Connect with us

Α' ΕΠΣΧ

Μανάκος: “Οι ποδοσφαιριστές έχουν ελεύθερη βούληση και δεν ανήκουν σε κανέναν”

Ο Τεχνικός Διευθυντής του Γρανίτη Μπάμπης Μανάκος προχώρησε σε μια δήλωση-τοποθέτηση σχετικά με τα όσα γίνονται και ακούγονται στο φετινό μεταγραφικό “παζάρι”

 

 

“Φωτιά” έχει πάρει το μεταγραφικό παζάρι στα Χανιά το οποίο ειδικά την φετινή χρονιά παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Όπως είναι λογικό πάντα υπάρχαν και πάντα θα υπάρχουν και οι “καφενειακές” συζητήσεις γεγονός το οποίο δεν έμεινε ασχολίαστο και μάλιστα επίσημα από τον Τεχνικό Διευθυντή του Γρανίτη τον Μπάμπη Μανάκο.

Στην τοποθέτηση του στην επίσημη σελίδα της ομάδας της Αγίας Μαρίνας υπερασπίστηκε την “ελεύθερη βούληση” όπως χαρακτηριστικά αναφέρει των ποδοσφαιριστών ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως άπαντες (σε πρώτο πληθυντικό) είναι μέρος του πρωβλήματος που δημιούργησαν στον βωμό ενός πρωταθλήματος ή κυπέλλου.

Τέλος θυμήθηκε και την δική του εποχή που οι παίκτες παρακαλούσαν για να πάρουν το δελτίο από την ομάδα που έπαιζαν λέγοντας πως αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Αναλυτικά όλα όσα είπε:

Δήλωση του τεχνικού Διευθυντή του ΑΠΣ Γρανίτης Αγίας Μαρίνας, Μπάμπη Μανάκου:

«Με αφορμή τις μεταγραφές που έχουμε κάνει και θα κάνουμε, μεγάλων και μικρών ηλικιακά ποδοσφαιριστών και επειδή διάφορα ακούγονται στα καφενεία και γράφονται στο Facebook, υπενθυμίζω σε όσους κάνουν πως δεν γνωρίζουν, ότι κάθε χρόνο στο τοπικό ποδόσφαιρο, οι μεταγραφές ξεκινάνε πριν καν τελειώσει το προηγούμενο πρωτάθλημα εν είδει συζητήσεων, μέχρι ολοκληρωθεί ή όχι η όποια συμφωνία.

Οι ποδοσφαιριστές δεν ανήκουν σε καμία ομάδα και έχουν ελεύθερη βούληση να επιλέγουν κάθε χρόνο, την ομάδα που θα αγωνιστούν. Τα παιδιά που τελειώνουν βάσει ηλικίας από τις Ακαδημίες, ανήκουν στους γονείς τους και μόνο. Στην ακαδημία που αγωνιζόντουσαν μέχρι τα 16 τους χρόνια, οι γονείς τους πλήρωναν, δεν τα πήγαιναν δωρεάν προφανώς, οπότε ο ρόλος της ακαδημίας για το που θα πάνε τα παιδιά αυτά, είναι μόνο συμβουλευτικός και όχι επιτακτικός.

Οι εποχές που κάποιοι παρακαλούσαμε για να πάρουμε το δελτίο μας για να πάμε σε κάποια άλλη ομάδα, πέρασαν ανεπιστρεπτί, ευτυχώς. Και εμείς σαν Γρανίτης έχουμε “χάσει” κατά το παρελθόν παίκτες που είχαν αποδεδειγμένα κλείσει σε άλλες ομάδες, όταν το πρωτάθλημα παιζόταν ακόμα. Όπως έγινε και εφέτος με κάποιους ποδοσφαιριστές. Αυτούς όμως που θέλαμε και τους είχαμε ανάγκη τους κρατήσαμε.

Επειδή τα Χανιά είναι μικρά και ασχολούμαστε οι ίδιοι και οι ίδιοι με το ποδόσφαιρο, καλό είναι να αποδεχθούμε την πραγματικότητα και να μην κιτρινίζουμε και να μην «κατινιάζουμε» όταν κάτι δεν μας πάει καλά όπως εμείς θεωρούμαι σωστό. Είμαστε παράγοντες και όχι σωματέμπορες.

Δυστυχώς όλοι εμείς είμαστε μέρος του προβλήματος που έχουμε δημιουργήσει, στο βωμό ενός πρωταθλήματος ή ενός κυπέλλου. Με πρώτη την ομάδα που εγώ είμαι παράγοντας, ας φτιάξουμε τις ακαδημίες μας σωστά με μεγάλη υπομονή και ατέλειωτη δουλειά, γιατί με λεφτά πετάμενα κυριολεκτικά στον αέρα, δεν πάει καμία ομάδα πουθενά μπροστά. Όλα τα άλλα είναι εφήμερα και ματαιόδοξα.

Υ.Γ.: Μπορεί να είμαστε “μακριά” από τα Χανιά, αλλά ακούμε και πάντα θα υπερασπιζόμαστε το δίκιο μας.

Υ.Γ. 2: Οι ομάδες υπήρχαν και θα υπάρχουν από όταν ιδρυθήκαν, δεν διαλύονται από άλλους, αλλά μόνο από τους ιδίους που τις διοικούν, αν αυτοί το θέλουν.

Υ.Γ. 3: Για εμάς στον Γρανίτη, οι προσωπικές σχέσεις είναι πάνω από παραγοντιλίκια και ομάδες, αποδεδειγμένα χρόνια τώρα.

Α' ΕΠΣΧ

Ιωνία 2000: Ανακοίνωσε τα πρώτα φιλικά

Συνεχίστε την ανάγνωση

Α' ΕΠΣΧ

Στις 5 Αυγούστου ξεκινά προετοιμασία ο Μινώταυρος

Συνεχίστε την ανάγνωση

Α' ΕΠΣΧ

Στον Απόλλωνα ο Κώστας Τσίτας!

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO