούν για να διατηρηθεί και ν’ αναπτυχθεί αυτό το έργο, με την πολύτιμη βοήθεια των προπονητών, αλλά και της γραμματείας μας με τη συνεχή οργάνωση αποστολών, εκδηλώσεων και αγώνων.

Ποια θα λέγατε ότι είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που είχατε ν’ αντιμετωπίσετε μέχρι σήμερα στον Ναυτικό Ομιλο;

Νομίζω ότι η πιο δύσκολη προσπάθεια για όσα χρόνια βρίσκομαι στο ΔΣ του Ομίλου είναι να κρατηθούν οι πισίνες ανοιχτές όλο τον χρόνο χωρίς προβλήματα. Είναι ένας συνεχής αγώνας απ’ όλους μας στον οποίο θεωρώ ότι τα έχουμε καταφέρει πολύ καλά, παίρνοντας υπόψη τις δυσκολίες που έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε όπως το πετρέλαιο, την χρηματοδότηση αλλά και τις συχνές βλάβες στον εξοπλισμό. Ευτυχώς έχουμε πολύτιμους συμμάχους όλους τους κρατικούς φορείς της πόλης μας, τους επιχειρηματίες αλλά και πολλούς συμπολίτες μας, που είναι έτοιμοι να βοηθήσουν από όποιο πόστο και αν βρίσκονται. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σχεδόν όλοι οι Χανιώτες έχουν περάσει από το κολυμβητήριο είτε η ίδιοι ή κάποιο μέλος της οικογένειάς τους και έχουν δημιουργηθεί ισχυροί δεσμοί με τον χώρο και ευχάριστες αναμνήσεις.

Από την άλλη, ποια είναι η πιο όμορφη εμπειρία που έχετε να διηγηθείτε;

Οι πιο όμορφες εμπειρίες ήταν στα πρώτα χρόνια ενασχόλησής μου που ήμουν και στον σύλλογο γονέων της καλλιτεχνικής κολύμβησης. Ενας πολύ δραστήριος σύλλογος που μας γέμισε εμπειρίες με αγώνες, εκδηλώσεις, καλοκαιρινές γιορτές που ήταν μοναδικές στο είδος τους και έφεραν πολύ κόσμο στο κολυμβητήριο, τη χαρά των παιδιών μας και την αγάπη τους γι’ αυτό που έκαναν καθώς και όλες τις δεξιότητες που απέκτησαν για την ζωή τους.

Τι εκτιμάτε από ‘δω και πέρα σε ό,τι αφορά το θέμα της ανακατασκευής του κολυμβητηρίου και πόσο πιστεύετε ότι θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του ΝΟ Χανίων;

Η ανακατασκευή του κολυμβητηρίου είναι από τους βασικούς στόχους όλων των ΔΣ τα τελευταία χρόνια. Είναι αυτό που με μια πλήρη ομάδα ανθρώπων με δεξιότητες και γνώσεις που μπορούν να συμβάλλουν στην ομαλή εκτέλεση ενός έργου προσπαθούμε να υλοποιήσουμε. Είναι σαφές ότι η ολοκλήρωσή του θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του ΝΟΧ από κάθε άποψη και θα προσφέρει κυρίως ένα βιώσιμο κολυμβητήριο, περισσότερο ελκυστικό για τους συμπολίτες μας.

Γιατί κατά την άποψή σας ο Ναυτικός Ομιλος παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, εξακολουθεί να παρουσιάζει ένα υψηλό επίπεδο;

Ο Ναυτικός Ομιλος διατηρεί διαχρονικά μια ιδιαίτερη ισορροπία σε όλα τα επίπεδα, από τις εκμαθήσεις έως τις αγωνιστικές ομάδες, η οποία του επιτρέπει να παρουσιάζει ένα υψηλό επίπεδο αθλητών. Σε όλο αυτό βέβαια συμβάλουν ιδιαίτερα και οι προπονητές μας, οι οποίοι καθημερινά κάνουν το καλύτερο δυνατό, η γραμματεία, οι σύλλογοι γονέων, αλλά και πολλοί άλλοι συμπολίτες μας που μας βοηθούν να λύνουμε προβλήματα και να κάνουμε το καλύτερο για τους αθλητές μας.

Ποιοι είναι οι στόχοι από ‘δω και στο εξής για τον Ναυτικό Ομιλο και πόσο αισιόδοξος είσαστε;

Ο μεγαλύτερος στόχος νομίζω είναι η ανακατασκευή του κολυμβητηρίου. Αυτό είναι κάτι που θα εξασφαλίσει τη συνέχιση της προσπάθειάς μας και θα μας βοηθήσει να μάθουμε σε περισσότερα παιδιά κολύμπι, να προσφέρουμε τα πλεονεκτήματα της άθλησης σε πισίνα σε περισσότερους συμπολίτες μας, να κάνουμε ακόμα περισσότερες αθλητικές διοργανώσεις και γενικά να συνεχίσουμε το έργο του Ομίλου σε όλα τα επίπεδα (Ναυαγωσωστική ομάδα, άθληση ΑΜΕΑ κτλ.). Προφανώς παρά τις καθυστερήσεις και τις δυσκολίες που παρουσιάζονται, είμαστε αισιόδοξοι και θεωρώ ότι σύντομα η προσπάθειά μας θα αρχίσει να φαίνεται.

Πόλο

Στην 3η θέση στο “Thetis Cup” η Εθνική Γυναικών, ήττα από Ουγγαρία

Συνεχίστε την ανάγνωση

Τεχνική κολύμβηση

Σπουδαία επιτυχία για την Γιώτα Βλαχαντώνη: Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα!

Συνεχίστε την ανάγνωση

Υγρός Στίβος

ΝΟΧ: Η αποστολή για το πανελλήνιο Sup Long Distance

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO