Connect with us

Παρασκήνιο

Ο κριτική του “Πρωταθλητή” για την κλήρωση δεν άρεσε στη SL2 – Το καυτό σχόλιο και η απάντηση της διοργανώτριας

Την αντίδραση της Super League 2 έφερε άρθρο της eφημερίδας Πρωταθλητής, καθώς μέσω της διευθύντριας τύπου της 2ης κατηγορίας, υπήρξε αντίδραση – απάντηση, σχετικά με το πολύκροτο θέμα της κλήρωσης και τον ντόρο που ακολούθησε – Διαβάστε τα άρθρα, αλλά και την απάντηση της SL2.

 

Η κλήρωση της Super League 2 σήκωσε… πολλή κουβέντα και αυτή αποτυπώθηκε και από τον τύπο (γραπτό και ηλεκτρονικό) με αρκετά μέσα να σχολιάζουν την… παγκόσμια πρωτοτυπία, σε έναν όμιλο με ζυγό αριθμό ομάδων, να μην υπάρχει μια ισορροπία ανάμεσα στα εντός και εκτός παιχνίδια που θα δώσουν κάποιες ομάδες. Όχι όλες όμως.

Ένα από τα άρθρα που σχολίασαν την κλήρωση, ήταν αυτό του Νίκου Γυρνά στον “Πρωταθλητή”, άρθρο που μάλιστα έφερε την αντίδραση από την Super League 2, με την διευθύντρια ενημέρωσης της Λίγκας, Κωνσταντίνα Μαργαρίτη, να απαντά και να δίνει διευκρινίσεις, που ωστόσο δεν απάντησαν πλήρως τα ερωτήματα.

Σας παραθέτουμε το άρθρο του “Πρωταθλητή” από την Τετάρτη (13/9), την αντίδραση της SL2, αλλά και τη νέα απάντηση από την εφημερίδα.

Διαβάστε και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:

ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ… ΑΡΜΟΝΙΑ ΕΠΟ ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 2

Γκάφες, ανικανότητα, αλλά και… αυτογκόλ

Η γλώσσα, ακόμη και η τόσο πλούσια σε όρους ελληνική, αδυνατεί πλέον να αποδώσει στο πραγματικό της μέγεθος την κατάσταση που επικρατεί σε βασικούς φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και κυρίως, βέβαια, στην ΕΠΟ και στη Σούπερ Λιγκ 2.

Ίσως η εξήγηση περί γκάφας να είναι και η πιο ανώδυνη. Η πιο βολική. Τόσο για τους υπαίτιους, όσο και για εμάς που προσπαθούμε να βγάλουμε ένα έστω υποτυπώδες συμπέρασμα.

Τα… χτυπήματα είναι απανωτά.

Οι υπεύθυνοι της Εθνικής Ομάδας μόνο που δεν πανηγύρισαν για το γεγονός ότι στην Ολλανδία δήθεν συμπλήρωσαν κάρτες βασικές μονάδες και θα είχαν έτσι τη δυνατότητα να εκτίσουν την ποινή της μίας αγωνιστικής στο πιο εύκολο παιχνίδι του ομίλου απέναντι στο Γιβραλτάρ. Μόνο που αγνοούσαν τον κανονισμό. Ποινή μιας αγωνιστικής επισύρουν στα προκριματικά οι τρεις κίτρινες κάρτες και όχι οι δύο. Συνεπώς, κανείς δεν… ξετιμωρήθηκε την περασμένη Κυριακή.

Η αλήθεια είναι ότι το θέμα μπορεί και να έχει κουκουλωθεί εάν δεν προέκυπτε ένα tweet από αναλυτή ολλανδικής στοιχηματικής εταιρείας, ο οποίος ανέφερε δημοσίως αρκετές ώρες πριν από την έναρξη του κυριακάτικου αγώνα ότι δεν υπάρχει ποινή για τους Τσιμίκα, Μάνταλο, Μπακασέτα και Σιώπη. Είχε επισυνάψει, μάλιστα, και το σχετικό κανονισμό από την ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ.

Η ανακοίνωση – αντίδραση της ΕΠΟ με την παραδοχή της γκάφας δεν έκανε κάτι περισσότερο από το να επιβεβαιώσει την εικόνα που όλοι έχουμε για τον τρόπο, με τον οποίο λειτουργεί η Ομοσπονδία.

Λίγες ώρες αργότερα η ΕΠΟ ενημέρωνε ότι δεν είναι σε θέση να φέρει ξένους διαιτητές στα ντέρμπι, αλλά εντός της ίδιας ημέρας υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση, λόγω των αντιδράσεων που προκλήθηκαν και της επιστολής που η Σούπερ Λίγκα απέστειλε απευθείας στον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ.

Οι παλινωδίες συνεχίζονται – αποτελούν άλλωστε καθημερινό φαινόμενο. Έκπτωτοι παράγοντες να προεδρεύουν σε επιτροπές της Ομοσπονδίας, ενώ με πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε τα αποτελέσματα του οικονομικού ελέγχου τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα εκατομμύρια ευρώ που μπαίνουν στα ταμεία της ΕΠΟ προερχόμενα από τη Σούπερ Λιγκ 1.

Σε απόλυτη αρμονία με την Ομοσπονδία, η Σούπερ Λιγκ 2 ξεκινάει(😉 με τις χειρότερες προϋποθέσεις. Με μια κλήρωση – φάντασμα, που για πολλούς είναι παράτυπη!

Οι αθεόφοβοι κατάφεραν στο νότιο όμιλο των 12 ομάδων, να μην έχουν όλες οι συμμετέχουσες αναλογία 6-5 και το αντίστροφο στους εντός κι εκτός έδρας αγώνες τους ανά γύρο. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο κλήρωση ηλεκτρονική, χειροκίνητη ή όπως αλλιώς θέλει να την πει κανείς, που συνδυασμός 12 ομάδων (6 ματς σε 11 αγωνιστικές ανά γύρο) να βγάζει αναλογία 7-4, στη Σούπερ Λιγκ 2 το κατάφεραν! Και τα Χανιά θα δώσουν στον πρώτο γύρο 7 αγώνες εκτός έδρας και μόλις 4 εντός!

Τους πρώτους ψιθύρους, που τις τελευταίες ώρες εξελίσσονται σε φωνές, που φτάνουν μέχρι και σε ένσταση, ενισχύουν ακόμη δύο δεδομένα: Το γεγονός ότι ο τελικός καταρτισμός των ομίλων είχε διαρρεύσει και δημοσιευτεί μάλιστα αρκετές ώρες προτού καν ξεκινήσει η σχετική συζήτηση. Και κυρίως ότι τα σάιτ που δημοσίευσαν τα αρχικά αποτελέσματα της κλήρωσης, εμφάνισαν στον πρώτο γύρο την αναμέτρηση Χανιά – Ολυμπιακός Β’ , ενώ στη συνέχεια ως… δια μαγείας μοιράστηκε πρόγραμμα με Ολυμπιακός Β’ – Χανιά!

Μπερδεύτηκαν; Ήταν ακόμα μια γκάφα; Ή μήπως πρόκειται για… αυτογκόλ ικανό να εκθέσει ακόμα περισσότερο τη διοίκηση Μαρτσούκου;

Η απάντηση της Super League 2:

Αγαπητοί κύριοι,

Προς αποκατάσταση της αλήθειας του σχολίου που δημοσιεύετε στη σελίδα 2 της εφημερίδας σας με τίτλο Γκάφες, ανικανότητα και… αυτογκόλ του κυρίου Νίκου Γυρνα, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Η κλήρωση μεταδόθηκε απευθείας από τη σελίδα Instagram της διοργανώτριας όπου προβλήθηκαν όλες οι αγωνιστικές.

Την ηλεκτρονική κλήρωση του Πρωταθλήματος της Super League 2, διενήργησε η εταιρία Galanis Sports Data, η οποία γνωρίζετε καλά πως έχει δώσει εδώ και δεκαετίες τα διαπιστευτήριά της στις κληρώσεις των επαγγελματικών και ερασιτεχνικών κατηγοριών. Πρόκειται για την ίδια εταιρία που διενήργησε τη φετινή κλήρωση της SL1 ακολουθώντας ακριβώς την ίδια μεθοδολογία.

Μέσα σε πέντε λεπτά μοιράστηκε από το αγωνιστικό μας τμήμα το ετήσιο πρόγραμμα Α’ και Β’ ομίλου. Σχετική κόπια εννοείται πως πήραν και μελέτησαν όλοι οι πρόεδροι και εκπρόσωποι ομάδων, συμπεριλαμβανομένων και των εκπροσώπων της ΠΑΕ Χανιά αλλά και του Παναθηναϊκού που έχει αντίστοιχο πρόγραμμα στον Β γύρο.

Ακολούθως από τη Διεύθυνση Επικοινωνίας εστάλη στα ΜΜΕ, το πρόγραμμα ηλεκτρονικά, προκειμένου να μην αναμένουν την ανάρτηση στην ιστοσελίδα και να γίνει γρηγορότερα η δημοσίευσή του.

Οσον αφορά ψιθύρους και λάθη, στα οποία αναφέρετε ο κύριος Γυρνας οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε την πάγια θέση μας. Ο χώρος που φιλοξένησε το Δ.Σ. και την Κλήρωση του Πρωταθλήματος ήταν ανοιχτό στους δημοσιογράφους και όσοι παρευρέθηκαν είχαν την πολυτέλεια του ρεπορτάζ, χωρίς να παρέμβει κανείς από τη διοργανώτρια αρχή στο έργο τους. Το αν κάποιοι συνάδελφοι, ρίσκαραν και δημοσίευσαν στοιχεία (εκ των οποίων άλλα αποδείχθηκαν αληθή και άλλα λανθασμένα -βέβαια μόλις αντιληφθήκαμε το λάθος στην 10η αγωνιστική, καλέσαμε την ιστοσελίδα για να διορθωθεί), αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορεί να αφορά τη Διοργανώτρια Αρχή. Αντίθετα αυτό που αφορά τη Super League 2 είναι η διαχρονική αρχή να υπερασπιζόμαστε την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος σε καθεστώς απόλυτης ελευθερίας.

Θα παρακαλούσαμε να αποκατασταθεί άμεσα η αλήθεια.

Με εκτίμηση

Κωνσταντίνα Μαργαρίτη

Διευθύντρια Ενημέρωσης Super League 2.

 

Η νέα απάντηση του “Πρωταθλητή”

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ «ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE 2»

Παραμένει στον… αέρα το πιο σοβαρό ερώτημα

Αφού ξεκαθαρίσω ότι ο τίτλος (Γκάφες, ανικανότητα και… αυτογκόλ) αφορούσε τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες ΚΑΙ στην Εθνική Ομάδα, για αυτό άλλωστε το σχόλιο ξεκινούσε με την ΓΚΑΦΑ των δήθεν τιμωρημένων διεθνών, ως προς την απάντηση της Super League 2, έχω να ανταπαντήσω τα εξής:

Πρόκειται για τη δική σας «αλήθεια». Διότι το πιθανότερο είναι να μην πάρουμε ποτέ ξεκάθαρες απαντήσεις στο πιο καίριο ερώτημα: Πώς γίνεται σε ένα πρωτάθλημα 12 ομάδων, με δύο γύρους των 11 αγωνιστικών, να μην έχουν όλες αναλογία 6-5 ή 5-6 εντός-εκτός έδρας;

Όσο κι αν έψαξα, δεν βρήκα διοργάνωση με 12 ομάδες, όπου δύο εξ αυτών να έχουν αναλογία 4-7 ή 7-4, όπως συνέβη με τα Χανιά (7 εκτός έδρας αγώνες στον α’ γύρο) και τον ΠΑΟ Β’ στην πρόσφατη κλήρωση της Super League 2. Στο παραπάνω ερώτημα δεν έλαβα απάντηση. Και το πιο ενδιαφέρον στην ιστορία είναι ότι ούτε οι επιτελείς της ομάδας των Χανίων – εξ’ όσων πληροφορήθηκα – εισέπραξαν ΠΕΙΣΤΙΚΗ εξήγηση από την εταιρεία που είχε αναλάβει τη διενέργεια της κλήρωσης. Αρχικά, μάλιστα, ενημερώθηκαν ότι «εξ ορισμού υπάρχει 7-4 σε πρωτάθλημα 12 ομάδων», αλλά όταν αντέκρουσαν το συγκεκριμένο επιχείρημα με παραδείγματα από το πρόσφατο και πιο μακρινό παρελθόν, δεν έλαβαν απάντηση. Δεν αποκλείω, βέβαια, να ανακαλυφθεί κάποια στιγμή μια εξήγηση. Στατιστική είναι αυτή…

Σε ό,τι αφορά την ανοιχτή διαδικασία, η αλήθεια είναι ότι ουδείς ενημερώθηκε για το παραμικρό, προτού ξεκινήσουν να εμφανίζονται οι αγωνιστικές. Το γεγονός ότι δεν υπήρξε επί τόπου αντίδραση από στέλεχος κάποιας ΠΑΕ, ασφαλώς και τους καθιστά συνυπεύθυνους. Η αδράνειά τους, όμως, σε καμία περίπτωση δεν ξεκαθαρίζει ένα θολό τοπίο.

Παρασκήνιο

«Δεν είναι πλέον όνειρο τρελό, είναι πραγματικότητα» – Η παρακάμερα του ερυθρόλευκου θριάμβου

Συνεχίστε την ανάγνωση

Παρασκήνιο

Forbes: Αυτή είναι η λίστα με τους 50 πιο ισχυρούς Έλληνες εφοπλιστές – Που βρίσκονται Μαρινάκης, Αλαφούζος, Ηλιόπουλος, Μελισσανίδης

Συνεχίστε την ανάγνωση

Παρασκήνιο

Τα συγχαρητήρια του ΠΣΑΠΠ στον Τζανή

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO