Connect with us

Ακαδημίες

Τεράστιο διπλό με ανατροπή στο Ηράκλειο και πρωταθλήτρια Κρήτης η Κ16 των Χανίων!

Η Κ16 των Χανίων βρέθηκε με την… πλάτη στον τοίχο, αλλά κατάφερε μέσα σε τέσσερα λεπτά να γυρίσει το ματς στο Ατσαλένιο και να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο, που της έδωσε την πρόκριση για την επόμενη φάση!

 

Σε ένα τρομερό παιχνίδι που κρίθηκε στο φινάλε, η Μικτή Κ16 των Χανίων «άλωσε» το Ηράκλειο και το Ατσαλένιο παίρνοντας την πρωτιά στον όμιλο και μαζί την πρόκριση για την φάση των «16» του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Η ομάδα των Χανίων ήθελε μόνο νίκη για να βγει πρώτη στον όμιλο, και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, έκανε μία επική ανατροπή μέσα σε τέσσερα λεπτά και πήρε την πρωτιά.

Το παιχνίδι είχε μεγάλο ενδιαφέρον από το ξεκίνημα, με τις δύο ομάδες να παλεύουν για το γκολ που θα τις βάλει μπροστά στο σκορ. Στο 13’, ο Ταπανάρης έκανε ένα καλό σουτ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής με την μπάλα να περνάει άουτ, ενώ στο 16’, ήταν η σειρά του Γεωργιακάκη να απειλήσει, στέλνοντας την μπάλα πάνω από δοκάρια με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Στο 28’ το Ηράκλειο έφτασε μία ανάσα από το γκολ, με τον Καλογιαννάκη να κάνει το σουτ, τον Σοφιάκη να αποκρούει εντυπωσιακά, και τον Κωστάκη στη συνέχεια να μην μπορεί να ευστοχήσει από καλή θέση. Στο 40’ το Ηράκλειο άνοιξε το σκορ με τον Ψαρολογάκη, που εκμεταλλεύτηκε την ωραία ενέργεια του Βγόντζα. Στο δεύτερο ημίχρονο τα Χανιά ανέβασαν τις γραμμές τους ψάχνοντας να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, και όταν στο 57’ ο Τζιράκης αποβλήθηκε και άφησε το Ηράκλειο με δέκα παίκτες, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ακόμα περισσότερο τον ρυθμό τους.

Τα Χανιά βρήκαν αυτό που έψαχναν σκοράροντας στο 77’ με τον Γεωργιακάκη, που έβαλε ένα εντυπωσιακό γκολ και έβαλε ξανά στο παιχνίδι την ομάδα του. Στο 81’, τα Χανιά έφεραν τα άνω… κάτω στο παιχνίδι πραγματοποιώντας μία εντυπωσιακή ανατροπή με σκόρερ τον Ταπανάρη, που σκόραρε από κοντά μετά από γέμισμα του Καυκαλά και έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Το Ηράκλειο προσπάθησε στα εναπομείναντα λεπτά να βρει το γκολ της ισοφάρισης που θα του έδινε την πρόκριση, αλλά τα Χανιά διατήρησαν το προβάδισμά τους έως το φινάλε και πήραν ένα τεράστιο διπλό που τους έδωσε το εισιτήριο για την φάση των «16» του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Από την άλλη, η Μικτή Κ16 του Ηρακλείου θα περιμένει να δει αν θα βρεθεί ανάμεσα στις τρεις κορυφαίες δεύτερες ομάδες των 13 ομίλων, ώστε να δει αν θα συνεχίσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Μικτές Κ16 Ηράκλειο – Χανιά 1-2

Πανελλήνιο πρωτάθλημα προεπιλογής Εθνικών ομάδων: 6η αγωνιστική
Γήπεδο: Ατσαλένιο
Σκόρερ: 40’ Ψαρολογάκης / 77’ Γεωργιακάκης, 81’ Ταπανάρης
Αποβολές: 57’ Τζιράκης
Διαιτητής: Καλυβιανάκης (Ρέθυμνο)
Βοηθοί: Λιοδάκης, Τζανάκη (Ρέθυμνο)

ΕΠΣΧ

Κάτοχος διπλώματος UEFA B’ ο Καλαιτζίδης

Συνεχίστε την ανάγνωση

Α' ΕΠΣΧ

Επισκέφθηκε την ακαδημία της Σπάθας ο μικρός Γιαννάκης

Συνεχίστε την ανάγνωση

Ακαδημίες

3o Παγκρήτιο Camp Τερματοφυλάκων: Ο απολογισμός του πολυπληθέστερου camp τερματοφυλάκων στο νησί

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO