Connect with us

Υγρός Στίβος

Καγιά: Να προσελκύσουμε ακόμα περισσότερα Χανιωτόπουλα στον αθλητισμό

Μόνο θετικές είναι οι εντυπώσεις για την Αμαλία Καγιά από την ενασχόλησή της το τελευταίο ενάμιση χρόνο με τα διοικητικά του Ναυτικού Ομίλου Χανίων.

 

Η κυρία Καγιά δηλώνει σε συνέντευξή της ότι είναι χαρούμενη που μπορεί και προσφέρει στον Ναυτικό Ομιλο, τον οποίο υπηρέτησε ως αθλήτρια για 10 ολόκληρα χρόνια.

Μεταξύ άλλων, η κυρία Καγιά τοποθετείται και για τα οικονομικά του ομίλου, καθότι κατέχει το ρόλο της ταμία στο ΔΣ.

Αναλυτικά όσα είπε στην ιστοσελίδα του ΝΟ Χανίων

Κυρία Καγιά, πώς είναι η εμπειρία και οι εντυπώσεις σας να συμμετέχετε στο ΔΣ του ΝΟ Χανίων;

Η αλήθεια είναι ότι έως ότου αποφασίσω να μετέχω στον ΝΟΧ, απείχα συνειδητά από παντός είδους παρόμοιες θέσεις λόγω του ότι η εργασία μου και οι λοιπές οικογενειακές υποχρεώσεις δεν μου αφήνουν αρκετό χρόνο για να μπορέσω να ασχοληθώ ενεργά με άλλα πράγματα. Ωστόσο, αποφάσισα ν’ ασχοληθώ και να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις σ’ έναν χώρο πολύ οικείο που αγαπώ και νοιάζομαι, καθώς ο Ομιλος και η πισίνα είναι ένα κομμάτι πολύ οικείο και απόλυτα εμπλεκόμενο με την παιδική και εφηβική μου ζωή. Πάνω από 10 έτη έζησα ως αθλήτρια του Ομίλου αρκετές συγκινήσεις, διαπαιδαγωγήθηκα, κοινωνικοποιήθηκα και νιώθω ότι του χρωστάω, αφού μόνο θετικά πράγματα πήρα από τα χρόνια εκείνα.

Πώς είναι τα… οικονομικά του Ναυτικού Ομίλου από τη στιγμή που ουσιαστικά είσαστε η υπεύθυνη σε αυτό τον τομέα ως ταμίας στο ΔΣ;

Οσον αφορά το οικονομικό κομμάτι, ως είναι γνωστό, ένα αθλητικό σωματείο εξυπηρετεί συγκεκριμένους σκοπούς, δεν αποκτά εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα και οι δαπάνες αφορούν στην επιδίωξη της εκπλήρωσης του σκοπού του ο οποίος δεν είναι άλλως από την καλλιέργεια προαγωνιστικών και αγωνιστικών τμημάτων αθλημάτων πισίνας. Ως μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ετησίως επαναλαμβάνεται μία διαδικασία, αντλώντας κυρίως στοιχεία από γεγενημένα έσοδα και έξοδα από κάθε προηγούμενο έτος. Τα έσοδα του Ομίλου αποκλειστικά προέρχονται από συνδρομές αθλητών και μελών του σωματείου και ευτυχώς κάποιες χορηγίες τακτικές ή έκτακτες που συντελούν στην απρόσκοπτη λειτουργία του σωματείου. Οπότε, αντικειμενικά και βάσει της υφιστάμενης κατάστασης και την στάση αναμονής εν όψει της προγραμματισμένης ανακατασκευής, τα έσοδα είναι περιορισμένα, καθώς τα τελευταία έτη οι συνδρομές παραμένουν ως έχουν, δεν είναι δυνατό να τιμολογήσεις παραπάνω τις υπηρεσίες που παρέχονται, ενώ αντίθετα τα έξοδα συνεχώς είναι αυξανόμενα (ψηλότερο κόστος λειτουργίας, κάλυψη έκτακτων ζημιών, κ.α.).

Πόσο θεωρείτε ότι έχει ανάγκη ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων τη συνδρομή χορηγών προκειμένου να μπορεί να είναι ανταγωνιστικός και να πραγματοποιεί τους στόχους του σε όλα τα αθλήματα που δραστηριοποιείται;

Το ευχαριστώ είναι λίγο σε όλους που στηρίζουν έμπρακτα και συνεχώς προσφέρουν ανιδιοτελώς. Ευτυχώς ο Ναυτικός Ομιλος έχει διαχρονικά κοντά του χορηγούς, προμηθευτές και υποστηρικτές και είναι πραγματικά συγκινητική η προσφορά τους σε όποια ανάγκη προκύπτει, έτσι απλά, πολλές φορές με ένα τηλέφωνο. Οι στόχοι παροχών στους αθλητές αν και πρέπει να είναι αυτονόητοι, πολλές φορές ωστόσο είναι δύσκολοι. Για παράδειγμα κάθε χειμώνα υπαρκτό και διαχρονικό πρόβλημα είναι η λειτουργία της 50άρας πισίνας, εν όψει της προετοιμασίας αθλητών για αγωνιστικές υποχρεώσεις για να παραμείνει ανοικτή αν για κάποιους αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση, είναι πολλές φορές αγώνας! Είναι αρκετά σημαντικό λοιπόν να ξέρεις ότι μπορείς να στηριχθείς σε ανθρώπους και να φτιάξεις αυθημερόν μία έκτακτη ζημιά, όποια και να είναι αυτή, χωρίς να χρειάζεται να κάνεις ατέρμονες συζητήσεις και να εξαντλήσεις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Ακόμα, να διοργανώσεις αγώνες, να κάνεις μία εκδήλωση και πολλά ακόμη. Με την αρωγή των χορηγών μας αλλά και την έγκαιρη διαχείριση και κινητοποίηση των εφόρων τμημάτων μας αντιμετωπίσουμε μέχρι σήμερα κυρίως ανάγκες επιβίωσης. Στόχος του Ομίλου είναι όταν το μεγάλο όνειρο της ανακατασκευής ολοκληρωθεί, να μπορέσει η κάθε χορηγία να κατευθύνεται και να εκπληρώνει μόνον ανάγκες και στόχους των τμημάτων που καλλιεργεί με απώτερο σκοπό την βέλτιστη απόδοση των αθλητών και των πρωταθλητών του.

Παράλληλα, βρίσκεστε κοντά και στο τμήμα της τεχνικής κολύμβησης, τι έχετε να πείτε για τις επιτυχίες που διαχρονικά καταφέρνουν οι αθλητές;

Το τμήμα τεχνικής κολύμβησης το γνώρισα σχεδόν από το ξεκίνημά του, όταν ήμουν ακόμη αθλήτρια του Ομίλου σε άλλο άθλημα. Πάντα το θαύμαζα ως άθλημα, δεν ξέρω γιατί, μου άρεσε ίσως ο εξοπλισμός, η ταχύτητα… Οπότε και για τα παιδιά μου είχα πάντα την επιθυμία να εκπαιδευτούν σε αυτό το άθλημα. Από το 2015 προπονείται στην ομάδα ο γιος μου, ακολούθησε η κόρη μου και ευτυχώς… έδεσε το γλυκό. Είμαι πολύ χαρούμενη που μετέχω με όποιον τρόπο στο τμήμα, από την πρώτη στιγμή μας αγκάλιασαν γονείς, αθλητές, προπονητές χωρίς καμία δυσκολία προσαρμογής για τα παιδιά αλλά και εμένα, από την πρώτη στιγμή ένιωσα ότι ανήκουμε σε μία μεγάλη οικογένεια! Κανόνας οι παλαιοί βοηθάνε τους νεότερους! Τα οφέλη που αποκομίζουν τα παιδιά είναι πολλαπλά, εκτός από αθλητικές επιτυχίες, έχουν μάθει ν’ αγωνίζονται, να κάνουν φιλίες ζωής, να ταξιδεύουν, να κοινωνικοποιούνται, να γελάνε, να κλαίνε, να συμπαραστέκονται, έχουν πλάσει χαρακτήρα και γερές βάσεις για την ζωή τους. Αυτή όμως η δουλειά γίνεται πολλά χρόνια τώρα, μόνο δέος μπορείς να νιώθεις, γνωρίζοντας παλαιούς επιτυχημένους αθλητές του τμήματος οι οποίοι όντας πλέον οικογενειάρχες νιώθουν την ανάγκη σε κάθε ευκαιρία είτε στις καλοκαιρινές διακοπές, είτε σε αποστολές που βρισκόμαστε να έρχονται για να χαιρετίσουν τον προπονητή τους, τον κ. Ηλία Καλαμαρίδη και τους συναθλητές τους, τον Αντώνη Τσουρουνάκη, πόση ανάγκη έχουν όλοι να βρίσκονται κοντά σε αυτήν την ομάδα και να παρέχουν εθελοντική εργασία παλιοί αθλητές, γονείς, γιαγιάδες! Αυτό μόνο επιτυχία λέγεται. Τις δεκάδες παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές επιτυχίες και τις εκατοντάδες επιτυχίες σε πανελλήνιο επίπεδο τις αφήνω για το τέλος, όλες οι επιτυχίες, παλαιές και μελλοντικές αντανακλούν τη σωστή δουλειά που γίνεται διαχρονικά στο τμήμα και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο.

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι που χαράσσετε στο ΔΣ;

Είμαι άτομο το οποίο λειτουργεί καλύτερα μέσα σε μία ομάδα. Ετσι νιώθω και το Δ.Σ. του ΝΟΧ, μία ομάδα στην οποία ανήκω τους τελευταίους 18 μήνες, η οποία λειτουργεί με μόνο καλές προθέσεις και πνεύμα συνεργασίας σε κάθε θέμα που θα προκύψει. Οι στόχοι προς το παρόν είναι να μπορέσει να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο και η συνεισφορά του Ομίλου ώστε όσο το δυνατόν περισσότερα Χανιωτόπουλα να μπορούν να είναι κοντά στον αθλητισμό. Να μπορούμε να διεξάγουμε τις διοργανώσεις που έχουμε αναλάβει με ασφάλεια και να λειτουργούμε με γνώμονα την εθελοντική προσφορά μας στην χανιώτικη κοινωνία.

Ποια είναι η άποψη σας αν ενόψει της ανακατασκευής του κολυμβητηρίου και πόσο θεωρείτε ότι ένα τέτοιο γεγονός μπορεί να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο τον Ναυτικό Ομιλο;

Πολύ περισσότερο οι στόχοι μας θα επιτευχθούν και θα μεγαλώσουν όμως αφού… κόψουμε την κορδέλα, με αυτήν την ελπίδα παίρνουμε δύναμη και συνεχίζουμε και κάνω έκκληση σε όποιον φορέα έχει αρμοδιότητα να επισπεύσει κατά το δυνατόν αυτήν την επένδυση. Είναι εξέχουσας σημασίας για την πόλη και το νησί μας αφού οι πρώτες ύλες είναι τόσο καλές, οι συνεργάτες-προπονητές-έφοροι-χορηγοί-εθελοντές εξαιρετικοί και αξίζει ένα καλύτερο μέλλον στον Ναυτικό Ομιλο Χανίων.

Πόλο

Με Μυριοκεφαλιτάκη η Εθνική στο “Thetis Cup”

Συνεχίστε την ανάγνωση

Πόλο

Β’ Εθνική: Οι αντίπαλοι του ΑΟΑΝ στο Final 8

Συνεχίστε την ανάγνωση

Υγρός Στίβος

Πράπα – Μυλωνάκη: Τελευταίο συμβούλιο – Έκλεισε ένας κύκλος με βαθιά συγκίνηση

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO