Connect with us

Μπάσκετ

Στο παιχνίδι της διεκδίκησης του Προολυμπιακού τουρνουά η Ελλάδα!

Η Ελλάδα κατέθεσε υποψηφιότητα για το Προολυμπιακό Τουρνουά του 2024.

 

Ήδη κατατέθηκε το σχετικό αίτημα στην FIBA, ενώ θα κατατεθεί και ένας πλήρης φάκελος, με τις πιθανότητες να ανατεθεί η διοργάνωση στην Ελλάδα να είναι πολύ καλές.

Άλλωστε οι σχέσεις ΕΟΚ και παγκόσμιας ομοσπονδίας είναι εξαιρετικές και η συνεργασία τους πετυχημένη, με την ανάθεση διοργανώσεων όπως το Ευρωμπάσκετ Γυναικών του 2025 και διοργανώσεις μικρών εθνικών ομάδων σχεδόν κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα.

Το ΣΕΦ, το κλειστό των Άνω Λιοσίων και το ΟΑΚΑ είναι τα επικρατέστερα γήπεδα για να φιλοξενήσουν τη διοργάνωση, που θα γίνει 2-7 Ιουλίου, με την έδρα του Ολυμπιακού να είναι η επικρατέστερη, ειδικά μετά και την αύξηση της χωρητικότητάς της. To ΟΑΚΑ, που αποτελεί την έδρα της Εθνικής ομάδας εδώ και δεκαετίες, δύσκολα θα είναι διαθέσιμο λόγω των εργασιών ανακαίνισης που θα κάνει ο Παναθηναϊκός έχοντας πάρει τη χρήση του για 49 χρόνια.

Η ΕΟΚ έχει εκπονήσει ένα συγκεκριμένο πλάνο για την κάλυψη του κόστους, που είναι μεταξύ 2,5-3 εκατ. ευρώ και φέρεραι να έχει εξασφαλίσει τα κονδύλια για την άρτια διοργάνωση του τουρνουά. Τα έξοιδα θα καλυφθούν από δικούς τους πόρους, χορηγίες και με μια μικρή συμμετοχή από το κράτος.

H FIBA θα επιλέξει τους επόμενους μήνες τις τέσσερις εκλεκτές πόλεις που θα χαρίσουν τα τέσσερα τελευταία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η παγκόσμια ομοσπονδία θα ήθελε ιδανικά να ανατεθούν τα τέσσερα προολυμπιακά τουρνουά σε τέσσερις ηπείρους, ωστόσο το πιθανότερο είναι να διεξαχθούν τουλάχιστον δύο στην Ευρώπη (το 2021 είχαν γίνει τρία στην Ευρώπη). Η Ισπανία έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον, ενώ ακούγονται επίσης ως υποψήφιες η Σλοβενία και η Λετονία.

Μπάσκετ

Μπαίνει στη μάχη του Προολυμπιακού η Εθνική

Συνεχίστε την ανάγνωση

Εθνική Ελλάδος

Δυσκολεύτηκε χωρίς την Παπαδάκη η Εθνική κόντρα στην Ιρλανδία

Συνεχίστε την ανάγνωση

Μπάσκετ

Σπανούλης: «Είμαστε έτοιμοι, σκεφτόμαστε μόνο το παιχνίδι της Τετάρτης»

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO