Connect with us

Άλλα Σπορ

Σκέψεις για «λουκέτο» μέχρι νεωτέρας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο

Κρίσιμη σύσκεψη στο Μαξίμου για δραστικές αποφάσεις απέναντι στο φαινόμενο της οπαδικής βίας.

 

Με «συνταγή Θάτσερ» είναι πολύ πιθανό να κινηθεί ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, για τα δραματικά γεγονότα που συμβαίνουν στον ελληνικό αθλητισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, ο Κ. Μητσοτάκης εξετάζει το ενδεχόμενο να μπει «λουκέτο» σε όλες τις εκδηλώσεις του επαγγελματικού αθλητισμού (ποδόσφαιρο, βόλεϊ κ.λπ.) μέχρι νεωτέρας, με στόχο όλοι οι υπεύθυνοι να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την πάταξη της οπαδικής βίας.

Το θέμα συζητείται τώρα στο Μέγαρο Μαξίμου στην υπουργική σύσκεψη υπό τον Κ. Μητσοτάκη και οι οριστικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν στη συνέχεια.

Στη σημερινή διυπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, στη σκιά των επεισοδίων που σημειώθηκαν στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού την Πέμπτη το βράδυ και είχαν ως αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα, ο οποίος συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του, θα εξεταστούν όλα τα σενάρια, ακόμα και τα πιο ακραία όπως αυτά της αναβολής του πρωταθλήματος.

Το κλίμα στην κυβέρνηση είναι βαρύ καθώς το πρόσφατο χτύπημα προστέθηκε σε μια σειρά αιματηρών επεισοδίων οπαδικής βίας, με αποκοκρύφωμα τη δολοφονία του 29χρονου φίλαθλου της ΑΕΚ, Μιχ. Κατσουρή, τον περασμένο Αύγουστο από ναζί χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και ο πρωθυπουργός, επιστρέφοντας από τη Χάγη, θα κληθεί να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τα επόμενα βήματα.

Στην κυβερνητική σύσκεψη θα πάρουν μέρος οι υπουργοί Γ. Οικονόμου (Προστασίας του Πολίτη), Γ. Φλωρίδης (Δικαιοσύνης), Γ. Βρούτσης (Αθλητισμού), Στ. Παπασταύρου και Α. Σκέρτσος (Επικρατείας) και ο Γ. Μπρατάκος (υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ) και, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, θα συζητήσουν διεξοδικά για τις πρόσφατες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τις πιθανές προσθήκες που θα μπορούσαν να υπάρξουν. Αναλυτική συζήτηση αναμένεται να γίνει και για το επιχειρησιακό πλαίσιο δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας στα αθλητικά γεγονότα όπως, επίσης, και για το ενδεχόμενο περαιτέρω ελέγχων σε Συνδέσμους.

Στίβος

“Ποστάρισμα” σοκ απο την Κατερίνα Στεφανίδη: “Καταγγελία; Μήνυση; Δεν ξέρω προσπαθώ να σκεφτώ”

Συνεχίστε την ανάγνωση

Βόλεϊ

Ν. ΟΠΕΡ: Παραμένει στο Ρέθυμνο ο Γιώργος Τζανιδάκης

Συνεχίστε την ανάγνωση

Ξιφασκία

Πολύ καλή παρουσία οι Χανιώτες ξιφομάχοι στα “μικρά” Πανελλήνια Πρωταθλήματα

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO