Connect with us

Πόλο

Πρεμιέρα με περίπατο επί της Ν. Αφρικής (24-2) η Εθνική Γυναικών στο Παγκόσμιο

Με το… δεξί μπήκε στο πρώτο της παιχνίδι για τον Γ’ όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Φουκουόκα η Εθνική Ομάδα Γυναικών στο πόλο, καθώς επιβλήθηκε με το εντυπωσιακό 24-2 της Νοτίου Αφρικής και έδειξε από νωρίς της διαθέσεις της.

 

Περίπατος, όπως αναμενόταν. Η Εθνική μας ομάδα Υδατοσφαίρισης των Γυναικών, ξεκίνησε με το εντυπωσιακό 24-2 επί της Νότιας Αφρικής στο πρώτο της παιχνίδι στον Γ’ όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Φουκουόκα. Την Τρίτη (18/7) στις 07:30 (ΕΡΤ 3) θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή που ξεκίνησε με βαριά ήττα (27-1) από την Ιταλία. Το παιχνίδι βεβαίως απέναντι στην Ιταλία τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας (04:30) της Πέμπτης 20/7 θα κρίνει την πρωτιά στον όμιλο, κάτι πάρα πολύ σημαντικό για τη συνέχεια.

Η Αλεξία Καμμένου είχε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνει τις δοκιμές της σε ένα επίσημο παιχνίδι. Δοκιμές σε επίθεση και άμυνα. Γρήγορα η Εθνική μας ξέφυγε στο σκορ που άρχισε να παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Η Ελλάδα προηγήθηκε 4-0 και τότε δέχθηκε το πρώτο της τέρμα, και μετά πάλι ένα σερί 7-0 για να ξαναδεχτεί γκολ. Η Νότια Αφρική δεν είχε πάλι αυτή τη χαρά…Ούτε με πέναλτι καθώς στα 11 δευτερόλεπτα από τη λήξη το χτύπημα της Βέρφιλντ απέκρουσε η Χρυσή Διαμαντοπούλου.

Πολύ αποτελεσματική η άμυνά μας, δεν δέχθηκε τέρμα ακόμη και όταν έπαιξε με δυο παίκτριες λιγότερο στα μέσα του β’ οκτάλεπτου. Και επιθετικά, γκολ με κάθε τρόπο. Σκόραραν όλα τα κορίτσια εκτός από την Διαμαντοπούλου που έπαιξε σε όλο τον αγώνα. Διαφορά επιπέδου, διαφορά στόχων και φιλοδοξιών.

Σημειολογικά, η Ειρήνη Νίνου ήταν αυτή που σημείωσε το πρώτο τέρμα της Εθνικής μας σε αυτή τη διοργάνωση, που όλοι θέλουμε να φθάσει όσο πιο ψηλότερα γίνεται. Όσο πιο μακριά…Οι φιναλίστ του τελικού άλλωστε, κλείνουν από τώρα θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Γιατί όχι;

Πολυτιμότερη παίκτρια του αγώνα αναδείχθηκε η Ελευθερία Πλευρίτου.

ΕΛΛΑΔΑ- ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ 24-2

Τα οκτάλεπτα: 7-1, 6-1, 6-0, 5-0

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου (6/8 αποκρούσεις), Ελευθερία Πλευρίτου 4, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ξενάκη 3, Νίνου 3, Τριχά 3, Σιούτη 1, Βασιλική Πλευρίτου 1, Φουντωτού 4, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Σταματοπούλου.

ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ (Νίκολα Μπάρετ): Μάρτινς, Μακντόναλντ, Θόρντον-Ντιμπ, Μοτάου, Σιλένο 1, Μίλερ, Τζένουαρι, Ζόντο 1, Βέρφιλντ, ΜακΛίοντ, Μίτσαμ, Τόμπσον, Γκάντο.

Πόλο

Αήττητη στoυς “8” του κόσμου η Εθνική κορασίδων με Κουνδουράκη και Πασβάντη

Συνεχίστε την ανάγνωση

Πόλο

Στην 3η θέση στο “Thetis Cup” η Εθνική Γυναικών, ήττα από Ουγγαρία

Συνεχίστε την ανάγνωση

Πόλο

Το «2 στα 2» η Εθνική Γυναικών, με εξαιρετική την Μυριοκεφαλιτάκη | pics

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO