Connect with us

ΟΦΙ

Βεργέτης: Ο Χηνόπουλος, οι Αργεντίνοι, τα Χανιά και ο ΟΦΙ

Ο προπονητής του ΟΦ Ιεράπετρας, Στάικος Βεργέτης μίλησε για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του, τις κρητικές ομάδες της Super League 2 και το πρωτάθλημα.

 

Ο προπονητής του ΟΦ Ιεράπετρας, Στάικος Βεργέτης μίλησε στο ραδιόφωνο  του «Athletic Radio 104,2» για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του, τις κρητικές ομάδες της Super League 2 και το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Στάικος Βεργέτης στον «Athletic Radio 104,2»:

Για την μέχρι τώρα εμπειρία του στην ομάδα: «Είναι λίγο περίεργα τα πράγματα, διαφορετικά ήταν το καλοκαίρι. Εγώ ήρθα υπό την προεδρία του Χηνόπουλου. Μου έγινε η πρόταση να αναλάβω τον ΟΦΙ, ξεκινήσαμε την προετοιμασία με τους παρόντες παίκτες και στην συμπλήρωση ενός μήνα παρουσιάστηκαν οι συζητήσεις και οι επενδυτές. Πρότειναν παίκτες από την Αργεντινή, κάτι λογικό και αναμενόμενο, κι έτσι δημιουργήθηκε ένα ρόστερ που έχει δομηθεί και έχει προετοιμαστεί κατάλληλα. Δεν μας έχει βγει ακόμα το αποτέλεσμα στις πρώτες αγωνιστικές».

Σχετικά με το τι φταίει που ο ΟΦΙ δεν έχει πανηγυρίσει ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα: «Υπάρχουν πράγματα που σαφώς παίζουν τον ρόλο τους, αλλά δεν μου αρέσει να τα λέω γιατί ακούγονται σαν δικαιολογίες. Με την Καλλιθέα δεν αξίζαμε αυτό το αποτέλεσμα, στο Αιγάλεω ξεκινήσαμε καλά, αλλά ήρθε η αποβολή και μας στράβωσε το ματς. Με τον Ηρόδοτο, δείξαμε ότι είμαστε πολύ ανώτεροι από τον αντίπαλό μας μέσα στον αγωνιστικό χώρο, είχαμε πολλές ευκαιρίες και γενικότερα η εικόνα της ομάδας μας δημιουργεί αισιοδοξία».

Για την εικόνα της ομάδας: «Θέλω να βλέπω την ομάδα όπως ήταν στο παιχνίδι με τον Ηρόδοτο. Δηλαδή να έχει ταχύτητα και με τους παίκτες να βρίσκουν πολλούς τρόπους να τελειώσουν το ματς. Δυστυχώς μας έλειψε ένα γκολ και είχαμε μια στιγμή αδράνειας και δεχτήκαμε πρώτοι γκολ από το πέναλτι. Το στίγμα της ομάδας μας θα είναι αυτό, το έχουμε καταφέρει και κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, έχουμε διάρκεια. Η διάρκεια έρχεται με τα παιχνίδια ώστε να αποκτήσουμε ρυθμό. Σίγουρα υπήρξε μία πικρία για το αποτέλεσμα, αλλά το καλό είναι ότι ο κόσμος έφυγε με το χαμόγελο».

Για τις ομοιότητες που βλέπει μεταξύ ΟΦΙ και Αστέρα Τρίπολης: «Σαν προπονητής και όντας ξένος σε αυτό τον τόπο, βλέπω ότι η κατάσταση είναι παρεμφερής με εκείνη που υπήρχε όταν ήμουν στον Αστέρα Τρίπολης. Μια επαρχιακή πόλη με Αργεντινούς παίκτες. Μου είναι γνώριμη η κατάσταση δηλαδή, γιατί την έζησα και με τον Αστέρα Τρίπολης. Εγώ μιλάω τη γλώσσα και μπορώ να επικοινωνώ με τους Αργεντινούς παίκτες. Για την πόλη είναι σίγουρα κάτι πρωτόγνωρο, υπάρχει δηλαδή μία περιέργεια, είναι λίγο περίεργο για τον κόσμο. Εγώ δόξα το Θεό έχω να θυμάμαι πολλούς παίκτες. Εδώ έχουμε να συνεργαστούμε με παιδιά μικρότερης ηλικίας, οι περισσότεροι είναι 21 χρονών, με αρκετές συμμετοχές στην Β’ Εθνική Αργεντινής. Είναι πολύ καλοί χαρακτήρες, όπως βέβαια και τα ελληνόπουλα της ομάδας».

Για το μοντέλο που ακολουθεί ο ΟΦΙ: «Έχει αποδειχθεί πως είναι ένα μοντέλο που μπορεί να περπατήσει. Το έχω βοηθήσει κι εγώ να υλοποιηθεί, όπως βέβαια κι αυτό έχει βοηθήσει εμένα. Είναι μια αμφίδρομη σχέση, εγώ δουλεύω για τα παιδιά κι εκείνα για εμένα. Βλέπω πως κάποια παιδιά από την Αργεντινή είναι μπορούν να παίξουν στην Super League 1, όπως βέβαια και κάποιοι Έλληνες. Υπάρχουν δηλαδή παιδιά στο ρόστερ του ΟΦΙ που θα μπορούσαν να παίξουν στην Super League 1».

Για τις κρητικές ομάδες της Super League 2: «Εύχομαι όλες οι κρητικές ομάδες να παραμείνουν στην κατηγορία και αν κάποια μπορεί, να κάνει και το κάτι παραπάνω, γιατί όχι. Παίζοντας φιλικά με τον Εργοτέλη και τα Χανιά, είδα ότι οι ομάδες έχουν πολύ καλές μονάδες και πρόκειται να ανέβουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους. Ο Ηρόδοτος επίσης είναι μία δυσκολοκατάβλητη ομάδα, ενώ παρότι είπα ότι υπήρχε μεγάλη διαφορά στο μεταξύ μας ματς νωρίτερα, ήταν μία ομάδα η οποία πάλεψε αρκετά. Μόνο για την Επισκοπή δεν έχω εικόνα».

Σχετικά με τον ΟΦΗ και τι έχει ξεχωρίσει: «Για τον ΟΦΗ, αυτό που με εντυπωσιάζει είναι η στελέχωση που έχει γίνει στην ομάδα, το mentality που πάει να δημιουργηθεί. Ο ΟΦΗ έχει μία νοοτροπία ορθολογική. Παρακαλώ να πάει καλά το μοντέλο του ΟΦΗ μπας και αντιγραφεί και από άλλους συλλόγους και σωθεί το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό το μοντέλο λειτουργίας θα έπρεπε να ακολουθούν περισσότερες ομάδες».

Όσον αφορά την «μάχη» της εξάδας και αν μπορεί ο ΟΦΗ να βρίσκεται εκεί: «Συνήθως η ομάδα που μπαίνει σφήνα στις πρώτες θέσεις είναι και εκείνη που δείχνει μια σταθερότητα. Ο ΟΦΗ έχει δείξει μια πιο σταθερή εικόνα σαν ομάδα, δηλαδή δεν είναι ότι κάνει έναν θρίαμβο και την επόμενη αγωνιστική δεν βλέπεται. Του δίνεται ένα πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων, αλλά να δούμε όμως και τα αποτελέσματα που θα φέρει στη συνέχεια».

Για το πρωτάθλημα της Super League 2: «Θέλω να πιστεύω πως είναι η τελευταία φορά που ταλαιπωρείται αυτή η κατηγορία. Όταν τελειώσει το φετινό πρωτάθλημα και κριθεί το ποιες ομάδες θα είναι και του χρόνου στην Super League 2, τότε θα είναι μία ανταγωνιστική κατηγορία. Πρέπει να τελειώσει ο φετινός σκόπελος, να τελειώσει το πρωτάθλημα και γι’ αυτό τον λόγο πιστεύω πως όσοι μείνουν φέτος θα είναι σαν να έχουν πετύχει την άνοδο. Το πρωτάθλημα έχει Πανελλήνια εμβέλεια».

ΕΠΣΛ

Αντιδρά ο ΟΦΙ για την παραχώρηση του Βουζουνεράκειου στον ΑΟΑΝ

Συνεχίστε την ανάγνωση

ΕΠΣΧ

Εσβησε ο Δημήτρης Χηνόπουλος – Θλίψη στο ποδόσφαιρο

Συνεχίστε την ανάγνωση

Γιούχτας

Η ενημέρωση του Γιούχτα για τα εισιτήρια του αγώνα με τα Χανιά

Συνεχίστε την ανάγνωση

Δείτε Επίσης

Copyright © 2021 Sportcaster.gr | Powered by IMMKO