Connect with us

Ηράκλειο

«Έπνιξε» τον Πορφύρα μέσα στο Λίντο το Ηράκλειο

Σπουδαία νίκη με εξαιρετική εμφάνιση για το Ηράκλειο που επιβλήθηκε με 90-70 του Πορφύρα.

 

«Έπνιξε» τον Πορφύρα μέσα στο Λίντο το Ηράκλειο. Η ομάδα του Ηρακλείου πήρε ρεβάνς με 90-70 της ομάδας από τον Πειραιά και προχωράει με το 2-0 στην έναρξη του Β γύρου του πρωταθλήματος της National League 2.

Το σύνολο του Αλεξάνδρου Πετρακη πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο στο παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλο του.

Ανέβασε διαφορά ακόμα και στο +23 (87-64 39’) και με αφοπλιστικό τον Σταύρο Καμαρινο ο οποίος πέτυχε 26 πόντους με 8 τρίποντα (πέντε από αυτά στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης) κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη και να συνεχίσει να ελπίζει στην παραμονή της στην κατηγορία.

Την επόμενη εβδομάδα ο «ομιλος» έχει διπλή αγωνιστική μπροστά του, με την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου να αγωνίζεται στο Μαρούσι με αντίπαλο τη Νίκη και την Κυριακή (4/2) να ταξιδεύει στα Χανιά όπου και θα αντιμετωπίσει τον έτερο Κρητικό, ΑΟΚ Χανια.

Στο πρώτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού οι δυο ομάδες προχωρούσαν χέρι-χερι στο κλειστό του Λιντο με το Ηράκλειο να βγαίνει μπροστά με 6-4 (3’) και 15-12 (5’) όμως ο αντίπαλος στην εκπνοή με καλάθι του Λαμπροπούλου να κρατάει τα ηνία του σκορ με 22-23.

Παρόμοια κύλησε και η δεύτερη περίοδος με τους δυο διεκδικητές να εναλλάσσουν το προβάδισμα, αυτή τη φορά όμως η ολοκλήρωση των 10 λεπτών βρήκε το Ηράκλειο να προπορεύεται με ένα καλάθι διαφορά (42-40).

Η… επανάληψη δε θύμιζε σε τίποτα τα πρώτα είκοσι λεπτά της αναμέτρησης. Η ομάδα του Ηρακλείου  πίεσε έτρεξε και αφού έγραψε ένα επιμέρους 8-0 μπόρεσε να… λυθεί και να βάλει εκείνη τα όρια της στην αναμέτρηση. Μάλιστα με με όπλο της το τρίποντο (ευστόχησε σε 12καλάθια έξω από την γραμμή των 6,75 στα δυο τελευταία δεκάλεπτα) πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα είκοσι πόντων, το οποίο και κρατούσε στη μεγαλύτερη διάρκεια.

Απεγνωσμένα ο Πορφυρας, κυρίως με καλάθια του Ταγαρη προσπάθησε να επιστρέψει στο ματς, οι παίκτες του Ηρακλείου όμως παρέμειναν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι τους και με πρωταγωνιστή τον Καμαρινο (πρώτος σκόρερ από πλευράς Ηράκλειο) στην επίθεση και ομαδική δουλειά κατά μήκος του παρκέ κατάφεραν να κρατήσουν τη διαφορά. Έτσι η ομάδα μας κατάκτησε μια πολύ σημαντική νίκη με 90-70 και μαζί ψυχολογία και βαθμούς για την συνέχεια.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΠΟΡΦΥΡΑΣ 90-70
Τα δεκάλεπτα: 22-23, 42-40, 71-55, 90-70
Διαιτητές: Πλέγας-Κωστής-Γκαραβέλος (Τζωρτζάκης)

Ηράκλειο (Πετράκης – Ρυακιωτάκης): Μακράκης, Μαρης, Καμαρινος 26 , Πέτρου 17 (3), Κατσουρρι 12 (1), Μαρτίνα, Λεφης 12 (2), Καστανιώτης 14, Σαρρης 5 (1), Γενιτσαριδης, Πετράκης, Δαγαλακης 4.
Πορφυρας (Λειβάδης): Παπαγεωργιου 8 (2), Κυριακόπουλος 5 (1), Κωνσταντίνου 3 (1), Ταγαρης 26, Σιδέρης 3 (1), Καδηγιαννοπουλος 3 (1), Βλασσόπουλος, Λαμπρόπουλος 6 (1), Μαγούλας 7 (1), Συμεωνιδης 9.

Ηράκλειο

Πήρε την 7η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων το Ηράκλειο

Συνεχίστε την ανάγνωση

Ηράκλειο

Κόντρα στον Προμηθέα για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα η Κ18 του Ηρακλείου

Συνεχίστε την ανάγνωση

Ηράκλειο

Πανελλήνιο πρωτάθλημα μπάσκετ Εφήβων: Ξεκινάει την προσπάθειά του το Ηράκλειο

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO