Connect with us

Κρητικοί εκτός... Κρήτης

Από τον Δαμανάκη στον Τζολάκη και στον Κουλιεράκη!

Μετά τον Γιάννη Δαμανάκη και τον Κωνσταντή Τζολάκη, ο Κωσταντίνος Κουλιεράκης μπήκε στο κλειστό κλαμπ των Χανιωτών που έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδας!

 

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ, ολοκληρώνοντας ιδανικά την φετινή εξαιρετική του σεζόν. Ο Χανιώτης αμυντικός κατέκτησε για πρώτη φορά στην καριέρα του τον συγκεκριμένο τίτλο μπαίνοντας σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ. Πιο συγκεκριμένα, μόνο τρεις Χανιώτες ποδοσφαιριστές έχουν στεφθεί πρωταθλητές Ελλάδας με τον Γιάννη Δαμανάκη να είναι ο πρώτος και ο Κωνσταντής Τζολάκης ο δεύτερος και πιο πρόσφατος μέχρι τον Κουλιεράκη.

Δαμανάκης ο… πρώτος

Ο Γιάννης Δαμανάκης έγινε ο πρώτος Χανιώτης που κατακτά πρωτάθλημα Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα ο μέσος που ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα του το 1970 από τον ΑΟ Χανίων και την ολοκλήρωσε το 1987 με τη φανέλα της ΕΑΡ, σημείωσε 242 συμμετοχές και 16 γκολ με την φανέλα του ΠΑΟΚ, με τον οποίο και κατέκτησε το πρωτάθλημα την σεζόν 1984-85. Ο ΠΑΟΚ τότε είχε εξασφαλίσει τον τίτλο στη Νέα Σμύρνη την προτελευταία αγωνιστική με ισοπαλία με τον Πανιώνιο, τερματίζοντας τρεις βαθμούς μπροστά από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Μάλιστα, αυτό ήταν το δεύτερο πρωτάθλημα στην ιστορία του ΠΑΟΚ.

Τζολάκης ο… πολυνίκης

Ο Κωνσταντής Τζολάκης είναι ο Χανιώτης με τις περισσότερες κατακτήσεις πρωταθλημάτων Ελλάδας αποτελώντας μέλος του ρόστερ του Ολυμπιακού στις τρεις σερί κατακτήσεις το 2020, το 2021 και το 2022. Ο 21χρονος γκολκίπερ που ξεκίνησε την πορεία του από τα τμήματα υποδομής του Πλατανιά, μπήκε από… νωρίς στις «κούπες» έχοντας μάλιστα ενεργό ρόλο κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού στο «three-peat» που έκανε ανάμεσα σε 2020 και 2022.

Κουλιεράκης ο… νεότερος

Από χθες (19/05) λοιπόν, ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης αποτελεί τον πιο πρόσφατο ποδοσφαιριστή από τα Χανιά που κατακτά το βαρύτιμο τρόπαιο. Παρότι απουσίασε λόγω καρτών από το μεγάλο ντέρμπι με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» που έδωσε τον τίτλο στον ΠΑΟΚ, ο Κουλιεράκης αποτελεί βασικό μέλος της φετινής πορείας του ΠΑΟΚ τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη.

Εθνική Ελλάδος

Δυσκολεύτηκε χωρίς την Παπαδάκη η Εθνική κόντρα στην Ιρλανδία

Συνεχίστε την ανάγνωση

Κρητικοί εκτός... Κρήτης

Ελεύθερος ο Χανιώτης Ντεντάκης από τον Λεβαδειακό

Συνεχίστε την ανάγνωση

Σούπερ Λιγκ

Ανανέωσε με τον Παναιτωλικό ο Μπελεβώνης

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO