Connect with us

Συνεντεύξεις

Μανάκος στο sportcaster: Φέτος απλά αποτύχαμε, αλλά θα προσπαθήσουμε ξανά…

Χωρίς περιστροφές και μισόλογα ο τεχνικός διευθυντής του Γρανίτη κάνει τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και μιλάει για την επόμενη μέρα του Γρανίτη – Σε μια χορταστική συνέντευξη στο sportcaster εκθειάζει Τρουλάκη και Σοϊλέντακη, μιλάει για τα ποσά που δαπανούνται στο πρωτάθλημα Χανίων, το αγωνιστικό επίπεδο και για πολλά ακόμα…

 

Ο τεχνικός Διευθυντής του Γρανίτη Μπάμπης Μανάκος, μίλησε στο Sportcaster.gr για την αγωνιστική χρονιά που ολοκληρώθηκε, όχι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ομάδα της Αγίας Μαρίνας, αλλά και για την επόμενη ημέρα που θέλει τον σύλλογο να πρωταγωνιστεί ξανά και να διεκδικεί την άνοδο.

Οι δυσκολίες που υπήρξαν, τα λάθη του συλλόγου αλλά και οι “κόντρες” με αφορμή το μεταγραφικό παζάρι που άνοιξε ήταν θέματα που δεν έμειναν αναπάντητα από τον Μπάμπη Μανάκο ο οποίος παραδέχτηκε τα λάθη που έγιναν και παράλληλα έκανε λόγο για ένα μακροπρόθεσμο πλάνο που θέσει ο σύλλογος.

Η συνέντευξη του Μπάμπη Μανάκου:

Ένα ακόμα πρωτάθλημα τελείωσε. Τι μας μένει γενικά και τι μένει για τον Γρανίτη;

Τελείωσε το πιο ωραίο πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων και όποια ομάδα το έπαιρνε, είτε ο Απόλλων είτε η ΑΕ Κυδωνίας, θα ήταν δίκαιο. Τελικά βέβαια, οι τίτλοι μοιράστηκαν σε αυτές τις δύο ομάδες και σίγουρα τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Εμείς σαν ομάδα, απλά αποτύχαμε. Όταν θέτεις στόχους οι οποίοι βάσει οργάνωσης, προπονητών και παικτών είναι εφικτοί και δεν τους υλοποιείς, είναι αποτυχία.

Το πρωτάθλημα σε γενικές γραμμές πώς το κρίνεις;

Σαν οργάνωση από την ΕΠΣΧ, πάρα πολύ σωστό. Σε επίπεδο διαιτησίας,  μπορώ να πω, πως σε γενικές γραμμές στο πρωτάθλημα είχαμε καλές διαιτησίες.

Έχει ανέβει το επίπεδο του ποδοσφαίρου στα Χανιά;

Φυσικά και έχει ανέβει και οι λόγοι είναι αρκετοί. Ο κύριος λόγος, είναι ότι δεν υπάρχει ομάδα στη Γ’ Εθνική ώστε να παίζουν εκεί οι πιο καλοί παίκτες, ούτε στην ΠΑΕ Χανιά δεν παίζουν παίκτες, οπότε όλους τους ποδοσφαιριστές του απορροφά το τοπικό πρωτάθλημα με κατά συνέπεια να είναι πολύ ποιοτικό. Άλλος ένας λόγος, είναι ότι υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι προπονητές που δείχνουν ότι παρακολουθούν τις εξελίξεις και φαίνεται στις ομάδες τους, όπως ο Ριτζάκης, ο Βεστάκης, ο Συροκάκης, ο Αγγελάκης, ο Τζωρτζάκης και άλλοι. Δεν αναφέρω λόγω… “προχωρημένης ηλικίας” τους Διάκακη, Μαρκάκη, Κούτα, Παπαδάκη που έχουν προσφέρει ήδη πολλά στο χανιώτικο ποδόσφαιρο και συνεχίζουν να προσφέρουν. 

Στη διάρκεια της σεζόν, πάντα υπάρχουν μουρμούρες, υπάρχει λόγος;

Κοίτα να δεις, η ομάδα που είναι πρώτη, νομίζει ότι όλοι την κυνηγούν για να μην πάρει το πρωτάθλημα. Οι ομάδες που ακολουθούν, βλέπουν ότι όλοι τους βάζουν εμπόδια και οι ομάδες που είναι τελευταίες νομίζουν ότι όλοι θέλουν να τις ρίξουν κατηγορία. Δηλαδή όλοι βλέπουν φαντάσματα, γιατί έτσι τους βολεύει. Εμείς πέρυσι που πήραμε το νταμπλ, ακούσαμε ότι μας βοήθησε η ΕΠΣΧ, οι διαιτητές, η τύχη, ο Θεός, το σύμπαν όλο. Φέτος αποτύχαμε και ξέρουμε ότι δεν μας αδίκησε κανένας, δεν μας έφταιξε κανένας.

Τώρα τελευταία υπήρχε κάποια αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του Απόλλωνα, γιατί;

Ο Σταύρος είχε δίκιο, στο ότι η ομάδα του παίζει μπαράζ για να ανέβει κατηγορία και οι παίκτες πρέπει να είναι προσηλωμένοι σε αυτό το στόχο, που είναι σπουδαίος για τα Χανιά. Από κει και πέρα όμως, οι μεταγραφές ξεκινάνε πάντα, πριν καν τελειώσει το πρωτάθλημα. Εμείς ναι, μιλήσαμε με παίκτη του και ήταν λάθος τη συγκεκριμένη στιγμή. Ξέρεις όμως, επειδή εμείς σαν ομάδα, λόγω της τουριστικής σεζόν, κλείνουμε συμφωνίες με τους παίκτες μας πριν τελειώσει το πρωτάθλημα. Επίσης να σημειώσω πως και οι δικοί μας παίκτες είχαν κρούσεις από άλλες ομάδες πριν τελειώσει το πρωτάθλημα. Αν χρειαστεί μπορώ να αναφέρω και ονόματα… 

Ισχύουν τα ποσά που ακούγονται για τους παίκτες και πως κρίνεις τα ολοένα και αυξημένα μπάτζετ των ομάδων του τοπικού, ενός ερασιτεχνικού πρωταθλήματος;

Δυστυχώς ναι. Και γι’ αυτό έχουμε μεγάλο μερίδιο και εμείς σαν διοίκηση. Για να συντηρηθεί μία ομάδα, θέλει πάρα πολλά λεφτά και ακόμα περισσότερα, όταν θέτει πρωταγωνιστικούς στόχους και ειδικά όταν δεν υπάρχει ανταγωνιστική ακαδημία. Και βέβαια, υπάρχει υπερτίμηση σε κάποιους παίκτες που άλλες εποχές, δε θα έπαιζαν ούτε στο Β’ τοπικό. Οι σημερινοί ποδοσφαιριστές, θέλουν επαγγελματικές απολαβές, αλλά να έχουν ερασιτεχνική νοοτροπία. Οχι όλοι καθώς υπάρχουν αρκετοί που τιμούν με το παραπάνω τα χρήματα και τη φανέλα που φοράνε, αλλά τουλάχιστον μια μερίδα παικτών… 

Υπάρχει αύριο στον Γρανίτη;

Όσο υπάρχουν οι Τρουλάκης και Σοϊλέντακης, ναι υπάρχει μέλλον. Όχι μόνο για τα χρήματα, αλλά για όλη τη συμπεριφορά και προσφορά στον τόπο τους. Σίγουρα βοηθάνε όλοι οι σύμβουλοι, αλλά αυτοί οι δυο άνθρωποι, είναι μεγάλο κεφάλαιο για την Αγία Μαρίνα.

Ο Μπάμπης Μανάκος με τον πρόεδρο του Γρανίτη, Παύλο Τρουλάκη

 

Ο Αρης Σοϊλεντάκης

Η ακαδημία του Γρανίτη σε τι επίπεδο βρίσκεται;

Προσπαθούμε πολλά χρόνια, αλλά τα βήματα μας είναι πολύ νωχελικά. Αυτή την περίοδο βρισκόμαστε σε συζητήσεις και έχουμε ένα πολύ δύσκολο πλάνο που δουλεύουμε, το οποίο θέλει πολύ δουλειά, πολλούς ανθρώπους και θα ξεκινήσει από του χρόνου πρώτα ο Θεός, με την προσδοκία, μετά από τέσσερα χρόνια να αρχίσει να αποδίδει καρπούς.  Αυτή θα είναι ίσως η τελευταία μας ελπίδα, για να αφήσουμε κάτι στις επόμενες γενναίες του ποδοσφαίρου της Αγίας Μαρίνας.

Εδώ όμως, πρέπει να τονίσουμε ότι υπάρχει ένα τεράστιο εμπόδιο, όπως σε όλα τα Χανιά, το γήπεδό μας. Είναι ακατάλληλο για ποδόσφαιρο, ο τάπητας, τα αποδυτήρια, οι πάγκοι, ο φωτισμός, η περίφραξη, τα πάντα. Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια, επενδύοντας πολύ κόπο, πολλές θυσίες και πολλά χρήματα, για να αθλούνται τα παιδιά μας. Πρέπει επιτέλους, ο Δήμος και η Περιφέρεια να βοηθήσουν. Όλα τα παιδιά αυτά των ακαδημιών, είναι και δικά τους παιδιά.

Τι να περιμένουμε τη νέα χρονιά από τον Γρανίτη και από το νέο πρωτάθλημα, αν και είναι νωρίς ακόμα;

Ο Γρανίτης πάλι θα πρωταγωνιστήσει. Σίγουρα θα υπάρχουν πολλές καλές ομάδες όπως δείχνουν οι μέχρι τώρα κινήσεις στην αγορά, όπως η ΑΕ Κυδωνίας, ο Κισσαμικός, η Σούδα, η Σπάθα (ας ελπίσουμε να ανέβει ο Απόλλων) και βέβαια ας εστιάσουμε στις πραγματικά υγιείς ομάδες όπως είναι ο Μινώταυρος, ο Πανακρωτηριακός, η Ιωνία, ο Ίκαρος, που για μένα είναι άτυπες πρωταθλήτριες λόγω των νεαρών ποδοσφαιριστών που έχουν και δείχνουν πιο είναι το καθαρά ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Καλό καλοκαίρι σε όλους και ας καταλάβουμε όλοι μας, ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι πόλεμος, είναι πολιτισμός πάνω από όλα. Και μην ξεχάσω, να πω συγχαρητήρια στους Παπαδάκη Λεωνίδα, Μουντάκη Γιώργο που ανέβασαν ένα σκαλοπάτι το ποδόσφαιρό μας και φυσικά πολλά συγχαρητήρια στους Κουλιεράκη, Τζολάκη με τις οικογένειές τους και τους προπονητές που τους ανέθρεψαν ποδοσφαιρικά και μπορούμε να αισθανόμαστε περήφανοι σαν παράγοντες των ομάδων που τους καμαρώνουμε.

Ωστόσο, είχατε πει δημόσια σε συνέντευξή σας μέσα στη χρονιά, πως αν δεν ανεβαίνατε κατηγορία αυτή θα ήταν η τελευταία χρονιά που ο Γρανίτης θα έμπαινε στην διαδικασία να έχει υψηλό μπάτζετ. Τί άλλαξε και συνεχίζεται τελικά στο ίδιο μοτίβο;

Έχει ακουστεί, ότι ίσως επανέλθει το περιφερειακό του χρόνου, οπότε θέλουμε να είμαστε εκεί. Και όπως είπα, μελετάμε ένα πλάνο, για μια τετραετία το οποίο δεν προλαβαίνουμε να το εφαρμόσουμε από φέτος.

Χανιά

Σπανός στο sportcaster.gr: Υπόσχομαι στον κόσμο μια ομάδα – μαχήτρια μέσα στο γήπεδο

Συνεχίστε την ανάγνωση

Ακαδημίες

Ο Στέλιος Λιοδάκης για τις Ακαδημίες του Γρανίτη: “Θέλουμε τα παιδιά να εξελίσσονται και να διασκεδάζουν”

Συνεχίστε την ανάγνωση

Χανιά

Συγκλονιστικός Μάναλης στο sportcaster.gr: Αποχαιρετάει τα Χανιά με αγάπη, συναίσθημα και λατρεία!

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO