Connect with us

Χανιά

Μεγάλη συνέντευξη Ταουσιάνη: Τα Χανιά, ο στόχος της ανόδου και η παρουσία του κόσμου!

Ο τεχνικός των Χανίων παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη για την παρουσία του στον πάγκο των Χανίων, την συνεργασία του με τον Αντώνη Ροκάκη, την μεγάλη υποστήριξη από τον κόσμο αλλά και τον στόχο της ανόδου.

 

Ο Έλληνας τεχνικός που την Δευτέρα ανακοινώθηκε η ανανέωση της συνεργασίας του με τα Χανιά μίλησε στο anotherfootballday σε μια συνέντευξη επί παντός θέματος. Αξίζει βέβαια ν’ αναφέρουμε, και για αυτό ακολουθούν οι δηλώσεις για την επικείμενη ανανέωση, πριν την χθεσινή ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Ο Γιάννης Ταουσιάνης μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τις συνθήκες εργασίας που συνάντησε στα Χανιά αλλά και την μεγάλη συνεισφορά του Αντώνη Ροκάκη στο οικοδόμημα του συλλόγου. Παράλληλα, ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε και στην μεγάλη συμπαράσταση που είχε η ομάδα από τον κόσμο.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός των Χανίων

Όταν ξεκίνησε η φετινή σεζόν ποιος ήταν ο στόχος που είχαν τα Χανιά;

«Ο στόχος είχε προδιαγραφεί όχι από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν, αλλά σχεδόν από το τελείωμα της προηγούμενης. Θυμάμαι ότι, από τις πρώτες επαφές που είχαμε τότε με τον κύριο Βρέντζο, για να συνάψουμε την συνεργασία ήταν να αναλάβω την ομάδα εκεί στον δεύτερο γύρο. Ήθελε δέκα αγωνιστικές ακόμα, να μπορέσω να σφυγμομετρήσω να ζήσω να την αναλύσω και να σχεδιάσουμε και να προγραμματίσουμε την ομάδα της επόμενης σεζόν.

Αυτής της προηγούμενης δηλαδή που τελείωσε έτσι ώστε να μπούμε σε αυτό το πρωτάθλημα, με σκοπό να αυξήσουμε τον ανταγωνισμό μας στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος, κάτι που δεν είχαν καταφέρει τα Χανιά τα προηγούμενα χρόνια. Τα προηγούμενα χρόνια όσον αφορά την διεκδίκηση του τίτλου, τα Χανιά ενώ πάντα είχαν καλές παρουσίες και καλές ομάδες, σε αγωνιστικό επίπεδο έμεναν εκτός διεκδίκησης του τίτλου πολύ νωρίς».

Άρα με λίγα λόγια θέλατε να κάνετε το βήμα παραπάνω στον ανταγωνισμό;

«Στα στάδια της εξέλιξης ενός οργανισμού, που αυτά αφορούν και το οργανωτικό κομμάτι αλλά και το αγωνιστικό, αυτό ήταν το επόμενο βήμα. Μέσα βέβαια από αυτή την διαδικασία του να γίνουμε πλέον πιο ανταγωνιστικοί στην διεκδίκηση του τίτλου να διεκδικήσουμε και την υλοποίηση του ονείρου, που το όνειρο ήταν και να το κατακτήσεις κιόλας».

Στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος η ομάδα σας πέτυχε σημαντικές νίκες εκτός έδρας και δη απέναντι σε Καλαμάτα, Ιωνικό και Athens Kallithea… Αυτά τα αποτελέσματα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην φετινή προσπάθεια στον στόχο της ανόδου;

«Οι νίκες πάντα παίζουν σημαντικό ρόλο, γιατί οι νίκες είναι που σου δίνουν τους 3 βαθμούς και την δυνατότητα να αναρριχείσαι στον βαθμολογικό πίνακα. Το ότι αυτό συνέβη απέναντι σε βασικούς διεκδικητές, σίγουρα μέτρησε στην επιβεβαίωση αυτού που πιστεύαμε. Ότι έχουμε μια καλή ομάδα».

Το ότι το φετινό ρόστερ της ομάδας είχε αρχίσει να διαμορφώνεται από πέρυσι τον Ιανουάριο και σε συνδυασμό με τις κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι απέκτησε βάθος ήταν κάτι πολύ σημαντικό;

«Είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα, στην διαδρομή της εξέλιξης της, να υπάρχει αυτό που λέμε δέσιμο. Να υπάρχει ομοιογένεια. Οπότε ήταν πολύ σημαντικό, ότι εμείς ξέραμε ακριβώς τις πινελιές ή τις λεπτομέρειες που χρειαζόταν η ομάδα, για να ολοκληρωθεί στο σύνολο της, σε σχέση με το τελείωμα της προηγούμενης χρονιάς. Θεωρούμε ότι αυτό το πετύχαμε γιατί πραγματικά παρουσιάσαμε ένα αγωνιστικό σύνολο, το οποίο έβγαζε αυτή την ομοιογένεια μέσα στους αγωνιστικούς χώρους».

Ως προπονητής καταφέρατε να ανεβάσετε τον Λεβαδειακό στην Super League. Να υποθέσω ότι για εσάς ήταν μια πρόκληση να κάνετε το ίδιο φέτος με τα Χανιά;

«Στην διαδικασία του πάντα να εξελίσσεσαι με ότι κι αν ασχολείσαι σαν άνθρωπος ή σαν επαγγελματίας είναι πολύ βασικό στοιχείο, η δίψα για διάκριση και η φιλοδοξία. Οπότε είναι δεδομένο, πέρα της λέξης πρόκλησης, ότι πάντα η διάκριση και η φιλοδοξία είναι ένας μόνιμος στόχος στη δουλειά μας».

Η άποψη σας για το φετινό πρωτάθλημα της Super League 2 που ολοκληρώθηκε

«Νομίζω ήταν ένα άκρα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ειδικά με την μορφή της προκήρυξης που είχε και την διαδικασία των πλέι οφ και την διαίρεση των βαθμών, αλλά πριν φτάσουμε μέχρι εκεί γενικά ήταν ένα πρωτάθλημα, που είχε αρκετά καλές ομάδες. Είδαμε αρκετά καλά παιχνίδια. Το καλό φέτος, σε σχέση με προηγούμενα χρόνια ότι στην οργάνωση του πρωταθλήματος είδαμε και ένα δείγμα.

Δηλαδή ήταν ένα πρωτάθλημα που ξεκίνησε κανονικά, το οποίο είχε μια σταθερότητα ημερομηνιών, διεξαγωγής των αγώνων, χωρίς διακοπές. Είχε καλούς αγωνιστικούς χώρους και φυσικά η κορύφωση ήρθε στην διεξαγωγή των πλέι οφ. Εκεί όπου βρέθηκαν οι ομάδες που είχαν ξεχωρίσει. Οι ποιοτικότερες, οι καλύτερες και μάλιστα σε μια απόσταση βαθμών τέτοια, που να τις κάνει όλες ανταγωνιστικές και όλες διεκδικήτριες του τίτλου. Όλα αυτά συνέθεσαν τον ανταγωνισμό και την αγωνία που είδαμε μέχρι το τέλος

Εδώ θα ήθελα να αναφέρω κάτι, ότι με την διαίρεση των βαθμών αυτό έφερε κάποιες ομάδες, πολύ κοντά στους πρώτους γιατί καμιά φορά παρεξηγείται φέτος το γεγονός, ότι τα Χανιά μαζί με την Καλλιθέα τελείωσαν σχεδόν χέρι-χέρι. Οι υπόλοιπες ομάδες ήταν λίγο πιο πίσω και πλησίασαν».

Σε σχέση με άλλες χρονιές, το πρωτάθλημα ξεκινά κανονικά την ημερομηνία που είχε αποφασιστεί. Αυτό σε συνδυασμό ότι δεν υπήρξαν σκιές πάνω από αυτό… μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα πρώτο βήμα, όσον αφορά την βελτίωση του σαν προϊόν

«Νομίζω ότι φέτος έγινε ένα βήμα, ως προς την βελτίωση της κατηγορίας, να αρχίσει σιγά –σιγά να παίρνει αυτό που της αξίζει. Έχω πολλάκις, ότι σε αυτή την κατηγορία βρίσκονται εξαιρετικές ομάδες. Βρίσκονται έμπειροι παράγοντες, εξαιρετικοί προπονητές και πάνω απ΄όλα εξαιρετικοί παίκτες.

Είναι καλό σιγά-σιγά, όσον αφορά τις συνθήκες και την οργάνωση του πρωταθλήματος και την δομή, να παίρνουν όλοι αυτοί αυτό που τους αξίζει. Με το στοιχείο που είπα πριν όσον αφορά την οργάνωση του έγινε ένα βήμα και χρειάζεται κι άλλα βήματα σαφώς, για να φτάσει σε σημείο αυτή η κατηγορία να βρίσκεται πολύ κοντά στην Super League 1, την κορυφαία κατηγορία της χώρας όπως είθισται και όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες.

Είναι πολύ σημαντικό, κάποια στιγμή να μειωθεί ακόμα περισσότερο ο αριθμός των ομάδων θεωρώ στην εξέλιξη και νομίζω ότι υπάρχει αυτό έτσι κι αλλιώς στον σχεδιασμό και στην προκήρυξη γιατί καταλαβαίνετε ότι εκεί, θα υπάρξουν ακόμα καλύτερες συνθήκες που θα προσδώσουν και περισσότερη αίγλη σε αυτό το πρωτάθλημα σε αυτή την κατηγορία».

Την διαιτησία εσείς φέτος πως την είδατε…;

«Σε γενικό βαθμό νομίζω ότι ήταν καλή. Τα λάθη της υπήρχαν. Στα στάδια της εξέλιξης που όλους μας αφορά υπάρχει και εκεί το περιθώριο, αλλά νομίζω ότι σε γενικό βαθμό ήταν καλή».

*Θα είστε στην ομάδα και την νέα σεζόν;

«Έχει ξεκινήσει ένας κύκλος επαφών και συζητήσεων με τον ιδιοκτήτη τον κύριο Ροκάκη. Είναι σε καλό κλίμα, δεν υπάρχει συμφωνία ακόμα βέβαια. Είναι πολύ σημαντικό όπως είπα πριν, όταν μιλάμε για μια εξέλιξη και εμείς εδώ και 1,5 χρόνο αυτή η ομάδα έχει μπει σε μια διαδικασία εξέλιξης, όπως αντιλαμβάνεστε να διατηρηθούν κάποιες συνθήκες και κάποιες σταθερές εφάμιλλες αυτής της χρονιάς, για να πας στο παρακάτω βήμα.

Με αυτός που κάναμε εμείς φέτος, που ήταν πάρα πολύ παραγωγική και δημιουργική χρονιά έχουμε δημιουργήσει προσδοκίες και πάνω απ΄όλα προσδοκίες στους ίδιους μας τους εαυτούς. Και οι προσδοκίες δημιουργούν ευθύνες και υποχρεώσεις, ειδικά όταν στο μυαλό σου υπάρχει η εξέλιξη. Οι σκέψεις και του ιδιοκτήτη είναι ανάλογες.

Υπάρχει μια δυσκολία, γιατί αυτή τη στιγμή η ομάδα δεν έχει κανένα συμβόλαιο και πρέπει να μπει σε μια διαδικασία διεκδίκησης των «δικών» της ποδοσφαιριστών, οι οποίοι αν μη τι άλλο είναι πάρα πολύ καλοί ποδοσφαιριστές και αποτελούν πόλο έλξης πολλών ομάδων με την χρονιά που έκαναν. Είναι πάρα πολύ σημαντικό στα στάδια του επόμενου βήματος, ότι από το ρόστερ των 25 ποδοσφαιριστών που τελείωσε τη χρονιά να παραμείνουν 16-17».

Τα Χανιά έχουν τα εχέγγυα, προκειμένου στο μέλλον να βρεθούν κάποια στιγμή στα μεγάλα σαλόνια γιατί είναι μια ομάδα που κυνηγάει αυτό το όνειρο αλλά δεν το πετυχαίνει;

«Δεν είναι πολύ σημαντικό ότι κυνηγάει αυτό το όνειρο; Αυτό κάτι δείχνει. Φυσικά και έχουν τα εχέγγυα. Έχει έναν ιδιοκτήτη που έχει κάνει κάτι πάρα πολύ σπουδαίο, το οποίο μπορεί να περνάει και απαρατήρητο. Διατηρεί μια ομάδα σε επίπεδο Β΄Εθνικής – Super League 2 επί για εννιά συνεχόμενα χρόνια και πάει για δέκατη, σε μια κατηγορία που είναι αφαίμαξη οικονομική για τους παράγοντες.

Διατηρεί αυτή την ομάδα και μάλιστα δεν την διατηρεί απλά, με παρουσίες αξιόλογες, με αγωνιστικά ρόστερ πάρα πολύ καλά. Από εκεί και πέρα υπάρχει μια πόλη από πίσω, που είναι πολύ διψασμένη και με το ποδόσφαιρο, αλλά πάρα πολύ με την ομάδα. Δεν το συζητάμε ότι τα εχέγγυα υπάρχουν για αυτό και έγινε αυτή η προσπάθεια φέτος και υπάρχει η διάθεση να συνεχιστεί».

Στην διάρκεια μιας αγωνιστικής περιόδου υπάρχουν οι καλές και οι κακές στιγμές. Αυτές πως μπορεί να τις διαχειριστεί μια ομάδα, προκειμένου να παραμείνει μέσα στον στόχο που έχει θέσει και να φτάσει στην επίτευξη του;

«Αυτά μπορεί να τα διαχειριστεί όταν οι σταθερές της είναι δυνατές. Όταν μια ομάδα είναι δουλεμένη ας το πούμε αγωνιστικά. Όταν όλοι στον οργανισμό πιστεύουν στις ικανότητες της ομάδας κι όταν περιβάλλεται από μια διοίκηση, η οποία και αυτή εκτιμάει και πιστεύει στις δυνατότητες της ομάδας της κι όταν υπάρχει μια αμοιβαία εκτίμηση, ένας αμοιβαίος σεβασμός. Δηλαδή μια αλληλοεκτίμηση, ένας αλληλοσεβασμός και μια πίστη από όλους, σε όλους αυτά είναι τα εμπόδια που μπορούν να σε βοηθήσουν να ξεπερνάς και να διαχειρίζεσαι οποιεσδήποτε καταστάσεις. Είτε αυτές είναι οι ευχάριστες και χαρούμενες ή είναι οι πολύ στενάχωρες».

Ο κόσμος σε σχέση με πέρυσι ήταν πιο κοντά στην ομάδα, στην προσπάθεια που έκανε για την κατάκτηση της πρώτης θέσης φέτος;

«Ο κόσμος σε σχέση με πέρυσι, σαφώς ήταν πιο κοντά. Η παρουσία του ήταν πιο πολυπληθής και το πολύ σημαντικό, ότι ήταν με πάρα πολύ θετική ενέργεια, καθόλη την διάρκεια του πρωταθλήματος. Ήταν κάτι που το εισπράτταμε. Ήταν κάτι που το αντιλαμβανόμασταν και ήταν και κάτι που μας δημιουργούσε ακόμα μια μεγαλύτερη υποχρέωση, να μπορέσουμε να τον ευχαριστήσουμε κι εμείς, γιατί αυτός μας ευχαριστούσε όχι μόνο με την παρουσία του, αλλά και με την ενέργεια και το χειροκρότημα του σε πάρα πολλούς αγώνες».

Όταν τελείωσε η σεζόν και κάνατε τον απολογισμό, κάποια στιγμή εσείς σαν προπονητής δεν σκεφτήκατε «ρε γαμώτο που παίζει να υστερήσαμε αν το είχα κάνει καλύτερα, να τα είχαμε καταφέρει»;

«Πάντα ακόμα και μετά από κάθε προπονητική μονάδα, ακόμα και μετά από κάθε αγώνα σίγουρα καθόμαστε όλοι μας, ο καθένας από το πόστο του και κάνει την ανάλυση του και βλέπει τι έκανε καλά. Ή αν μπορεί να αναγνωρίσει τι δεν έκανε καλά, για να γνωρίσει το πρόβλημα ακριβώς και πως θα το βελτιώσει. Σαφώς αυτό έγινε στην αξιολόγηση της χρονιάς.

Σαφώς θεωρώ ότι μπορούσαμε να αντιληφθούμε τι κάναμε καλά, τι δεν κάναμε καλά και το αίσθημα τέλος πάντων που μας άφησε όλη αυτή η χρονιά ήταν ότι από τη μια υπήρχε μια ικανοποίηση, με το γεγονός ότι παρουσιάσαμε μια ομάδα που αν μη τι άλλο διεκδίκησε το πρωτάθλημα ως το τέλος αλλά και ίσως κατά γενική ομολογία, για να μην μεροληπτώ ή ευλογώ τα γένια μου κάναμε και την διαφορά δηλαδή παρουσιάσαμε αρκετά ελκυστικά, δημιουργικά, παραγωγικά παιχνίδια μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

Από την άλλη μας έμεινε μια πικρία ότι στο τέλος, δεν μπορέσαμε να υλοποιήσουμε το όνειρο, αλλά σε καμία περίπτωση το αίσθημα της αποτυχίας, της πικρίας».

Αν δεν κάνω λάθος, οι παίκτες που είχε φέτος η ομάδα στο ρόστερ της είναι παίκτες με τους οποίους εσείς έχετε συνεργαστεί και σε άλλες ομάδες. Πόσο σημαντικό είναι για έναν προπονητή, να τους ξέρει και να γνωρίζουν αυτοί το τι θέλει από εκείνους;

«Είναι πάρα πολλά σημαντικό. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, όταν έχεις κάποιες σκέψεις εσύ πάνω στην δουλειά σου, ας το πάμε πιο συγκεκριμένα πάνω στον τρόπο παιχνιδιού που θέλεις να έχεις η ομάδα σου και κάποιοι παίκτες στο παρελθόν που έχουν συνεργαστεί μαζί σου έχουν εκπαιδευτεί πάνω στην σκέψη σου ξέρουν ακριβώς τι θέλεις. Ξέρουν ακριβώς τι σκέφτεσαι. Ξέρουν ακριβώς πως λειτουργείς. Νομίζω ότι αυτό σε βοηθάει να είσαι ένα βήμα πιο μπροστά. Να ψάχνεις δηλαδή το ένα βήμα εξέλιξης πιο μπροστά, από το να προσπαθείς πάλι να ξαναχτίσεις από την αρχή».

Στο παιχνίδι με την Καλλιθέα που παίζατε την τελευταία σας ευκαιρία, εκεί σε τι κατάσταση ήσασταν;  Είχατε άγχος…;

«Όχι. Σε όλους τους τομείς και σωματικά και ψυχικά και πνευματικά αισθανόμασταν πάρα πολύ καλά. Αισθανόμασταν πάρα πολύ καλά και νομίζω ότι αυτό, σε εκείνο το παιχνίδι φαινόταν αγωνιστικά ότι ήμασταν πάρα πολύ καλά σε όλους τους τομείς και νομίζω ότι έγινε μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια εκείνη την ημέρα».

Το πρωτάθλημα το φετινό της Super League πως το είδατε;

«Καταρχήν πριν φτάσω εκεί, να τα πάρω λίγο με την σειρά γιατί  αυτή ήταν μια χρονιά, με τρομερά αθλητικά γεγονότα για την χώρα μας γενικώς και τρομερές επιτυχίες και σε συλλογικό επίπεδο, που τουλάχιστον  πρόβαλλαν και εκπροσώπησαν την χώρα μας στην Ευρώπη.

Θα ξεκινήσω από το Σούπερ Καπ, που έγινε στο Καραϊσκάκη και την οργάνωση του, από τον τίτλο του Παναθηναϊκου στο μπάσκετ που ήταν πάρα πολύ σημαντικός, από την τεράστια επιτυχία του Ολυμπιακού σε συλλογικό επίπεδο να πάρουμε ευρωπαϊκό τίτλο, από την πορεία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και φυσικά να φτάσω στο τελευταίο στο πιο συναρπαστικό νομίζω πρωτάθλημα απ΄ότι θυμάμαι εγώ όλων των εποχών που έχω παρακολουθήσει στην Super League.

Ένα πρωτάθλημα που είδαμε εξαιρετικές ομάδες. Ένα πρωτάθλημα που είδαμε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, γιατί πλέον και αυτό είναι το ευχάριστο, οι ομάδες μας πια έχουν εξελιχτεί και αυτή η απόσταση που υπήρχε παλιότερα με τις ευρωπαϊκές ομάδες στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ας το πούμε έτσι, αυτή η απόσταση έχει μικρύνει και αυτό είναι το ευχάριστο. Και έναν πρωταθλητή που δίκαια το κατέκτησε.

Θα μπορούσε να το κατακτήσει ο οποιοσδήποτε από τους τρεις Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, γιατί θεωρώ ότι στο τέλος αυτοί βρίσκονταν σε καλύτερο επίπεδο αγωνιστικά από τους υπόλοιπους, αλλά με έναν ΠΑΟΚ που νομίζω ότι με αυτό που έκανε ήταν πραγματικά όπως είπε και ο προπονητής του μαγικό. Αυτή η χρονιά όλη που έκανε και ειδικά το τελείωμα του, μετά από εκείνο το κακό παιχνίδι και το αποτέλεσμα στην Λαμία έκανε το τέσσερα στα τέσσερα».

Αν λάβουμε υπόψη μας το παράδειγμα του Ολυμπιακού, μια διοργάνωση όπως είναι το Europa League… μπορεί να το διεκδικήσει μια ελληνική ομάδα;

«Μπορείς να διεκδικείς πράγματα, όταν αυτά γίνονται μέσα από το πλάνο σου, μέσα από την υπομονή σου. Είναι πολύ σημαντικό και αυτό να έχουμε υπομονή και μέσα φυσικά, από τις σωστές επιλογές που έχεις να κάνεις όταν είναι να χτίσεις μια ομάδα και να σκέφτεσαι σε βάθος χρόνου τι μπορεί να καταφέρει.

Όπως είπα και πριν που μιλούσα για εξέλιξη στα στάδια της εξέλιξης τώρα αν αναφερόμαστε για τον Ολυμπιακό, αλλά για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα γιατί πλέον θεωρώ ότι είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο, ναι μπορούμε να προσβλέπουμε στην επόμενη διάκριση η οποία μπορεί να μην είναι άμεση, αλλά μέσα από την υπομονή να φτάσουμε και σε εκείνο το σημείο».

Να υποθέσω ότι ανάμεσα σε εσάς και τους παίκτες σας υπάρχει ένας αμοιβαίος σεβασμός, αλλά και με τον οποιονδήποτε στην ομάδα;

«Σε κάθε συνεργασία επαγγελματική είναι πάρα πολύ σημαντικό κατά την άποψη μου, κατά την δική κου σκέψη οι ανθρώπινες σχέσεις. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πάρα πολύ σημαντικό, στο να σε βοηθήσουν να υλοποιείς υψηλούς στόχους και στα πλαίσια των ανθρωπίνων σχέσεων, ο σεβασμός είναι μια αξία πάρα πολύ σπουδαία. Επειδή στη ζωή θεωρώ ότι, ότι δίνεις παίρνεις θεωρώ τον σεβασμό μια αξία πολύ σπουδαία. Πολύ σημαντική».

Μετά το παιχνίδι με την Ηλιούπολη όπου και χάσατε τι συνέβη με τον Κλέιμαν; Αν δεν κάνω λάθος στα επόμενα παιχνίδια αγωνίστηκε ο Καλογεράκης;

«Αυτό είναι στα πλαίσια του ποδοσφαιριστή, που βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Όταν ένας ποδοσφαιριστής βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και το διακρίνεις τον επιλέγεις. Όταν δεν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, πολλές φορές προχωράς στην αντικατάσταση του».

Με δεδομένο ότι στο οικοδόμημα των Χανίων μπήκε ακόμα μια βάση, του χρόνου να περιμένουμε βλέψεις προς την κορυφή να υποθέσω;

«Αυτό επικρατεί στις σκέψεις και από τις επαφές, που έχω με τον κύριο Ροκάκη και στο δικό του το μυαλό. Αυτό το πράγμα να έχει συνέχεια».

Από την φετινή χρονιά αν θα έπρεπε να διαλέξετε μια καλή και μια κακή στιγμή, ποιες θα ήταν;

«Θα πω κάτι άλλο. Θέλω να σταθώ στις ευχάριστες στιγμές μόνο. Θέλω να πω ότι αυτή η χρονιά ήταν αρκετά δημιουργική, αρκετά παραγωγική και δεν πρόκειται να την ξεχάσω και ποτέ. Είναι σίγουρο, ότι πολλές φορές, πολλές Κυριακές-Τετάρτες, δεν ξέρω πότε ήταν τα παιχνίδια πήγα στο σπίτι μου χορτασμένος με αυτό που είδα από τους παίκτες μου. Χορτασμένος όχι μόνο σαν προπονητής, αλλά και σαν άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Και αυτό θέλω να κρατήσω».

Ο πρόεδρος της Super League 2 σε κάποιες δηλώσεις που έκανε στο φινάλε του πρωταθλήματος αναφέρθηκε στον αριθμό των ομάδων που παίρνουν την άνοδο για την Super League. Εσείς θεωρείτε ότι είναι άδικο να ανεβαίνουν δύο ομάδες από την κατηγορία, ενώ στο παρελθόν έβγαιναν 3…;

«Να παίρνουμε τα πράγματα πάντα αντικειμενικά, για να μην νομίζουν ότι όταν μιλάμε εμείς για την κατηγορία μεροληπτούμε… Όταν ο αριθμός των ομάδων είναι τόσο μεγάλος, ναι θα μπορούσε λογικά να δώσεις και ένα μεγαλύτερο κίνητρο ή να βρεθεί η φόρμουλα να υπάρχει ένα μεγαλύτερο κίνητρο. Είναι και αυτό, ένα από τα στοιχεία που μπορούν να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την ποιότητα και το επίπεδο της κατηγορίας. Τώρα πως θα είναι αν θα είναι 3η θέση με μπαράζ, αλλά ένα ακόμα κίνητρο σε έναν τόσο μεγάλο αριθμό ομάδων».

Από τις ομάδες της Super League εξαιρώντας τους μεγάλους υπήρξε κάποια ομάδα, που εσάς να σας εξέπληξε με την πορεία της φέτος;

«Μια ευχάριστη ομάδα, όσο την παρακολούθησα ήταν ο Πανσερραϊκος ειδικά στον πρώτο γύρο και μετά η σταθερότητα, που επέδειξε ο Παναιτωλικός στο τελείωμα του πρωταθλήματος. Ειδικά στα πλέι άουτ και γενικά η σταθερότητα η αγωνιστική που είχε στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Αλλά και ο Πανσερραϊκός, σαν νεοφώτιστος ήταν πολύ ευχάριστη ομάδα, με ένταση στο παιχνίδι του.

Φυσικά και πολύ ευχάριστη παρουσία και η σταθερότητα η αγωνιστική, που είχε η Λαμία καθόλη την διάρκεια του πρωταθλήματος. Εδώ είναι το θετικό και ενισχύει ακόμα, αυτή την ευχάριστη παρουσία, το γεγονός ότι υπήρχε και Έλληνας προπονητής ο Βόκολος. Επειδή πιστεύω πολύ στον Έλληνα προπονητή και καλό θα είναι και οι παράγοντες, να αρχίσουν να πιστεύουν στον Έλληνα προπονητή είναι θετικό και το στοιχείο, ότι αν δεν απατώμαι το φετινό πρωτάθλημα της Super League 1 τελείωσε με 7 Έλληνες προπονητές».

Χανιά

Το αντίο του Μπάτζιου στα Χανιά – “Ήταν τιμή να είμαι αρχηγός της ομάδας!”

Συνεχίστε την ανάγνωση

Χανιά

Τα πρώτα δείγματα για το ρόστερ που θέλει ο Σπανός

Συνεχίστε την ανάγνωση

Χανιά

Δυνατοί επιχειρηματίες των Χανίων στο πλευρό του Ροκάκη – Κλίμα συσπείρωσης γύρω από την ομάδα

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO