Connect with us

Πινγκ Πονγκ

Με “άρωμα” Κρήτης στην Βουλγαρία η Εθνική ομάδα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης

Με αθλητές και αθλήτριες απο Χανιά και Ρέθυμνο η Ελληνική αποστολή επιτραπέζιας αντισφαίρισης καθώς Καζάκου, Μπουλά, Μαυροματάκη και Μανωλόπουλος βρίσκονται στην Αλμπένα της Βουλγαρίας.

 

 

Φιλόδοξοι και έτοιμοι να δείξουν και πάλι τις υψηλές τους δυνατότητες οι μικροί Έλληνες διεθνείς βρίσκονται από το απόγευμα στην Αλμπένα της Βουλγαρίας, όπου αύριο 05/06 αρχίζει το ετήσιο Βαλκανικό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων. Δώδεκα αθλητές κι αθλήτριες ανυπομονούν για το πρώτο από τα δύο κλασικά αγωνιστικά ραντεβού του καλοκαιριού και επιδιώκουν αξιόλογες εμφανίσεις και διακρίσεις.

Με το φετινό Βαλκανικό να έρχεται αυτή τη φορά πολύ νωρίς στον μήνα και σε περίοδο δύσκολη λόγω των Πανελλαδικών και των προαγωγικών εξετάσεων η ελληνική αποστολή εστιάζει τώρα… στα αγωνιστικά τεστ κι επιζητά υψηλό βαθμό. Η πρώτη ενότητα των αγώνων, που θα έχουν διάρκεια μέχρι την Κυριακή 09/06, αφορά στο ομαδικό. Το βράδυ έγινε η κλήρωση των γκρουπ και οι τρεις, σε αυτό το πρωτάθλημα, εθνικές μας ομάδες έμαθαν τους αντιπάλους τους. Διοργανώτρια είναι η ομοσπονδία της Βουλγαρίας σε συνεργασία με τη Βαλκανική Ένωση του αθλήματος (BTTU) και όπως πέρσι στην Ορεστιάδα, έτσι και αυτή τη χρονιά συμμετέχουν 11 χώρες.

Τα γαλανόλευκα χρώματα θα παρουσιάσουν πλήρη σύνθεση σε εφήβους, παίδες και κορασίδες, ενώ δεν συμπληρώθηκε η ομάδα στις νεάνιδες.

Τo συγκρότημα των εφήβων αποτελούν οι Αλέξανδρος Μαδέσης, Ευστάθιος Μανωλόπουλος, Γιάννη Κούτρα, Δημήτρης Σωτηρόπουλος και υπεύθυνος προπονητής είναι ο Χρήστος Βατσακλής.

Στις νεάνιδες δεν σχηματίστηκε ομάδα, αλλά δήλωσε συμμετοχή και θα πάρει μέρος στα ατομικά αγωνίσματα η Ζωή Καζάκου

Την ομάδα των παίδων συγκροτούν οι Κώστας Φάκαρος, Γιάννης Κιοσελόγλου, Κωνσταντίνος Αλεξούδης, Θεοφάνης Μήτκας και στην τεχνική καθοδήγηση θα είναι ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Στην ομάδα των κορασίδων αγωνίζονται οι Βασιλική Μπουλά, Στέλλα Μαυροματάκη, Γεωργία Σπανού και στο κοουτσάρισμα θα είναι η Ρούλα Λαμπρινίδη.

Στη Βουλγαρία έχουν μεταβεί επίσης οι προπονητές Μανώλης Αλαρούπι και Παύλος Τελόπουλος για τον Αλεξούδη και τον Μήτκα αντίστοιχα.

Για τα φαβορί στις κληρώσεις του ομαδικού υπολογίστηκαν οι θέσεις των εθνικών ομάδων στο περσινό Βαλκανικό πρωτάθλημα. Έτσι, η Ελλάδα είναι 2ο φαβορί στους εφήβους, όπου στην Ορεστιάδα είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο και 3ο στους παίδες, όπου είχε πάρει το χάλκινο. Τρία γκρουπ έχουν όλες οι ηλικιακές κατηγορίες.

Στους εφήβους η εθνική μας έχει αντιπάλους στο 2ο γκρουπ τη Βουλγαρία, την Αλβανία και τη Μολδαβία. Νούμερο 1 είναι η Τουρκία και 3 η Ρουμανία.

Στους παίδες η Ελλάδα συναντά στο 3ο γκρουπ τη Βουλγαρία, την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία. Η Τουρκία και η Ρουμανία είναι τα δύο πρώτα φαβορί.

Οι κορασίδες κληρώθηκαν στο 3ο γκρουπ από τη δεύτερη σειρά των seeding. Έχουν επικεφαλής τη Σερβία και αντιμετωπίζουν επίσης τη Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο. Η Τουρκία και η Ρουμανία είναι κι εδώ νούμερο 1 και 2 αντίστοιχα, στα φαβορί.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το πρόγραμμα των αγώνων της Ελλάδας στα γκρουπ την Τετάρτη 05/06 (έχουμε ίδια ώρα με τη Βουλγαρία):

Στους εφήβους:

Στις 10:30 Ελλάδα-Αλβανία

Στις 14:30 Ελλάδα-Βουλγαρία

Στις 18:00 Ελλάδα-Μολδαβία

Στους παίδες:

Στις 09:00 Ελλάδα-Αλβανία

Στις 12:00 Ελλάδα-Βουλγαρία

Στις 16:30 Ελλάδα-Β. Μακεδονία

Στις κορασίδες:

Στις 09:00 Ελλάδα-Μαυροβούνιο

Στις 12:00 Ελλάδα-Σερβία

Στις 16:30 Ελλάδα-Β. Μακεδονία

ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Το πρόγραμμα ανοίγει αύριο το πρωί και τις δύο πρώτες ημέρες περιλαμβάνει μόνο το ομαδικό. Το σύστημα διεξαγωγής του αγωνίσματος προβλέπει γκρουπ στην αρχή και νοκ άουτ παιχνίδια στη συνέχεια με τελικές θέσεις για όλες τις ομάδες. Από το κάθε γκρουπ προχωρούν στα κεντρικά ταμπλό οι δύο πρώτες ομάδες. Το σύστημα διεξαγωγής του κάθε αγώνα ομαδικού ορίζει νικήτρια τη χώρα, που φτάνει πρώτη στις τρεις επί μέρους νίκες, απλά διαφέρει από την εφηβική στην παιδική κατηγορία. Στις ηλικίες έως 19 ετών προβλέπονται μόνο ατομικά παιχνίδια και οι ομάδες συγκροτούνται από τρεις αθλητές/τριες. Στις ηλικίες έως 15 ετών γίνονται επίσης πέντε ματς το πολύ, όμως ενδιάμεσα υπάρχει διπλό (είναι το λεγόμενο κορμπιγιόν) και μπορεί μία ομάδα ν’ αγωνιστεί και με δύο αθλητές/τριες.

Γκρουπ στην αρχή και νοκ άουτ ματς στην πορεία περιλαμβάνει και το απλό, ενώ σύστημα με ταμπλό εφαρμόζεται από την αρχή στα διπλά. Μεθαύριο Πέμπτη διεξάγονται οι κληρώσεις των ατομικών, τα αγωνίσματα αρχίζουν από τις 07/06 με το απλό. Για το ίδιο αγώνισμα η προκήρυξη αναφέρει ότι θα σχηματιστεί και ταμπλό «παρηγοριάς» για τους αθλητές και τις αθλήτριες, που δεν θα προκριθούν στα κεντρικά ταμπλό.

Η διοργάνωση θα έχει κάλυψη και στο ίντερνετ. Οι Βούλγαροι ετοιμάζουν live streaming για όλα τα ματς, που θα γίνουν στο τραπέζι 1, απλά δεν έχει γίνει γνωστή ακόμα η διεύθυνση των μεταδόσεων. Για αύριο έχουν προγραμματιστεί στο τραπέζι 1 οι αγώνες Ελλάδα-Βουλγαρία στους εφήβους και Σερβία-Ελλάδα στις κορασίδες. Επίσης, πολύ πιθανό να κανονιστούν από Έλληνες προπονητές μεταδόσεις αγώνων στο live facebook.

Πινγκ Πονγκ

Βαλκανικό πρωτάθλημα νέων: Έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά του απλού οι Μπουλά και Μαυροματάκη του ΟΑΧ

Συνεχίστε την ανάγνωση

Πινγκ Πονγκ

Εθνική Ελλάδος: Στα προημιτελικά Μαυροματάκη και Μπουλά του ΟΑΧ

Συνεχίστε την ανάγνωση

Πινγκ Πονγκ

Με Μανωλόπουλο η εθνική εφήβων στην 4η θέση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO