Connect with us

Α' ΕΠΣΧ

Ο Αντώνης Συροκάκης στο sportcaster.gr: Γλυκόπικρη γεύση – Η κατάσταση ήταν στα χέρια μας

Ο Αντώνης Συροκάκης μίλησε στο sportcaster.gr για την κατάληξη των αγώνων μπαράζ, το σημείο – κλειδί που έκανε τον Απόλλωνα να στεφθεί πρωταθλητής αλλά και την σημασία να δοθεί το βάρος στα τμήματα υποδομών.

 

Το τέλος της διαδικασίας των αγώνων μπαράζ, για δεύτερη φορά στην ιστορία του, δεν είχε ευτυχή κατάληξη για τον Απόλλωνα που δεν κατάφερε να πετύχει τον στόχο της ανόδου στην Γ’ Εθνική. Ο τεχνικός των πρωταθλητών Χανίων μίλησε στο sportcaster.gr κάνοντας παράλληλα τον απολογισμό της φετινής αγωνιστικής περιόδου που βρήκε την ομάδα του να κόβει στο φινάλε πρώτη το νήμα στην Α’ κατηγορία.

Μιλώντας στο sportcaster.gr ο Αντώνης Συροκάκης τόνισε πως το σημείο – κλειδί ήταν το γεγονός ότι όταν έδειχνε να χάνεται το πρωτάθλημα, οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα παρέμειναν συγκεντρωμένοι στον στόχο τους και παράλληλα σχολίασε την ανάγκη όλων να δοθεί βάρος στην ανάπτυξη των τμημάτων υποδομής προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη παραγωγή νέων ποδοσφαιριστών.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αντώνης Συροκάκης

Η διαδικασία των μπαράζ βρήκε τον Απόλλωνα στην 4η θέση, τι γεύση αφήνει η τελική κατάληξη;

“Για να είμαι ειλικρινής η γεύση που άφησε σε όλους μας είναι γλυκόπικρη. Γιατί μέσα στην χρονιά κατακτήσαμε έναν μεγάλο στόχο, μπήκαμε στα μπαράζ αλλά φτάσαμε στην πηγή και δεν ήπιαμε νερό”.

Έτσι όπως ήρθαν τα αποτελέσματα, υπάρχει το αίσθημα της αδικίας;

“Δεν μπορώ να πω ότι ήταν άδικο γιατί η κατάσταση ήταν στα χέρια μας για να πετύχουμε την άνοδο και για αυτόν τον λόγο είμαστε στενοχωρημένοι. Δεν ευθύνεται μόνο το παιχνίδι με τον Μανδραϊκό, είναι αυτό με το Τυμπάκι αλλά και εκείνο με τη Νέα Ιωνία που θα μπορούσαμε να το είχαμε κλέψει”.

Δεύτερη φορά πάντως σε μπαράζ αλλά ο Απόλλωνας δεν κατάφερε να πετύχει τον στόχο της ανόδου.

“Τόσο φέτος, όσο και πριν από δύο χρόνια η ομάδα απέδωσε πολύ καλό ποδόσφαιρο και έλαβε θετικά σχόλια για την παρουσία της. Δεν αγωνίστηκε ποτέ με σκοπιμότητα, διεκδίκησε όλα τα παιχνίδια επί ίσοις όροις. Σίγουρα φέτος η ομάδα εμφανίστηκε πιο έτοιμη, η εικόνα της ήταν καλύτερη στο σύνολο των παιχνιδιών και πιστεύω πως το εισιτήριο της ανόδου χάθηκε στην λεπτομέρεια”.

Επειδή ζούμε στην Ελλάδα και γνωρίζουμε πως τίποτα δεν είναι σίγουρο, εφόσον τεθεί θέμα συμμετοχής του Απόλλωνα στην Γ’ Εθνική, είναι κάτι που μπορεί να γίνει αποδεκτό;

“Αυτό είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ερωτηθεί η διοίκηση. Σίγουρα ως προς το οργανωτικό κομμάτι πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια και εφόσον αποδεχθεί την πρόσκληση και μάλιστα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα θα πρέπει ν’ ακολουθήσει και η στελέχωση της ομάδας. Σίγουρα το οικονομικό είναι ένας βραχνάς όμως υπάρχει και η θέληση από την πλευρά της διοίκησης αλλά και η στήριξη ώστε να στηριχθεί ο Χανιώτης ποδοσφαιριστής”.

Όσον αφορά το πρωτάθλημα, κατά γενική ομολογία είδαμε ίσως το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων χρόνων και ίσως όλων των εποχών. Που οφείλεται αυτό;

“Αυτό εν μέρει είναι έργο και αποτέλεσμα της ανόδου του επιπέδου των Χανιωτών προπονητών. Είναι σίγουρο όμως ότι επειδή δεν υπάρχει εκπρόσωπος του νομού σε μεγαλύτερες κατηγορίες, οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές έχουν μοιραστεί σε πολλές και καλές ομάδες. Εύχομαι όμως να υπάρχουν άνθρωποι που θα ασχοληθούν με τις μικρότερες ηλικίες, εκεί που είναι η μεγαλύτερη ουσία, να δουλεύονται τα μικρά παιδά όπως πρέπει. Αυτό είναι το σημαντικότερο όλων. Από εκεί ξεκινούν όλα. Αν δεν είμαστε σοβαροί σε αυτόν τον τομέα τότε δεν έχουμε τύχη και θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας”.

Όσον αφορά την επόμενη σεζόν, μπορούμε να μιλήσουμε από τώρα;

“Πιστεύω πως μέσα στην εβδομάδα θα υπάρχουν εξελίξεις”.

Τι ήταν αυτό που έκρινε την ανατροπή στο φινάλε και ο Απόλλωνας στέφθηκε πρωταθλητής;

“Για να είμαι ειλικρινής, όταν κερδίσαμε τον Γρανίτη στις Μουρνιές πίστεψα ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα γιατί δεν πίστευα πως η ΑΕ Κυδωνίας θα έκανε αυτό το ντεμαράζ των συνεχόμενων νικών. Βέβαια αυτή η πεποίθηση μου άλλαξε όταν η ΑΕ Κυδωνίας κέρδισε τον Γρανίτη. Ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε, ήταν ψυχοφθόρο όμως θεωρώ πως το κλειδί ότι καταφέραμε να διατηρήσουμε τους ποδοσφαιριστές συγκεντρωμένους όταν δεν βρέθηκαν στην καλύτερη ψυχολογία και κάναμε το απόλυτο μέχρι το τέλος. Γιατί αν είχαμε κάνει μια γκέλα σε ένα από τα παιχνίδια, δεν θα είχαμε αυτήν την κατάληξη”.

Ενόψει του καλοκαιριού, ποια είναι η ευχή σας;

“Εύχομαι καλή ξεκούραση σε όλο τον κόσμο, καλή σεζόν με υγεία και να έχουμε την σκέψη μας στο καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε και να δώσουμε βαρύτητα στα τμήματα υποδομής. Το κλειδί είναι η γενιά των νέων προπονητών, να βάλουν πλάτη στα νέα παιδιά και να πέσει το βάρος στην εκπαίδευση των νεαρών ποδοσφαιριστών”.

Α' ΕΠΣΧ

Στις 5 Αυγούστου ξεκινά προετοιμασία ο Μινώταυρος

Συνεχίστε την ανάγνωση

Α' ΕΠΣΧ

Στον Απόλλωνα ο Κώστας Τσίτας!

Συνεχίστε την ανάγνωση

Α' ΕΠΣΧ

Επιστροφή Αιμίλιου Μιχαλόπουλου στον Άρη Σούδας

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO