Connect with us

Στίβος

Σάρωσε και πάλι ο “Ελευθέριος Βενιζέλος” – Πρωταθλητής Ελλάδος στο στίβο!

Ο χανιώτικος σύλλογος κατέκτησε τη κορυφή στους Άνδρες και τη δεύτερη θέση στις γυναίκες στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών που ολοκληρώθηκε χθες στο Βόλο και ήταν και φέτος μια μεγάλη γιορτή για τον ελληνικό στίβο.

 

Έπεσε χθες, η αυλαία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανδρών/Γυναικών που έγινε στον Βόλο, με τον Γ.Σ. ¨Ελ Βενιζέλος¨ να θριαμβεύει.

Ο σύλλογος από τα Χανιά αναδείχθηκε νικητής στους Άνδρες με 140,5 βαθμούς και άφησε αρκετά πίσω του τον Ολυμπιακό με 117 και στην τρίτη τον ΑΣΣ Αλέξανδρο Μακεδονίας με 101.

Στις γυναίκες, ο ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος πήρε τη δεύτερη θέση με 81 βαθμούς, μόλις 4 λιγότερους από ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίαςπ ου έφτασε στη νίκη με 85. Στην τρίτη θέση ισοβάθμησαν ο ΓΣ Ηλιούπολης και η Πυγμή Ευόσου με 73.

Παράλληλα, ο ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν πρώτος στη συνολική βαθμολογία και φυσικά πρώτος επαρχιακός σύλλογος επιδεικνύοντας την ισχύ του στον Ελληνικό στίβο.

Η ενημέρωση από τον “Ελ.Βενιζέλο” μετά την διεξαγωγή των αγώνων της δεύτερης μέρας

Συνέχεια για τα μετάλλια από τους αθλητές και τις αθλήτριες του ΓΣ Ελ.Βενιζέλος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών και Κ23 που ολοκληρώθηκε στον Βόλο. Ο Χανιώτικος σύλλογος αναδείχτηκε πρωταθλητής στην κατηγορία των ανδρών, 2ος στην κατηγορία των γυναικών και πρώτος στην γενική ενώ κατέκτησε και τους τίτλους του καλύτερου επαρχιακού συλλόγου.

Κατά την διάρκεια της 2ης ημέρας τα κέρδισαν:
Χρυσό η Σταματία Σκαρβέλη και ασημένιο η Σταυρούλα Κοσμίδου στην σφυροβολία. 

Η σφυροβολία των Γυναικών ήταν το αγώνισμα με το οποίο άνοιξε το πρόγραμμα της δεύτερης και τελευταίας ημέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών/Γυναικών στην πόλη του Βόλου.

Η Σταματία Σκαρβέλη (ΓΣ Ελευθέριος) έφτασε στην πέμπτη της νίκη στη διοργάνωση κάνοντας έναν ακόμη καλό αγώνα. Η αθλήτρια ολοκλήρωσε με καλύτερη βολή στα 68,83 μ. στην έκτη της προσπάθεια κι έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Η 28χρονη θα αναχωρήσει τις επόμενες ημέρες για τις ΗΠΑ και θα επιστέψει στην Ελλάδα στις αρχές Αυγούστου, προκειμένου να κάνει το τελευταίο κομμάτι της προετοιμασίας της πριν το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης. Η Σκαρβέλη είχε ακόμη έγκυρες βολές στα 65,95 μ., 66,15 μ. και 67,51 μέτρα.

Η Σταυρούλα Κοσμίδου (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) λίγες ημέρες πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 κατέλαβε την δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με καλύτερη βολή στα 61,49 μέτρα. Η αθλήτρια αναχωρεί την Τρίτη για το Έσπο, εκεί όπου με εφόδιο το φετινό της 66,16 μ. θα διεκδικήσει μια θέση στον τελικό.

Το χάλκινο μετάλλιο κρατούσαν οι αθλήτριες του ΓΣ Ελ.Βενιζέλος μέχρι την έκτη βολή αλλά το πήρε στην έκτη της βολή η Ναταλία Μάγου (ΑΟ Ρόδου Σταματίου) με 56,95 μ. και ακολούθησαν η Κατερίνα Βαμβουκάκη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 56,95 μ. και η Αφροδίτη Τζατζιμάκη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 56,75 μέτρα.

Πολύ καλή εμφάνιση έκαναν οι δισκοβόλοι του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος και στην Δισκοβολία αφού ο Αρτέμης Αδαμάκης ήταν 3ος την κατηγορία Ανδρών με 52.56 που πέτυχε στην 6η του βολή ενώ στην κατηγορία των Κ23 ήταν 2ος με τον Κώστα Μπουζάκη να είναι 3ος κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο με 52.19. Στην φωτογραφία από την απονομή από τον Γενικό Γραμματέα του ΣΕΓΑΣ Γιώργο Γιατρουδάκη

Στον ακοντισμό ο Κωνσταντίνος Μυλωνάς ήταν 2ος με 69.08 και στο μήκος ο Αλέξης Αργυρόπουλος 3ος με 7.64μ στην τελευταία του προσπάθεια.

Πολύ καλά πλασαρίσματα είχαν ακόμη η Ειρήνη Καπνισάκη στην σφαιροβολία 5η με 13.77μ ο Γρρηγόρης Χάσος 6ος στο ύψος με 1.90μ, και η Έλενα Κατσούλη στα 400μ με εμπόδια με 1:08.47 10η στον προκριματικό.

Αγωνίστηκαν ακόμη ο Σπύρος Δουκατέλης και ο Γιώργος Τουλούμηςστον προκριματικό των 200μ που πέτυχαν επιδόσεις 22.19 (+2.1) και 22.34 (+2.6) αντίστοιχα χωρίς να καταφέρουν να περάσουν στον τελικό.

Ο ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος αναδείχθηκε νικητής στην βαθμολογία στους Άνδρες με 140,5 βαθμούς και άφησε πίσω του τον Ολυμπιακό με 117 και στην τρίτη τον ΑΣΣ Αλέξανδρο Μακεδονίας με 101. Στις γυναίκες, ο ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας ήταν ο σύλλογος που έφτασε στη νίκη με 85 και ακολούθησε ο ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος με 81 και ο ΓΣ Ηλιούπολης και η Πυγμή Ευόσου με 73.

Η επίσημη ενημέρωση του ΣΕΓΑΣ έχει ως εξής:

«Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών ολοκληρώθηκε στο Βόλο και ήταν και φέτος μια μεγάλη γιορτή για τον ελληνικό στίβο.

Η πόλη του Βόλου αγκάλιασε τις προσπάθειες αθλητών και αθλητριών, σε μια εξαιρετική αθλητική εγκατάσταση, το Πανθεσσαλικό Στάδιο, μία από τις λίγες αυτού του επιπέδου που διαθέτει αυτή τη στιγμή η χώρα μας.

Κοντά στις προσπάθειες των αθλητών και των σωματείων βρέθηκαν και οι φίλοι του στίβου, όχι μόνο από τον Βόλο, αλλά και από πολλές πόλεις της ευρύτερης περιοχής που είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τους αγώνες.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ο γενικός γραμματέας Γιώργος Γιατρουδάκης, οι αντιπρόεδροι Κώστας Κεντέρης, Ιάκωβος Πετσούλας και Γιάννης Θεμελίδης, ο ταμίας Γιάννης Λιoύμπας, η β΄ειδική γραμματέας Βούλα Παχατουρίδου, ο αναπληρωτής ταμίας Γιάννης Μυστακίδης, το μέλος και εκπρόσωπος στην ΕΟΕ Τασούλα Κελεσίδου και τα μέλη του συμβουλίου Νίκος Τσώνης, Ηλίας Βασιλειάδης, Πέτρος Μαντάς, Γιάννης Μπόλας ήταν παρόντες στη διοργάνωση παρακολούθησαν, χειροκρότησαν και στήριξαν τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών όλων των σωματείων.

Ο Μίλτος Τεντόλου ήταν ο αθλητής που αναδείχθηκε κορυφαίος σύμφωνα και με την βαθμολογία, χάρη στο άλμα του στα 8,38 μέτρα και παρέλαβε το βραβείο “Γιάννης Σταματόπουλος”. Την βράβευση του έκανε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του διοργάνωση. Τους αγώνες παρακολούθησε και ο Δήμαρχος του Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Ο ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος αναδείχθηκε νικητής στους Άνδρες με 140,5 βαθμούς και άφησε πίσω του τον Ολυμπιακό με 117 και στην τρίτη τον ΑΣΣ Αλέξανδρο Μακεδονίας με 101. Στις γυναίκες, ο ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας ήταν ο σύλλογος που έφτασε στη νίκη με 85 και ακολούθησε ο ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος με 81 και ο ΓΣ Ηλιούπολης και η Πυγμή Ευόσου με 73».

 

Στίβος

“Ποστάρισμα” σοκ απο την Κατερίνα Στεφανίδη: “Καταγγελία; Μήνυση; Δεν ξέρω προσπαθώ να σκεφτώ”

Συνεχίστε την ανάγνωση

Στίβος

Στον δρόμο για το Παρίσι Φραντζεσκάκης και Αναστασάκης

Συνεχίστε την ανάγνωση

Στίβος

Πρωτιά για την 4Χ100 μ. Ανδρών του Ελευθέριου Βενιζέλου στον Βόλο

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO