Connect with us

Σούπερ Λιγκ 2

Σαν σήμερα το Αιγάλεω στους ομίλους τους Europa League |video

Το Αιγάλεω θυμάται μία από τις σπουδαιότερες μέρες στην ιστορία του συλλόγου, γυρίζοντας στις 30 Σεπτεμβρίου του 2004 όπου συμμετείχε στους ομίλους του Europa League.

 

 

Σε μία από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις είχε λάβει μέρος σαν σήμερα το Αιγάλεω καθώς είχε βρεθεί αντιμέτωπη με την Τούρκικη Γκεντσλερμπιρλιγκί στο πλαίσιο των ομίλων του Europa League.

Η σύνθεση της ομάδας του Αιγάλεω με τις αλλαγές εκείνης της ιστορικής μέρας για τον σύλλογο ήταν η εξής:

ΑΙΓΑΛΕΩ: Σιντιμπέ, Παπουτσής, Εντουσέι, Ψωμάς, Αλεξόπουλος, Μπάρκογλου (86΄ Χρήστου), Σκοπελίτης, Φωτάκης, Μανουσάκης, Αγρίτης (79΄ Τσάτσος), Φριζενμπίχλερ (61΄ Μακρής).

Με την Γκεντσλερμπιρλιγκί να παρατάσσεται ως εξής: Ομέρ Τσατκίτς, Ντεμς (79΄ Γκταρί), Ελ Σακά, Ερκάν (72΄ Αλί Οζτούρκ), Οζκάν, Γιούλα, Ουμίτ Μποζκούρτ, Σκόκο, Σεντάτ (46΄ Μπόλιτς), Μερτζιμέκ, Μεχμέτ.

Η ενημέρωση από το Αιγάλεω:

Μια από τις ενδοξότερες σελίδες της ιστορίας μας γράφθηκε σαν σήμερα πριν 18 χρόνια στην Άγκυρα και την Τουρκία. Εκεί όπου το Αιγάλεω με σκόρερ τον Γιώργο Μπάρκογλου έμεινε «όρθιο» απέναντι στην Γκεντσλερμπιρλιγκί και με το 1-1 πανηγύρισε την ιστορική πρόκρισή του στους νεοσύστατους τότε ομίλους του Europa League.

Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2004 το Αιγάλεω φρόντισε να χαρίσει σε όλους μιας μια απίστευτη ποδοσφαιρική ιστορία. Μια ιστορία με δυνατές συγκινήσεις και πολλά δάκρια χαράς τα οποία έμειναν ανεξίτηλα στο πέρασμα του χρόνου, κάνοντας μας όλους να νιώσουμε τυχεροί και… «ευλογημένοι» που ζήσαμε το δικό μας «κυανόλευκο» ΕΠΟΣ.

Το Αιγάλεω, έχοντας παρακαταθήκη το 1-0 της Ριζούπολης, ταξίδεψε στην πρωτεύουσα της Τουρκίας και φρόντισε να κάνει την υπέρβαση απέναντι στην Γκεντσλερμπιρλιγκί των Γιουλά, Μπόλιτς και Σκόκο

Στο στάδιο «19ης Μαΐου» της Άγκυρας, η παρέα των Παπουτσή, Σκοπελίτη, Μπάρκογλου, Αγρίτη, Χλωρού, Φωτάκη, Αλεξόπουλου και των άλλων παιδιών, κατέθεσε ψυχή και πάθος, οδηγώντας το City στους Ομίλους του Europa League.

Το Αιγάλεω μπήκε αποφασισμένο στον αγώνα και με τον Δημοσθένη Μανουσάκη χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της αναμέτρησης δείχνοντας τις προθέσεις του. Η Γκεντσλέρ ανεβάζοντας ρυθμό πίεσε, ωστόσο το City «χτύπησε» στο 41΄ και με την κεφαλιά του Γιώργου Μπάρκογλου έκανε το 0-1 βάζοντας τις βάσεις για την ιστορική πρόκριση.

Το αυτογκόλ του Φρίζενμπίχλερ στο 54΄, αναπτέρωσε προ στιγμήν τις ελπίδες των γηπεδούχων, όμως δεν στάθηκε αρκετό για κάτι καλύτερο, αφού ο εντυπωσιακός Σιντιμπέ και η αριστοτεχνικά δουλεμένη «κυανόλευκη» άμυνα κράτησαν το 1-1.

Το τελικό σφύριγμα του Ιταλού Ρομπέρτο Ροσέτι (σημερινός επικεφαλής διαιτησίας της UEFA), έστειλε στα «ουράνια» τους φίλους του City και τους παίκτες της ομάδας μας, όλους μια αγκαλιά στο κέντρο του γηπέδου, να πανηγυρίζουν την μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή επιτυχία του Αιγάλεω.

Μια μαγική και ονειρεμένη βραδιά για το Αιγάλεω και το Ελληνικό ποδόσφαιρο, με το City να γίνεται η πρώτη ομάδα που κατάφερε να αποκλείσει τουρκική ομάδα μέσα στην Άγκυρα.
ΓΚΕΝΤΣΛΕΡΜΠΙΡΛΙΓΚΙ: Ομέρ Τσατκίτς, Ντεμς (79΄ Γκταρί), Ελ Σακά, Ερκάν (72΄ Αλί Οζτούρκ), Οζκάν, Γιούλα, Ουμίτ Μποζκούρτ, Σκόκο, Σεντάτ (46΄ Μπόλιτς), Μερτζιμέκ, Μεχμέτ.
ΑΙΓΑΛΕΩ: Σιντιμπέ, Παπουτσής, Εντουσέι, Ψωμάς, Αλεξόπουλος, Μπάρκογλου (86΄ Χρήστου), Σκοπελίτης, Φωτάκης, Μανουσάκης, Αγρίτης (79΄ Τσάτσος), Φριζενμπίχλερ (61΄ Μακρής).

Χανιά

Μαναρώλης: Να ακολουθήσουμε πιστά το πλάνο μας για να διεκδικήσουμε το θετικό αποτέλεσμα

Συνεχίστε την ανάγνωση

Σούπερ Λιγκ 2

Με Ρουφ ο Ηρόδοτος, ντέρμπι στη Ηλιούπολη

Συνεχίστε την ανάγνωση

Σούπερ Λιγκ 2

Ανακοίνωσε Σίμο η Καλλιθέα – Επιβεβαίωση sportcaster…

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO