Connect with us

Χανιά

Ταουσιάνης: Δίκαια είμαστε πρώτοι – Θα δούμε για μεταγραφή στόπερ τον Γενάρη

Σε μια μεγάλη και αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιάννης Ταουσιάνης στον τηλεοπτικό σταθμό “Νέα Τηλεόραση” μίλησε για τους στόχους του με τα Χανιά και το όραμα του για το αύριο του συλλόγου.

 

Ο Έλληνας τεχνικός φιλοξενήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο studio της “Νέας Τηλεόρασης” όπου αναφέρθηκε στο… πρέσινγκ του Γιώργου Βρέντζου για ν’ αναλάβει το τιμόνι των Χανίων, την συνεργασία με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Αντώνη Ροκάκη αλλά και τη νοοτροπία που τον χαρακτηρίζει.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Ταουσιάνης

Για την επιμονή του Γ. Βρέντζου: “Η ΠΑΕ Χανιά και η ομάδα των Χανίων, στην δική μου συνείδηση είναι μια ομάδα με αρκετή συμπάθεια που έχει πολυετή παρουσία στην Σούπερ Λιγκ 2 με πολύ καλές διαδρομές κάθε χρόνο, υπό την διοίκηση του Αντώνη Ροκάκη και ήταν σε εκτίμηση. Ο σημαντικός ρόλος, για να είμαι ειλικρινής, πέραν του ότι αποτελούσε τιμή για μένα η πρόταση των Χανίων, ήταν η επιρροή, το πρέσινγκ του Γιώργου και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, τα συναισθήματα που μου χάρισαν δεν μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα. Είχα κάποιον ενδοιασμό αφήνοντας την οικογένεια, ήταν δύσκολο να μετακομίσω όμως πραγματικά ήταν τόσο ασφυκτική πίεση που δέχτηκα από τον Γιώργο. Και όταν ένας άνθρωπος σου δείχνει τέτοια εκτίμηση, αυτό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο και είναι ένας άνθρωπος που θα σκάσει αν δεν καταφέρει αυτό που βάζει στο μυαλό του.

Για τον Αντώνη Ροκάκη: “Αυτό που εισέπραττα ήταν μόνο θετικά. Και μόνο που έχει μια ομάδα σε μια κατηγορία με λίγα έσοδα, που να παρουσιάζει τόσο καλά αγωνιστικά σύνολα και κατά κοινή ομολογία ότι υπάρχουν μόνο καλά πράγματα, ήταν πολύ σημαντικό για μένα για να πάρω την απόφαση σε συνδυασμό με όλα όσα είχα στο μυαλό μου ως εικόνα για την ομάδα, έφτασε ο χρόνος να τα δω και στην πράξη. Ένα μεγάλο μυστικό σε έναν οργανισμό είναι και οι ανθρώπινες σχέσεις. Ο Αντώνης Ροκάκης είναι ένας άρχοντας και ο Γιώργος Βρέντζος καταφερτζής”.

Για τις σχέσεις που επικρατούν σε μια ομάδα: “Είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα να υπάρχουν καλές συνθήκες σε έναν οργανισμό, είναι σημαντικό να δουλεύεις αναπόσπαστος”.

Για την στιγμή που ανέλαβε τα Χανιά: “Είμαι πολύ τυχερός γιατί δεν αντιμετώπισα ιδιαίτερες δυσκολίες ώστε να περάσω, μαζί με τους συνεργάτες μου, τις σκέψεις που είχαμε. Βρήκαμε μια ομάδα που ήταν σε πολύ καλό επίπεδο για τις βασικές αρχές, υπό την καθοδήγηση Μαναρώλη, Λαμπράκη, βρήκα παίκτες που είχαμε συνεργαστεί στον Εργοτέλη και η αλήθεια είναι πως η εφαρμογή των σκέψεων που είχαμε ήρθε γρηγορότερα από ότι περίμενα και εγώ. Αυτό φάνηκε με την πορεία που έγινε στον δεύτερο γύρο”.

Για το αν μπήκαν οι βάσεις για την φετινή σεζόν: “Πολλές φορές το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που το αποτέλεσμα του κρίνεται και από αστάθμητους παράγοντες. Έχουμε ευτυχήσει να πατήσουμε γερά, σίγουρα είναι συνέχεια της προσπάθειεας που έγινε πέρυσι και για αυτόν τον λόγο είχα πάρει την απόφαση να κατέβω νωρίτερα ώστε να έχουμε αυτό το μεταβατικό στάδιο των δύο μηνών και να δούμε πως θα στελεχώσουμε την ομάδα για την φετινή σεζόν“.

Για το πλάνο αξιοποίησης νεαρών παικτών από τα Χανιά: “Έχουμε παιδιά γιατί διαθέτουν την αξία και την ικανότητα να βρίσκονται στην πρώτη ομάδα. Θέλει πάντα υπομονή και να κρίνουμε πότε είναι η ώρα για να χρησιμοποιηθούν. Ήδη η διαφορά σε αγωνιστική ετοιμότητα σε σχέση με πέρυσι είναι μεγάλη και έχουν εξελιχθεί. Και να είστε σίγουροι πως και εγώ στην δική μου σκέψη, όταν θα θεωρησουμε και θα κρίνουμε ότι ήρθε η ώρα για να πάρουν τον χρόνο τους τότε θα γίνει. Έχει να κάνει με τον βαθμό ετοιμότητας τους και όταν το κρίνουμε εμείς τότε δεν θα αργήσουμε και θα συμβεί”.

Για το κλίμα στην ομάδα: “Εγώ θέλω να βλέπω χαρούμενους ποδοσφαιριστές και είναι ιερό πράγμα για μένα. Πάντα υπάρχουν ρόλοι μέσα σε ένα σύνολο αλλά πάντα κάτω από την ομπρέλα της δικαιοσύνης και του σεβασμού”.

Για τις αθλητικές εγκαταστάσεις των Χανίων:Η καθημερινότητα είναι πολύ σπουδαίο πράγμα για κάποιον και είναι πολύ σημαντική για μια ομάδα που θέλει να παίζει κυρίαρχο ποδόσφαιρο. Για να συμβεί αυτό την μέρα του αγώνα, πρέπει να έχουμε κάποια εδομένα και αυτά είναι ο καλός αγωνιστικός χώρος, τα καλά αποδυτήρια. Αυτήν την στιγμή είμαστε σε ικανοποιητικό επίπεδο, κάναμε βήματα από πέρυσι και αυτό ήταν ένα κομμάτι της εξέλιξης. Η διοίκηση έδειξε μεγάλη διάθεση και βρισκόμαστε σε πολύ καλό επίπεδο. Στα Περιβόλια ο αγωνιστικός χώρος είναι σε πολύ καλό επίπεδο επίσης“.

Για τον βόρειο όμιλο: “Οι δύο ομίλοι έχουν μια ανομοιογενή εικόνα. Στον Βορρά ο Λεβαδειακός φαντάζει το μεγάλο φαβορί, έχει το πληρέστερο ρόστερ για να μην πω ότι είναι πιο πλήρες από πέρυσι. Υπάρχει η Λάρισα λόγω μεγέθους, λόγω προπονητή, λόγω δυναμικής. Τόσο ο Νιόπλιας, όσο και ο Δερμιτζάκης είναι μεγάλα μεγέθη για την κατηγορία και η τρίτη ομάδα είναι η Νίκη Βόλου, μιλώντας για την τωρινή χρονική στιγμή”.

Για το νότιο όμιλο: “Στο Νότιο όμιλο είναι διαφορετικά τα πράγματα, είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και οι τέσσερις ομάδες είναι που θα έχουν τον πρώτο λόγο, μέχρι το τέλος, για την διεκδίκηση της ανόδου“.

Για το ότι τα Χανιά σκοράρουν στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα: “Το ποδόσφαιρο δεν είναι μαθηματικά, δεν εξηγούνται από μια πράξη μόνο. Μπορεί να είναι ένα τυχαίο γεγονός και για αυτόν τον λόγο, για μένα, τα στατιστικά σου δίνουν κάποιες πληροφορίες και χρειάζονται σωστή ανάλυση η παρουσία τους“.

Για τα Χανιά: “Έχουμε πάει καλά μέχρι τώρα, οι παίκτες μας έχουν γεμίσει ωραίες ποδοσφαιρικές στιγμές, έχουμε κάνει μεγάλες νίκες και δείχνουμε ότι δίκαια βρισκόμαστε εκεί που είμαστε”.

Για την ήττα στην Ρόδο: “Ήταν κάτι ξένο για εμάς γιατί δεν είχε συμβεί ξανά τους προηγούμενους επτά μήνες. Όμως στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει τίποτα σίγουρο, μπορεί να μιλάμε για μέρες και να μην καταλήξουμε σε απόφαση αλλά να συμβεί και το αντίθετο. Ήταν η μέρα που ήταν κάτι ξένο για εμάς, όλοι το καταλάβαμε πως κάτι δεν πήγε καλά όμως επειδή είναι πολύ σημαντικό σε έναν οργανισμό να υπάρχουν σταθερές, ο σεβασμός του ενός προς τον άλλον, η πίστη των πολλών στους πολλούς. Ήταν μια κακή μέρα στην δουλειά γιατί την επόμενη μπήκαμε στην διαδικασία να μην παρατηρηθεί ξανά αυτό και πάμε στο επόμενο βήμα”.

Για την διαχείριση που έγινε μετά: “Στον οργανισμό των Χανίων γνωρίζουμε που βαδίζουμε, ξεπεράστηκε γιατί έχουμε σοβαρές σταθερές. Όχι ότι συνέβαλα σε αυτό εγώ ή οι συνεργάτες μου, οι παίκτες το ξεπέρασαν, η διοίκηση και υπάρχει μια σχέση που βασίζεται σε αυτές τις αρχές”.

Για το αν είναι αδικημένοι οι Έλληνες προπονητές: “Πάρα πολύ και το λέω αυτό, στα 51 μου μπορώ να αξιολογήσω πράγματα. Έχουμε εξαιρετικούς Έλληνες προπονητές, η νοοτροπία του Έλληνα παράγοντα και των φιλάθλων είναι που τους αδικεί. Στα γκρουπ της ΟΥΕΦΑ φαίνεται τι ταλέντο έχει ο Έλληνας προπονητής και πολλές φορές κατηγορείται για την έλλειψη οργάνωσης αλλά δεν του δίνεται η εμπιστοσύνη για να του δείξει αυτήν την ικανότητα. Δυστυχώς στην Ελλάδα τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, παράδειγμα πρόσφατο το ματς της ΑΕΚ με την Μαρσέιγ και δεν μπορεί να βρεθεί άνθρωπος να πει ότι είναι δυσαρεστημένος από την εικόνα που είδε, θεμιτό είναι να προκαλεί στενοχώρια το αποτέλεσμα. Το θέμα είναι τα κριτήρια που αξιολογείς. Συνήθως στα Χανιά η μάζα έχει κριτήριο, ηττηθήκαμε από τον ΟΦΗ αλλά ο κόσμος μας χειροκρότησε και καλώς μας χειροκρότησε γιατί δεν αξίζαμε την ήττα αλλά παλέψαμε αρκετά”.

Για το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης των Χανίων τον ερχόμενο Γενάρη: “Εγώ αυτήν την στιγμή σκέφτομαι το παιχνίδι της Κυριακής. Αν κρίνουμε πως στα πλαίσια της εξέλιξης μας ότι εντάσσεται η ενίσχυση μας τότε θα το δούμε. Για την ώρα, έχουμε μια απουσία ενός κεντρικού αμυντικού και την δεδομένη χρονική στιγμή ίσως χρειαζόταν ακόμα ένας στόπερ. Ξαναλέω όμως πως αν για την εξέλιξη μας κρίνουμε ότι πρέπει να σκεφτούμε μεταγραφικά, τότε θα το κάνουμε”.

Χανιά

Ολοκληρώνουν 2 ή 3 μεταγραφές μέχρι το τέλος της εβδομάδας τα Χανιά

Συνεχίστε την ανάγνωση

Χανιά

Πρόταση σε Ματάους για παραμονή

Συνεχίστε την ανάγνωση

Σούπερ Λιγκ 2

Τέλος για τα Χανιά ο Μαζουλουξής, επέστρεψε στην Κηφισιά

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO